Programok

2013.03.24. 21:53

Programok, rendezvények Fejér megyében március 25-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 25-től. Böngésszen, és válogasson!

Fejér Megyei Hírlap

Április 27.

Kövi Szabolcs koncertjét Székesfehérváron április 27-én, 17 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban hallhatja a közönség, Ladányi Tamás filmjét is levetítik.

Április 21.

Akarat Ereje Kupa: ismét

Tavaly rendezte meg az Akarat Ereje Kupát Dunaújváros önkormányzata, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány. Április 21-én vasárnap már második alkalommal szervezik meg Szatmári Ádám számára az eseményt, hogy újra együtt segíthessenek a tizenkét éves, ritka izombetegségben szenvedő fiú kezelését.

Április 20.

Alma Materszakestély lesz

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Főiskola április 20-án, szombaton Alma Mater találkozót és szakestélyt rendez az intézményben negyven, harminc, húsz és tíz éve végzett hallgatók számára. Csak az adott évben végzetteket és partnerüket tudják majd fogadni az eseményen. Regisztrálni április 5-ig lehet.

Április 12.

Önálló esttel készül Bödőcs

Sárbogárd - A településen lép fel az ismert humorista, Bödőcs Tibor április 12-én, pénteken 19 órakor a József Attila Művelődési Házban. Előzenekaraként Tóth Edu hangolja majd a közönséget, melyet követően a Zala megyei Bucsuszentlászló, Bödőcs szülőfalujának mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást.

Találkozó faműveseknek

Faművesek, fafaragók részére szerveznek találkozót és rendeznek kiállítást április 12-én és 13-án a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában. A találkozó célja a magyar kézművesség faműves hagyományainak bemutatása, a kézművesek tapasztalatcseréjének segítése, szakmai képzésük. A fafaragó mesterek és tanítványaik kiállítását április 12-én, 17 órakor nyitják meg. Másnap délelőtt és délután előadások hangzanak el a faragásról, restaurálásról, a faberakásos bútorokról.

Április 6.

Együtt a családfasorért

Etyek - Április 6-án, eső esetén 7-én családfasor ültetsétrendeznek a településen azzal a céllal, hogy a megye határáighiánytalan legyen a fasor. A munkák megszervezése még két párhuzamosúton halad. Az egyik a hiánytalan fasor létrehozása, vagyis a pótlásbefejezése, a másik a fenntartás elindítása. A hiányzó helyekretovábbi résztvevőket keresnek, akiknek április 6-ára biztosítják ahátteret, hogy elültethessék a csemetéjüket. Még körülbelül hatvanplatán vár gazdájára, tehát ismét nagy összefogásra van szükség!

Április 5.

A fordított áfáról

Az ÁFA-törvény változások, a fordított áfa gyakorlati alkalmazása, számlázási tudnivalók és a leggyakoribb hibák témakörére fókuszál az a konzultációval egybekötött tájékoztató, melyet április 5-én, pénteken, 9 órai kezdettel tart a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaság Házában.
A részvétel térítésmentes. A törvény változásairól, ezen belül az általános szabályokról, a fordított áfáról, a kötelezettek köréről, a számlázási tudnivalókról és bevallásokról Horváth Krisztián, a NAV K-D Regionális Adó Főigazgatósága jogi, tájékoztatási és koordinációs főosztályának munkatársa ad elő.

Módosult az öreghegyi bormustra ideje

Módosul Székesfehérváron az Öreghegyi Bormustra időpontja. A hagyományos rendezvényt április 5-én, fél öttől rendezi meg az Öreghegyi Közösségi Házban a Noé-hegyi Szent István Borrend. A mustra célja az öreghegyi borkultúra hagyományainak megőrzése, a borászok termelési kedvének fenntartása, a borminőség javítása.

