Programok

2016.01.24. 16:14

Programok, rendezvények Fejér megyében január 24-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 24-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

FEBRUÁR 1.

Schirilla György nálunk fürdik

- „Az egészség megtanulható és visszaszerezhető” - címmel tart előadást Schirilla György február 1-én. A nemcsak vizes kalandozásairól, de többek között jellegzetes szemöldökéről is méltán híres, fürdőnadrágban jégtáblákkal cimboráló Schirilla György január 30-án a Velencei tóban fog merülni - érdemes akár a helyszínről is drukkolni neki s ellesni acélkemény helytállásának titkát. A jeges pancsolást követő napon, azaz február 1-jén, 17 órai kezdettel előadást tart a székesfehérvári Árpád fürdőben. „Az egészség megtanulható és visszaszerezhető” címmel rendezett, közönségtalálkozóval egybekötött előadás után „rozmárunk” mindenkit szaunázni invitál.

JANUÁR 30.

Velük kezdi az újesztendőt a Fezen Klub

Székesfehérvár - Igaz, a Fezen Klub még nem kezdte el a téli szezont. Viszont a szórakozóhely január végén újra kitárja a kapuit! A fellépő pedig a több évtizedes múlttal rendelkező Lord zenekar lesz. Az együttes összesen kilenc nagylemezzel, négy koncert dvd-vel és egy válogatás lemezzel rendelkezik. A 44. évükben járó banda a testes diszkográfiáját ráadásul még gyarapítani is fogja, ugyanis 2016-ban érkezik az új lemez. A tűkön ülő rajongóknak erre a korongra még kicsit várniuk kell, de a Fezen Klubban január 30-án, szombaton 21 órakor láthatják kedvenceiket.

JANUÁR 29.

Kiállítás

Cece, 15 óra: A Csók István-emlékház állandó kiállítását L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára nyitja meg. Köszöntőt mond Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatóhelyettese. Az emlékház, a kiállítás szerdától szombatig 10 és 18 óra között látogatható.

JANUÁR 28.

Felcsút - A faluházban várják a véradókat 15.30 és 18 óra között.

Polgárdi, 10 óra: Molygarázs gyerekeknek és felnőtteknek. A városi könyvtár mesefelismerő versenye január végéig tart. A Molygarázsba behajított tárgyak egy-egy gyermek- és ifjúsági könyvet szimbolizálnak. Elég szemfüles vagy? Légy figyelmes, és találd meg mind a hatvan történetet!

Sárbogárd, 14 és 17 óra: Mozgó Mozi a művelődési központban, Star Wars 7 – Az ébredő erő (3D). 19.30 óra: Megjött Apuci.

JANUÁR 25.

KIÁLLÍTÁSOK

Arany János Általános Iskola Arany Galéria: A volt diákok munkáiból Széles paletta címmel nyílt kiállítás.
Bartók Aula Galéria: Borgó Munkácsy-díjas festőművész Grafikák című kiállítását február közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.
Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.
Dunaföldvári vár: A kiállítások a téli időszakban nem látogathatóak.Dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár: december 1-jétől karácsonyi kiállításon mutatja be a helyi alkotók, kézművesek munkáit. A tárlat a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható.
Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Bellák Ica, Kovács Lilla, Lichner Barbara, Szenográdi Barbara kiállítása egy hónapig tekinthető meg a nyitvatartási időben. 
Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Múltba vezető csatornák. A legújabb régészeti leleltek Előszállásról. A kiállítás 2016. január 31-ig látható. Sár a tűzben című kiállítás. A kerámia története. Megtekinthető: február 29-ig. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig. Klub Holtel különtermében Skicc Művészeti Egyesület nyári alkotótáborában készült munkáiból látható kiállítás.
Kortárs művészeti intézet: Rendezetlen nőügyek címmel csoportos kiállítás a kortárs magyar képzőművészeti szcéna női szereplőivel foglalkozik. Látogatható január 22-ig.
Lorantffy Zsuzsanna Szakközépiskola: Középiskolai kiállítás a színház jelmezterveiből. A Lorántffy és a színház közös kiállítása a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére. A kiállítás február közepéig tekinthető meg az iskola galériájában.Munkás Művelődési Központ Galéria: Szőke Ivett kiállítása Éveim címmel egy hónapon keresztül, február közepéig látható. 
József Attila Könyvtár: Janikovszky Éva Emlékkiállítás január 20-ig látogatható.
Sándor Frigyes zeneiskola: Molnár Józsefné és lányai, Fehér Teréz és lánya munkáiból látható kiállítás, amit január végéig.
Szivacs Galéria: Nemlétező létezők címmel látható kiállítás, amely megtekinthető a nyitva tartási időben.

ESEMÉNYEK

Bartók Kamaraszínház: 15.00 és 18.00 órától a stúdióteremben Balkán Antiprevenciós tragédia.Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).
József Attila Könyvtár: Nyitva tartás felnőttkönyvtár: 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig látogatható.
Béke fiókkönyvtár: 13.00-18.00 óráig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!