Programok

2012.05.04. 11:06

Ripplitivity és kockázás

Székesfehérvár - A Városi Képtár-Deák Gyűjteményben látható az év egyik legfontosabb kiállítása: Rippl-Rónai József Valahol otthon... című gyűjteményes tárlata. A képek mellé különféle foglalkozásokat kínálnak.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A látogatók a kiállítást értelmező  tárlatvezetéseken,  játékos  és kreatív feladatokat  is tartalmazó  foglalkozásokon vehetnek részt,  melyekről Szirmai Nóra  múzeumpedagógustól tudtunk meg részleteket. Kezdjük mindjárt  a Ripplitivityvel, amely a nevéből is adódóan activity alapú, 90 perces elfoglaltságot kínál, 8-tól 100 éveseknek.   A játék lényege, hogy az éppen sorra kerülő versenyző vagy csapat  lerajzoljon, szóban körülírjon vagy elmutogasson  egy Rippl-Rónaival kapcsolatos feladványt, úgy, hogy a többiek kitalálják.  Egy megfejtés egy marok színes kukoricát eredményez,  amelyből a végén majd képet építenek.

A KépTárazz okosan!  45-60 perces  múzeumpedagógiai élménytúra.  A látogatók a múzeumpedagógus által összeállított  füzet vezetésével, társasjáték keretében ismerkedhetnek a kiállított  alkotásokkal és a művész életútjával.  A játék tábláját  maga a kiállítás adja,  a játékosok pedig maguk a bábuk.  A  résztvevők  színes nyakkendőt kapnak,  dobnak a kockával, és ahogy az adott mezőhöz (képhez) érnek, a füzetből tudják meg, mi is a feladat.  Ha úgy tetszik, ez egy fordított társasjáték, az a csapat nyer  ugyanis, amelyik a legtöbb képet tárazza be, vagyis nem az a cél, hogy valaki hatost dobjon, sokkal jobban jár minél több egyessel.  A Rippl-Rónai József, a  festők Szindbádja  elnevezésű foglalkozás   45 perces, interaktív  tárlatvezetést jelent,  szintén 8-tól 100 éveseknek, természetesen  az adott  korosztályokra szabva. A képtár munkatársai a legkisebbekről sem feledkeztek meg: Nem tudtuk még  akkor, mi a kukorica... címmel  kínálnak elfoglaltságot az 5-9 éves gyerekeknek,  aktív tárlatvezetéssel és alkotási  lehetőséggel.  Ehhez a foglalkozáshoz és a Ripplitivityhez előzetes bejelentkezés   szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!