Programok

2016.01.09. 07:15

Programok, rendezvények Fejér megyében január 11-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 11-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JANUÁR 30.

Velük kezdi az újesztendőt a Fezen Klub

Székesfehérvár - Igaz, a Fezen Klub még nem kezdte el a téli szezont. Viszont a szórakozóhely január végén újra kitárja a kapuit! A fellépő pedig a több évtizedes múlttal rendelkező Lord zenekar lesz. Az együttes összesen kilenc nagylemezzel, négy koncert dvd-vel és egy válogatás lemezzel rendelkezik. A 44. évükben járó banda a testes diszkográfiáját ráadásul még gyarapítani is fogja, ugyanis 2016-ban érkezik az új lemez. A tűkön ülő rajongóknak erre a korongra még kicsit várniuk kell, de a Fezen Klubban január 30-án, szombaton 21 órakor láthatják kedvenceiket.

JANUÁR 28.

Felcsút - A faluházban várják a véradókat 15.30 és 18 óra között.

JANUÁR 22.

Találkozó Kálnay Adéllal

Rácalmás – Kálnay Adél, József Attila-díjas író, költő lesz a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár vendége a Magyar Kultúra Napján, január 22-én, pénteken 17,30 órától. Az írónővel nemrégiben megjelent, Régi képek című regényéről beszélgetünk. A találkozón dedikálással egybekötött könyvvásárlásra is lehetőség nyílik.

JANUÁR 21.

Históriák a könyvtárban

Mezőfalva - Január 21. csütörtöktől a mezőfalvi könyvtárban Horváth Béla pedagógus a magyar őstörténettel és a korai magyar történelemmel foglalkozó előadássorozatát hallgathatják a régmúlt iránt érdeklődők. A tervek szerint az egyes előadásokat kéthetenként, csütörtökön tartja a tanár. Az első téma címe: Miért beszélünk mi magyarul és nem törökül?

JANUÁR 20.

Székesfehérvár - Az István Király Általános Iskolában január 20-án, szerdán délelőtt nyílt tanítási órákat szerveznek több időpontban, illetve osztályban.  8.00-8.45 óra között a 4.b osztály magyar/matematika órájába, 9.00-9.45 óra között az 1.b sakkpalota órájába, majd 10.00-10.45 óra között a 4.a osztály magyar/matematika órájába nyerhetnek bepillantást a szülők.

Néptáncos előadás

Baracs - Különleges programot láthatnak a baracsiak, valamint az érdeklődők 2016. január 20-án, szerdán 18 órai kezdettel a Faluház nagytermében. A magyar kultúra napja alkalmából a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI néptáncosai adnak ízelítőt hagyományainkból, kultúránkból. Várják a néptáncot kedvelőket!

JANUÁR 19.

Vértesacsa - Véradás az általános iskolában 15.30-18 óra között.

JANUÁR 17.

Társastánc és salsa

Kulcs - Kezdő salsa és társastánc tanfolyam indul Kulcson a Faluházban január 17-én, vasárnap. Jelentkezni a helyszínen lehet, ahol 15.30 órakor várják az érdeklődőket.

Imahét kezdődik vasárnap

Dunaújváros - Egyetemes imahetet rendeznek a dunaújvárosi keresztény egyházak január 17. és január 22. között minden nap 18 órától. Vasárnap az óvárosi római katolikus templomban Stermcezki András evangélikus lelkész tart előadást. Hétfőn az evangélikus templomban Szeleczky Balázs római katolikus káplán a „vendég”. Kedden a görög katolikus kápolnában Baltási Nándor római katolikus plébános szól a hívekhez. Szerdán a baptista templomban Böttger Antal református lelkésszel találkozhatunk. Csütörtökön a református templomban Braun Ervin baptista gondnok, míg pénteken a Krisztus király templomban Kovács István görög katolikus parókus tart szertartást.A felekezetközi egyeztetés nyomán az imahéten befolyt offertóriumot (felajánlásokat) a városi könyvtárnak ajánlják fel az egyházak.

Istentiszteletek és közösségi összejövetelek a hétvégén

Római katolikus: Vasárnap mise 8.30 órakor az új templomban, 10.30 órakor az óvárosi templomban.

Evangélikus: Vasárnap: 11 órakor istentisztelet a dunaújvárosi templomban.

Baptista: Vasárnap 9.30 órakor imaóra, 16 órakor istentisztelet a baptista templomban.

Krisztus Szeretete Egyház: Vasárnap délután öt órakor istentisztelet a Rosti Pál gimnázium klubhelyiségében.

