Púder Nélkül

2010.09.26. 12:21

A pasik félnek tőle: Major Klára befutó a kifutón...

A sikeres modell, Major Klára hamarosan megszerzi első diplomáját. A kifutók csillogó világa után ügyvédi pályán építgetné tovább karrierjét a szépség.

PLT

A  karcsú szépség után mindenki megfordult a Városház téren. Egy kávézóban találkoztunk  Major Klárával. A  fiatal nő nem ismeretlen számunkra,  2007-ben a Fehérvár Szépe  Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségversenyen már  elvarázsolta a közönséget. A Klárit követő pillantások most is vonzerejéről árulkodtak.

-  Fiús alkatú lány voltam,  kézilabdáztam - mesélte, amit  nehéz volt elhinni a tűzpiros tűsarkú cipőben érkező lányról. - Édesanyám felvetette, elvégezhetnék egy modelliskolát. A tanfolyamot követően  szerződést ajánlottak, így kerültem a szakmába.  Modellkedni kezdtem, s a Fehérvár Szépe volt az első versenyem. Megnyertem,  kedvet kaptam a folytatáshoz: Miss Regio Regia, Nyugat-Magyarország Szépe, Alpok Adria Szépségverseny, idén pedig a  Miss World Hungary szépségversenye. Utóbbin igazi sikert értem el,  szerződést kötöttem a versenyt rendező csatornával, és Náray Tamás divattervező modelljeként dolgozhatok.  Követelményei hírhedten magasak,  nagy szó bekerülni  modelljei közé  -mondta. 

A 22 éves szépség elárulta, nem csak modellkarrierjét építi. - Harmadéves vagyok a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karán. A szüleim  megkövetelték, hogy tanuljak. A történelmet szerettem, így esett a választásom a jogra. Egyéni tanrendet választottam, de a vizsgaidőszak éppoly feszített tempójú és izgalmas, mint a többi hallgatónak. Ilyenkor néhány kiló felszökik, hisz a tanulás miatt munkát nem vállalok, a csokiból  több fogy - árulta el a tökéletes alakú szépség. Hozzátette, izgalmas a büntetőjog világa, de a tárgyalásokon tett látogatások felzaklatják,   inkább a polgári jogot választja, ügyvédként szeretne  dolgozni. Az államvizsga letétele mellett   szívesen  modellkedne még külföldön.   Karrierje csúcsán,  államvizsga előtt áll Major Klára. A szakmai sikerek mellett a férfiak elismerésére is vágyna.

- Nemrég ért véget 3 évig tartó párkapcsolatom. Féltékenység, problémák, feszültségek. Mindezek ott bujkáltak közöttünk.  Biztosan nehéz elfogadni, amikor  fehérneműben sétálok a kifutón. De mellettem  több lány fellép. Mindannyiunkat megnéznek, megtapsolnak, lefényképeznek. Ha ezt valaki nem tudja elfogadni, nem lehet közös jövőnk. Egyébként most, hogy nincs párom, látom, a szépség olykor  hátrány. Nem mernek közelíteni hozzám a férfiak. Pedig azt szeretném,  hogy meghódítsanak az erősebbik nem képviselői.

A tehetség nem elég

Sok fiatal szeretne befutott, híres modell lenni, ez ma divatos szakma. Az indulás  nehéz. Az interneten sok modelliskolát,  ügynökséget találunk, amelyek a tanfolyam elvégzése után munkát ígérnek. Portfólió, referenciaképek nélkül nem lehet nekivágni a szakmának. Ennek ára  a fotóstól, annak ismertségétől, költségeitől függően több tízezer forint is lehet. A fotózáson 100-150 kép készül. Ebből csak 10-15-öt kap  a fotóalany. Tehát   komoly befektetéssel jár a karrier elindítása.  A legtöbb modellnek végig kell járnia a szamárlétrát, kevés az, akit kiemelnek az utca forgatagából. De minél több a referencia, annál többre becsülik a modellt. Célszerű modell- és szépségversenyeken  részt venni,  ezeken jó kapcsolatok építhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!