Hullan Zsuzsa  lesz a vendég

Hullan Zsuzsa víg-szín-házon-belül című könyvének bemutatójával egybekötött közönségtalálkozót  rendeznek április 5-én, 17 órakor Bodajkon, a városháza nagytermében.  A színésznő 1992 óta a Vígszínház társulatának tagja. Sikeres színházi alakításai mellett több tévéprodukcióban -  például a Barátok közt sorozatban -  is szerepelt.

Április 3.

Hobo és József Attila

Hobo (Földes László) adja elő Tudod, hogy nincs bocsánat című, József Attila verseiből összeállított estjét április 3-án, szerdán, 17.30 órakor a seregélyesi polgármesteri hivatalban.

Április 2.

Hivatalosan is átadják a kaputornyot

Másodszor is elhalasztani voltak kénytelenek a csókakői vár újjáépült részeinek a hivatalos avatását. A végleges időpont április 2., kedd 14 óra - tájékoztatta lapunkat Fűrész György, a község polgármestere. A nyilvános ünnepségre hivatalos L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke, Marjay Gyula, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. főigazgatója és Törő Gábor, a megyei közgyűlés elnöke is.

Március 31.

Jótékonysági locsolóbál

Pusztavám  polgárőr egyesülete március 31-én, 20 órától rendezi meg hagyományos jótékonysági locsolóbálját a művelődési házban. A zenét a Beatang zenekar szolgáltatja, a tombolán  értékes díjakat sorsolnak ki.

Locsoló táncház a Galibával

Locsoló táncházba invitálnak Székesfehérváron a Malom utcai Táncházba március 31-én, 17 órától. Zenél a Galiba zenekar. A gyermekjátszó is a Húsvétról szól, Gula Miklós  és Gellár Éva  vezetésével a tavaszi népszokásokat elevenítik fel. A kézműves foglalkozás 18 órakor kezdődik Gelencsér Juliannával, majd 19.30-kor indul a húsvéti bál, mindenkinek.

Március 30.

Harcsa és Gyémánt

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint lép fel március 30-án este nyolc órától a dunaújvárosi  Dózsa moziban, a Galéria Jazz Klubban. A szervezők hozzáteszik: ez lesz a klub egyik legnívósabb rendezvénye...

A könyvtár zárva lesz

A Vörösmarty Mihály Könyvtár a Húsvét mellett március 30-án, szombaton és április 2-án, kedden is zárva lesz. Szombaton az ünnepek miatt nem nyit ki a könyvtár, kedden pedig azért nem, mert akkor történik a volt megyei és a volt városi könyvtár számítógépes rendszerének összeolvasztása.

Asztalitenisz: Battyán Open

Szabadbattyán - A sportegyesület húsvéti asztalitenisz versenyt rendez március 30-án, szombaton 9 órától az általános iskola tornatermében. A Szabadbattyán Open versenyein bajnokot hirdetnek férfi egyesben (az NB III. csapatbajnokságban, illetve a megyei I. osztályban szereplők részvételével), valamint férfi párosban és női egyesben.

Kőnig Frigyes: Oszlopsor

Oszlopsor címmel Kőnig Frigyes alkotásaiból rendeznek kiállítást Székesfehérváron a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A tárlatot március 30-án, 11.30 órakor Kovalovszky Márta művészettörténész nyitja meg.

Üvegfestők kiállítása

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában, a kiállító teremben március 30-áig tekinthetik meg az érdeklődők Bartha-Dávid Klaudia, Kovácsai Gabriella és Székely Réka  üvegfestők, ékszerkészítők Festett üvegcsodák című kiállítását.

Nyers László emlékverseny

Dunaújváros - A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya Mezőfalván az általános iskolában Nyers László emlékére rendez versenyt. A Dunaújvárosi Kohász olimpikon, klasszis birkózója a közelmúltban hunyt el. A klub a diákoktól a veteránokig várja a veresenyzőket március 30-án, szombaton.