Az utolsó napok szentjeinek Jézus Krisztus egyháza: Vasárnap délelőtt kilenc órakor a Csillag domb u. 1. szám alatt.

Hit Gyülekezete: Istentisztelet vasárnap 17 órakor a Hit Csarnokban (Szilárd Leó u. 1. - Aikawa mellett az északi ipari parkban).

JANUÁR 16.

Fellép az Atom Panni Társulat

Székesfehérvár - Az Igéző Szabad Játékszínben január 16-án, szombaton 19 órától látható az O.Z. meg a Szingli, a Kurva, az Anya és a Szent című darab, az Atom Panni Társulat előadása, kizárólag felnőtt nézőknek.

Nálunk is fellép

Székesfehérvár - A Zámbó Jimmy-díjas Szíj Melinda most a székesfehérvári rajongóit lepi meg egy koncerttel! A győri énekesnőt sokan hasonlítják Barbra Straisand-hez és Edith Piafhoz. Szíj Melinda a Fejér Megyei Művelődési Központban lép fel szombaton 17 órakor. A kapukat 16.30 órakor nyitják ki.

Koncerttel ünnepelnek

Székesfehérvár - Születésnapi koncert színhelye lesz január 16-án, szombaton 20 órától az Öreghegyi Közösségi Ház, ahol az énekes és dalszerző Vörös Janka valamint zenekara, az e-Series lép fel. Az e-Series tagjai: Mits Marci (szaxofon), Fövenyi Máté (gitár, sampling), Bögöthy Ádám (bőgő) és Potesz Balázs (dob). A koncerten maguk az ünnepeltek ajándékozzák meg a közönséget, hiszen ez lesz Vörös Janka és Mits Marci születésnapi partija.

Keményen odacsapnak a fiúk

Székesfehérvár - Az enyingi Prey zenekar 2014-ben jelentette meg első albumát Journey Under The Dark Clouds címmel. A 2011 óta együtt zenélő fiúk stone-rock stílusú dalokat gyártanak, a koncertjeiken pedig mindig kihozzák magukból a maximumot. A Prey zenekar következő nagy bulija szombaton a Nyolcas Műhelyben 20.30 órakor kezdődik.

A szülinapjukat ünneplik

Székesfehérvár - A Székesfehérváron alakult Burnout zenekar most szombaton a feje tetejére állítja a Nyolcas Műhelyt, ugyanis megünneplik fennállásuk kilencedik évfordulóját! Emellett a fiúk nemrég fejezték be a közös turnéjukat a legendás Depresszió zenekarral és az AWS bandával. A rajongók szombaton 21.30 órakor a Nyolcas Műhelyben tombolhatnak a kedvenc zenekaruk szerzeményeire. Akik garantáltan az első sorban szeretnék élvezni a zenét, nekik ajánlom, hogy már 19 órakor ott legyenek a szórakozóhelyen!

Szülinapos Csemeték

Székesfehérvár - Tizenöt évvel ezelőtt néhányan mertek nagyot álmodni, létrehozták a város egyik első alapítványi bölcsődéjét és családi napközijét a Sarló utcában. A Csemete Gyermekcentrum most szombaton 9 órától tartja ünnepségét a Viktória Rehabilitációs Központban, ahová egy óriástorta is érkezik, s ahová várják a szülőket és persze a kicsiket!

Nőügyekről

Dunaújváros - A Kortárs Művészeti Intézet minden kedves érdeklődőt vár január 16-án, szombaton délután a Rendezetlen nőügyek című csoportos kiállítás utolsó kísérő eseményére. A performanszok 16 órakor kezdődnek: - Eperjesi Ágnes MUNKA szavalókórusa, Biodiverzitás és szupernaturell: Fajgerné Dudás Andrea és Szabó Eszter Ágnes eat-art performansza, valamint Molnár Ágnes Éva és Szirtes János páros bemutatója. 17 órától kezdődik a kerekasztal-beszélgetés az alábbi résztvevőkkel: Tatai Erzsébet, az MTA Művészettörténeti Intézetének munkatársa, Százados László, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének főmuzeológusa és Dudás Barbara, a Rendezetlen nőügyek c. kiállítás kurátora.

