A HELYZET

2018.03.12. 06:30

Vásárhely III. Richárdja

Szikszai Péter

 

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely új, független polgármestere retteg. Emlékszünk, jelöltként azzal turnézta körbe az országos sajtót, hogy miután jelöltette magát a polgármester-választáson, kirúgták a munkahelyéről. Köztudott, hogy a legsötétebb diktatúra idejét éljük: jött a telefon, és Márki-Zay már repült is. Később azonban a jelölt elszólta magát, kiderült, hogy egy egyszerű létszámcsökkentés során mondtak fel neki, ami egy kicsit árnyalta a fideszes önkényuralomról festett képet. Márki-Zay azonban tovább reszketett, azt állította, bekamerázták a háza környékét, hogy a hatalom minden lépését követhesse. Mondanunk sem kell, hogy a „megfigyelős” sztori sem volt igaz, mert csak egy hétköznapi térfigyelő berendezést szereltek fel az utcája végébe, amelyről hónapokkal korábban döntött az önkormányzat.

Márki-Zaynak nem tett jót a polgármesterség, mert az állapota egyre válságosabb. Bár jobbikos támogatással nyert, szoci tanácsadókat rakta tele az önkormányzatot, akik most élet-halál urai. Az új városvezető minden beszélgetést diktafonra vesz, és

mindenütt ellenségeket lát.

Vásárhely III. Richárdja elsőként a jegyzővel bánt el, majd látványos tisztogatásba kezdett. De még mielőtt a város felocsúdhatott volna a meglepetésből, Márki-Zay körbe­ordította a baráti sajtót, hogy valaki kémszoftvert telepített a számítógépére. Hódmezővásárhelyen tapintható a rettegés, de már mindenki tudja, hogy félni valójában csak a polgármestertől kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!