Húsvéti játszóházzal készülnek

Bicske - Március 30-án délután a művelődési házban felelevenítik a gyerekek a tojásfestés technikáit a "Nyuszi ül a fűben"játszóházban. De még mielőtt belemerülnének a piros tojások festésébe,mesét hallgathatnak meg és lesz játék is. Feléled a Róka meg a nyúlmeséje, majd locsolóverseket, mondókákat tanulnak, tavaszi népdalokat énekelhetnek a legkisebbek. A játszóházba látogat a húsvéti nyúl is,és megajándékozza a gyerekeket. Kifújt tojást senki ne felejtsen elhozni magával!

Képregény és animációs pályázat

Székesfehérvár - Képregény és animációs film pályázatot hirdet Istvánról, a szent királyról az Egyházmegyei Múzeum.

Az alkotásokat május 17-éig várják, a díjátadó május 31-én lesz. A múzeum munkatársait  az érdekli, hogy a gyerekek és a felnőttek hogyan képzelik el államalapító uralkodónkat, mit gondolnak, milyen lehetett ő valójában. Az intézmény pályázatot hirdetett a 6-99 év közöttiek  számára.  Képregényt, vagy animációs filmet lehet készíteni Szent István király egy napjáról, arról, hogy milyen lehetett ő a családja körében, miért lett szent, vagy ha most találkozna velünk, vajon milyennek látna bennünket és életünket.  Négy kategóriában (6-10 éves, 11-14 éves, 15-18 éves, vagy 19-99 éves)  lehet pályázni egyénileg, de akár közösségben is.  A rövidfilm, animációs film, vagy zenés videoklip hossza legalább egy, legfeljebb öt perc, a képregény terjedelme pedig maximum hat darab A4-es, vagy 4 darab A3-as lap lehet. Az alkotásokat  május 17-ig kell eljuttatni a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumba, személyesen vagy postán.  A díjátadót  május 31-én, pénteken rendezik.

Játszóház az Ágasfával

Az Ágasfa Hagyományélesztő Kör tagjai húsvéti játszóházat rendeznek március 30-án a rácalmási Pomóthy Étteremben. A résztvevők hagyományos technikákkal festhetnek tojásokat,  díszeket készíthetnek és játszhatnak a rendezvényen. A kicsiket húsvéti mese táncházzal, a felnőtteket kézművesek vásárával invitálják a játszóházba.

Március 29.

Tavaszváró húsvéti kiállítás

Bakonycsernyén Szmola Edina keramikus és Kaiserné Sinkovics Erika bútorfestő műveiből nyílik kiállítás március 29-én, pénteken 17 órakor a művelődési házban. A tavaszváró húsvéti kiállítás április 3-ig tekinthető meg az intézmény nyitva tartási idejében.

Március 28.

Új szerek, új kihívások

A Magyar Református Egyház Újváros Drogambulanciája Új drogok, új kihívások címmel szervez konferenciát március 28-án, csütörtökön délelőtt tíz órától a Dunaújvárosi Főiskolán. Az előadók között lesz dr. Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfi Sándor utcai kórház osztályvezető főorvosa, és dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár.

A közösség, mint menedék

A Tudástár című ismeretterjesztő sorozat keretében ismét dr. Vass Csaba tart előadást a dunaújvárosi evangélikus templomban. Ezúttal csütörtökön este hat órától. A professzor ezúttal A közösség a menedékünk. De mi az, hogy közösség? című előadásával várja az érdeklődőket.

HÍD: értékelésre ül össze az egyesület

A dunaújvárosi HÍD Egyesület csütörtökön évzáró és évindító közgyűlést rendez. Szó lesz térségfejlesztésről, tagfelvételről is.

A HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület évzáró és egyben évindító közgyűlést rendez március 28-án, csütörtökön délután fél négykor a Dunaújvárosi Főiskola Semmelweis utcai kollégiumának Kék Szalonjában.

A köszöntőt dr. Dorkota Lajos, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, országgyűlési képviselő mondja. Ezután átadják az egyesület 2012. évi díjait.

Különösen nagy érdeklődésre tarthat számot dr. Rachnitzer János professzor, a győri Széchenyi István Egyetem rektorhelyettesének előadása az integrált térségfejlesztési programok szerepe, lehetőségei egy adott térség megújításában címmel.

