Púder Nélkül

2011.07.24. 05:51

Hárman táncban

Az Albatrosz Táncegyüttes tagjai a próbatermen kívül is jó barátok. Németh Hedvig Rebeka, Farkas Zsófia Júlia és Grósinger Judit Regina rácáfolnak a sokszor hangoztatott közhelyre, mely szerint a nők közötti munka nem éppen konfliktusmentes.

PLT

A fiatalok nyáron sem pihennek, mint mondják, ilyenkor rengeteg a fellépés. Ha akad egy kis szabadidő, azt strandolással, kikapcsolódással töltik. – Általános iskola negyedik osztályától kezdve járok az egyesületbe – meséli Zsófi, aki egyébként másodéves magyar szakos egyetemista – Közben volt időszak, amikor versenyszerűen futottam, de mára csak a tánc maradt. Normál esetben heti két edzésünk van, de ha fellépésre, versenyekre készülünk, akkor szinte mindennap próbálunk. Most új helyzet áll fenn, hiszen sok fiatallal bővült a csapat, a régiek közül csak mi, hárman maradtunk. A próbákon kívül is összejárunk, ma például Jucus 19. szülinapját ünnepeljük...

Jucus, azaz Grósinger Judit Regina fiatal kora ellenére már „régi táncosnak” számít, hiszen 12 éve e mozgásforma szerelmese.

– Eleven kölyök voltam mindig is, talajtornáztam és tánc tagozatra jártam. Az egyik barátnőm beszélt rá az egyesületre, azóta töretlen a lelkesedés. A magánélet, a munka, a tanulás és az edzések összeegyeztetése komoly logisztikai menedzselést igé csinálni. Gyakran előfordul, hogy a próbákra tankönyvet is viszek, nyújtáskor, a bemelegítés közben bele-belepillantok a föcianyagba. Felváltva gyakoroljuk a számainkat, így mindig marad pár perc, hogy átnézzük a leckét.

Németh Hedvig Rebeka vagy ahogy barátnői hívják Hédi régebben a tánc mellett fiús sportokat űzött: kosarazott, focizott.

– Tulajdonképpen, négyéves korom óta táncolok. Annak ellenére, hogy olykor meglehetősen fárasztóak az edzések, engem teljesen kikapcsol a mozgás. A próbák kemények, de nagyon élvezem. A rendszeres sport jó formában tartja a lányokat, mint mondják, fontos is a külső, az esztétikus megjelenés.

– Ági (Háriné Molnár Ágnes, az egyesület művészeti vezetője – a szerk.) kiszúrja, ha felszedtünk egykét kilót – meséli nevetve Jucus – A versenyeken nem mindegy, hogy áll rajtunk a fellépőruha, a bírák megjegyzik, hiszen nemcsak a mozdulatok tökéletes kivitelezése, de a látvány is szempont a zsűrizésben.

A lányok végül arról is beszélnek, sokat profitáltak abból, hogy már egészen kiskoruk óta rendszeresen táncolnak. Szerintük fontos, hogy a gyerekek szüleiktől megfelelő ösztönzést kapjanak a sportokhoz, lehetőségük legyen akár többet is kipróbálni, hiszen minél fiatalabb korban kezdi el valaki a mozgást, annál könnyebb lesz neki a későbbiekben megőrizni egészségét.

Albatrosz együttes régen és most

Az Albatrosz Táncegyüttes 1986-ban alakult meg Császár István irányításával, majd 1993- tól Háriné Molnár Ágnes lett az egyesület művészeti vezetője. Kezdetben a Móricz Művelődési Ház volt a csapat otthona, majd a mai Keresztury ÁMK-ba tették át székhelyüket. A 25 éves táncegyüttes tagjaival legközelebb augusztusban találkozhatnak az érdeklődők. – Nyolcadikán moderntánctábor kezdődik Szentkozmadombján, majd 13-án az AquaCityben, a jótékonysági napon lépnek fel az együttes tagjai – tudtuk meg Háriné Molnár Ágnestől.

Szerző: Kiss Anna

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!