Hallgassa élőben!
2018. 04. 13. 06:30 | [email protected]

 

A LIBE-bizottság állítólag szándékosan nem a választások előttre időzítette Magyarországról szóló jelentésének kiadását, elkerülve a vádat, hogy beavatkozik a magyar belpolitikába. Az óvatosság indokolatlan volt. A magyar szavazók általában nagy ívben tesznek mindenfajta brüsszeli jelentésre, vasárnap ezt meg is üzenték az Európai Uniónak. Főként, hogy a bizottság irománya szokás szerint azt tartalmazza, mi, magyarok

egy közép-afrikai típusú diktatúrában élünk.

Nevezetesen, hogy sérülnek a magyar emberek jogai, a véleménynyilvánítás szabadsága és korlátozzák a civilek munkáját. És igen, mindezt Brüsszel egy kétharmados kormánypárti győzelem után volt képes leírni. Kissé megmosolyogtató a bírálat, miután a parlamenti választás alkalmával négy ellenzéki pártvezető mondta bele az ellenzéki médiumok kamerájába, hogy a hetven százalék körüli részvételi arány a demokrácia fényes ünnepe.

Szombaton egyébként éppen az elnyomott civil szervezetek szerveznek tüntetést Budapesten. A véleménynyilvánítás szabadsága pedig annyira sérült hazánkban, hogy egy médiavállalkozó minden következmény nélkül felírhatta egy-egy óriásplakátra, mit gondol a kormányfőről. A jobbikos hirdetések a napot is eltakarták, a pártközeli tévében pedig futószövegben írták ki heteken keresztül, hogy melyik ellenzéki jelöltre kell szavazni. A politikában sok múlik az időzítésen. Április 8. után ezzel a jelentéssel a LIBE-bizottság csak bohócot csinált magából.

Hozzászólások