Foltvarrók kiállítása

Székesfehérvár - Március 28-án, csütörtökön 18 órakor nyílik meg a Kézenfogva Klub foltvarró csoportjának kiállítása A Szabadművelődés Házában. A tárlatot Habi Józsefné nyitja meg, ahol megszámlálhatatlanul sok kézműves munkát láthatnak az érdeklődők.

Jobbik: Murányi fórumot tart

Lepsény  -   Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő és Árgyelán János, a párt  Fejér  megyei elnöke tart lakossági fórumot  március 28-án, csütörtökön 18 órakor a lepsényi  Művelődési Házban.

A foltvarrók kiállítása

A Kézenfogva Klub foltvarró csoportjának kiállítását március 28-án, csütörtökön 18 órakor nyitják meg Székesfehérváron A Szabadművelődés Házában.

Nagyheti találkozások

Nagyheti találkozások címmel evangelizáció lesz a pákozdi református gyülekezeti teremben  március 28-án és 29-én 18 órától. Sebestyén Katalin református lelkész hirdet igét.  Húsvétvasárnap 10 óra 30-tól  a Pákozdi Kamarakórus énekel.

Március 27.

Még láthatók a viseletek

Március 27-én még megtekinthető a Lamberg-kastélyban a viselettörténeti kiállítás. A tárlat a honfoglalás korától napjainkig nyújt áttekintést a történelmi viseletekről, különös tekintettel a huszár egyenruhákig. A kiállítást terepasztal, illetve makettfigurák egészítik ki.

Elmarad Jónás kiállítása

Jónás Attila  képzőművésznek a Csók István Képtárba hirdetett, 6 illusztráció című, felolvasással kísért kiállítása, vetített képes bemutatója váratlan okok miatt elmarad. A 6 illusztráció egy későbbi időpontban lesz látható-hallható.

A színház világnapja

Több mint fél évszázada, 1962. március 27-e óta ünneplik meg a színház világnapját. E napon egy, a Nemzetközi Színházi Intézet által felkért  jeles személyiség üzenetet is megfogalmaz, melyet a   legtöbb  teátrumban felolvasnak. Idén Dario Fo, olasz drámaíró-rendező gondolatait Keller János  színművész tolmácsolja a Vörösmarty Színházban szerdán, 19 órakor.  Utána   a debreceni Csokonai Színház Scapin, a szemfényvesztő  című előadását láthatja a fehérvári közönség.

Az önsegélyező társulás  tagjai

Gárdony -  A város önkormányzata március 27-én, szerdán tartja következő testületi ülését, amelyen arról kell dönteniük a képviselőknek, hogy  a város csatlakozna-e a Fejér Megyei Önsegélyező Társuláshoz. A megyei védelmi bizottság 1997-ben katasztrófavédelmi alapot hozott létre azért, hogy a tagsággal rendelkező önkormányzatoknak anyagi segítséget nyújtson  előre nem látható, rendkívüli károk esetén.

Civil fórumot tartanak

Sárbogárd önkormányzata a civil szervezeteket érintő jogszabályi változásokról tart fórumot március 27-én 17 órától a polgármesteri hivatal dísztermében. Sükösd Tamás polgármester tájékoztat az idei pályázatok kiírásáról, valamint a rendelkezésre álló támogatási összegről is.

Pajzsfonó szakkör indul

Agárd - Március 27-én, szerdán 15 órára az agárdi közösségi házműhelyében a felső tagozatos és gimnazista diákoknak indul pajzsfonókurzus. Zsombók András kosárfonó tanítja meg az érdeklődő diákoknak a vesszőfonás alapjait és az Egri csillagok című regény korára jellemzőpajzsformák fonását. A pajzsokat a június 22-i Egri csillagok fesztiválon Lábadi Zoltán várkapitány segítségével használhatjátok is,a gárdonyi rönkvárba tervezett várvédő csata alkalmával.