Színház

Bicske, 17 óra: Tabi László Spanyolul tudni kell című zenés nosztalgiajátékát viszi színre a Körúti Színház társulata Karinthy Márton rendezésében. A művelődési központban. A főszerepekben Vándor Éva, Tahi-tóth László, Pusztaszeri Kornél, Placskó Emese és mások - kiváló szereposztásban. Gábor S. Pál és a Gemini együttes dalai csendülnek fel az 1970-es években játszódó szatirikus, habkönnyű darabban.

Székesfehérvár, 19 óra: Az Igéző Szabad Játékszínben látható az O.Z. meg a Szingli, a Kurva, az Anya és a Szent című darab, az Atom Panni Társulat előadása, kizárólag felnőtt nézőknek.

Club

A ’90-es évek legnagyobb slágereivel várja a bulizni vágyókat a székesfehérvári Club Le Baron szombaton 22 órától! Az éjszakán újra átélhetjük, milyen is volt az 1990-es években az élet zenei téren. Az est hangulatfelelőse Dj Nyeste Attila és Dj Gömbee lesz.

Csajszombat

Ismét a lányoknak kedvez a székesfehérvári Albabar szombaton 22 órától, ugyanis csajszombat lesz! A dj pult mögött Dj MacoX lesz.

Bál, játszóház, koncert és táncház

Cece, 18 óra: Műsorral egybekötött óvodai alapítványi jótékonysági bál a művelődési házban.

Polgárdi, 10 óra: Szöszmötölő játszóház és kézműves foglalkozás, Pom-pom figura és füzetborító készítése a városi könyvtárban.

Székesfehérvár, 10 óra: Hétpróba meseház, alkotó-fejlesztő foglalkozás hét próbál, hét mesén keresztül a Kairosz Kultúrműhelyben.

Székesfehérvár, 17 óra: A Kákics zenekar farsangi táncháza a Felsővárosi Közösségi Házban. Gyermektáncház, kézműves foglalkozás, felnőtt táncház követik egymást.

Székesfehérvár, 17 óra: Szíj Melinda Otthon vagyok címmel ad koncertet a Művészetek Házában.

Istentiszteletek és közösségi összejövetelek a hétvégén

Római katolikus: Szombaton 18 órakor mise az új templomban.

Református: Szombaton: 18 órakor ifjúsági óra. Vasárnap: 10 órakor istentisztelet és gyermekistentisztelet a templomban, 10 órakor istentisztelet a városházán.

Görög katolikus: Szombaton: 9 órakor istentisztelet. Vasárnap: 10 órakor reggeli istentisztelet, 11 órakor Szent Liturgia a görög-katolikus kápolnában.

Hetednapi Adventista Egyház Közösség: Szombaton 9.30 órakor biblia tanulmány, 11 órakor prédikáció a Bibliaházban (Petőfi u. 10.).

JANUÁR 15.

Grafikákból válogatnak

Székesfehérvár - Gyűjteményeink 2. címmel rendeznek kiállítást, mutatnak be válogatást a Székesfehérvári Művészek Társasága tagjainak tulajdonában levő sokszorosított grafikákból a Pelikán Galériában. A tárlatot január 15-én, 18 órakor Bretus Imre művészeti író nyitja meg. A kurátor Pinke Miklós. A kiállítást február 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Pintér Zoltán Trió a Művészben

Dunaújváros - Erős kezdéssel indítja az idei szezont a Művész Kávézó dzsesszklubja. Pénteken este 21 órától a Pintér Zoltán Trió zenél a házban. „Minden jazz-zongorista álma, hogy egy olyan zenekarban játszhasson, ahol saját elképzeléseit kompromisszumok nélkül megvalósíthatja. Erre a legjobb megoldás, ha alakít egy triót. A jazz egyik sajátossága, hogy partnertől függően, önmaga is megváltozik a többiek irányába. A saját elképzelés megvalósításához olyan társakra van szükség, akik jól ismerik egymást, hasonlóan szemlélik a világot és a muzsikát. Végül, de nem utolsó sorban, határtalan alázattal viselkednek a zene iránt!” - fogalmazta meg muzsikusi hitvallását Pintér Zoltán, aki elmondta: - Balázs Elemér és Egri János személyében olyan kollégákra leltem, akik nem csak odafigyelnek a zenére, de gondolataikkal ki is tudják egészíteni mondanivalómat. Arra sokan büszkék lennének, ha ilyen ritmusszekció állna mellettük.

Ő lesz a különleges vendég!