Polgármesteri fogadónap

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester március 27-én, jövő héten szerdán délelőtt 9-től délután 13 óráig várja az érdeklődő lakosságot a Polgármesteri Hivatal második emeletén, a 202-es irodában. Délután, 13-tól 16 óráig dr. Orbán Zsuzsanna aljegyző áll a dunaújvárosi lakosok rendelkezésére, szintén a hivatal második emeletén, a 201-es irodában. A fogadónapra előzetes telefonos bejelentkezés és időpont-egyeztetés is szükséges, amelyet a 25410-525-ös telefonszámon tehetnek meg.

Kettős tárlat a Lorántffy-ban

Dunaújváros - Vers-Kép címmel hirdetett megyei rajzpályázatot még decemberben a Lorántffy középiskola. Az általános és középiskolás diák munkáiból ma délben nyílik kiállítás az intézmény galériájában. Szintén délben mutatkozik be a Lorántffy iskola kiállítóterében Czinege Edit,  reformkort idéző kisplasztikáival.

Március 26.

A Pallay alkotókör kiállítása

A Szabadbattyánban 2004-ben alakult Pallay alkotókör bemutatkozó kiállítását rendezték meg a fehérvári Köfém Művelődési Házban. A tárlaton tizenegy alkotó 39 munkáját tekinthetik meg az érdeklődők április 5-ig.

Fitz Jenő és Pesovár Ferenc emlékére

Székesfehérvár - Fitz Jenő és Pesovár Ferenc tiszteletére emléktáblát    szeretnének elhelyezni  a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületének falán. Ezért tartanak jótékonysági estet. Mégpedig   a  nyárádszeredai Bekecs   Néptáncegyüttes Csongor és Tünde előadásával március 26-án, 19 órakor, a Szent István  Művelődési Házban. A tegnapi sajtótájékoztatón   Vargha Tamás  államtitkár, a Fejér Megyei Múzeumegyesület elnöke elmondta,  hogy az Országzászló téri épületen Marosi Arnold és Gunda Béla  emléktáblája mellé  szeretnék elhelyezni az egykori legendás igazgató,  Fitz Jenő és néprajzkutató,   Pesovár Ferenc   tábláját.    Ehhez rendeznek gyűjtést, amelynek első állomása a jótékonysági est. Brájer Éva   székesfehérvári alpolgármester hozzátette, hogy  a város is támogatja sokak kezdeményezését,  akárcsak az egyház, amely térítésmentesen ajánlotta fel a Szent István termet. Az erdélyi, nyárádszeredai   Bekecs   táncegyüttes   színvonalas, jó társulat, a Csongor és Tünde  előadásuk pedig    nem  hagyományos  néptáncelőadás,  hanem újszerű  táncszínházi produkció.

Öreghegyi disputa

A fehérvári Öregyhegyi Közösségi Házban március 26-án, kedden, 18 órakor Kondor Katalin  újságíró lesz az Öreghegyi disputa vendége. A házigazdák Bobory Zoltán  író, a Vörösmarty Társaság elnöke  és Horváth Miklós Csaba  önkormányzati képviselő.

Március 25.

A Comenius Herczog Editnél

Március 25-én, hétfőn 13.15-től  Herczog Edit Európai parlamenti képviselő fehérvári irodájában (Fő u. 3.) a Comenius Angol- Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium és Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium bemutatkozó kiállításának megnyitója lesz a Bemutatkozik az iskolám  sorozat keretében.

Megemlékezés a rendelőnél

Március 25-én, hétfőn 13 órától megemlékezést és koszorúzást tartanak Balás Eszter Kossuth Zsuzsanna szobránál a Sárbogárdi Rendelőintézet előtti parkban. A rendezvényen műsort ad a sárszentmiklósi általános iskola énekkara.

Vona Gábor Sárosdon

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Szabóné Kaiser Edina, a sárosdi Jobbik elnöke lakossági fórumot tart Sárosdon március 25-én, hétfőn 17  órától a Hársfa vendéglőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!