Dunaújváros - Egy különleges éjszakára számíthatnak a Kaptár Music Pub látogatói! Ugyanis pénteken 21 órától nonstop drum & bass este lesz a szórakozóhelyen. Az elektronikus zenék szerelmesei biztosan nem fognak unatkozni az éjjel, ugyanis több dj is megfordul majd a keverőpult mögött. A különleges vendég pedig a dunaújvárosi születésű Nephilim lesz, aki főleg elektro house, indie dance, drum & bass és glitch hop stílusú zenéket játszik a közönségnek.

Jazz kicsit másképp

Gárdony - A Daily Part együttes alig pár hónapja alakult. A fiúk elsősorban jazz-t és funk-ot játszanak a saját ízlésükre formálva. A zenekar a gárdonyi Nemzedékek Házában lép fel pénteken. Az elő zenekar a Last Minute Band lesz. A program 18 órakor kezdődik.

Paraba

Ha eljön a hétvége, akkor a székesfehérvári Paraba mindig szolgál meglepetésekkel. Pénteken 18.30 órától swing club lesz, ugyanaznap 21 órakor már Peti és Embryo szórakoztatja majd a közönséget egy kis retro zenével. Szombaton sem fogja a szórakozóhely bezárni az ajtajait, aznap 21 órától is várja a Paraba a szórakozni vágyó fiatalokat.

Városi diákbál

Székesfehérvár, 19 óra: Városi diákbál a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

JANUÁR 14.

VÉRADÁS

A Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete csütörtökön 9.00-12.00 óra között Székesfehérváron, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban (Seregélyesi út 88-90.), illetve 14.00-17.00 óra között Dunaújvárosban, a Vállalkozók Házában (Latinovits u. 10.) szervez véradást. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. A résztvevőknek fényképes igazolványt kell bemutatniuk, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinniük kell.

Kauker Terézia Játék című csuhékiállítása

Nádasdladány, 10 óra: Magyarné Kauker Terézia Játék című csuhékiállítása január végig tekinthető meg a Nádasdy-kastélyban.

JANUÁR 13.

Vértesboglár, Vértesacsa  – Január 13-án 15.30 és 18 óra között szervez véradást a Magyar Vöröskereszt a vértesboglári művelődési házban.

Székesfehérvár - Az István Király Általános Iskolában január 13-án, szerdán 16.30 és 17.30 óra között zajlik „A mi iskolánk Téged vár!" című előkészítő foglalkozás a nagycsoportosok számára, közben a szülőknek tájékoztatót tartanak az intézményben folyó munkáról és az induló osztályokról.

JANUÁR 12.

Díjak és kitüntetések

Csákvár - A következő testületi ülésen, azaz január 12-én döntenek a képviselők a helyi ifjúsági díj odaítéléséről. Emellett a Fejér megyei kitüntető címekre érkezet javaslatokat is ekkor bírálja el a testület.

Krinolin, turnűr, halcsont – a babák és a divat

Székesfehérvár – Különleges délutáni programra invitálja a fehérváriakat a Hetedhét Játékmúzeum. Január 12-én, kedden dr. Szatmári Judit öltözéktervező művész, divattörténet kutató tart előadást. A múzeumban lévő babákon keresztül mutatja be a 19. század végi, 20. század eleji öltözködési szokásokat. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

Kisgyermekes anyáknak

Kulcs - A kisgyermeküket nevelő, azzal otthon lévő édesanyáknak kínál „babázós" közösségi élményt a Faluház. Vereb Judit Ringató zenés foglalkozásra várja az érdeklődő édesanyákat és gyermeküket január 12-én, délelőtt 10 órától a Faluházban. A baba-mama klub következő rendezvénye pedig január 15-én, pénteken 10 órakor lesz, ami különleges alkalomnak számít. Ugyanis Fekete Ágota jóvoltából a thai babamasszázs fogásait sajátíthatják el ingyenesen a szülők, és mindazok, akiket érdekel ez a különleges masszázstechnika.

JANUÁR 11.

Székesfehérvár - 2016. január 11-én (hétfőn) 18.00 órakor Petrőczi Éva József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész lesz a vendég a Királykút Emlékházban. A beszélgetést Bakonyi István vezeti. Helyszín: Királykút Emlékház (Mikszáth Kálmán u. 25.)

 

KIÁLLÍTÁSOK

Bartók Aula Galéria: Borgó Munkácsy-díjas festőművész Grafikák című kiállítása látható február közepéig.

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig tekinthető meg.

Dunaföldvári vár: A kiállítások a téli időszakban nem látogathatóak.

Dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár: december 1-jétől karácsonyi kiállításon mutatja be a helyi alkotók, kézművesek munkáit. A tárlat a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás - Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Múltba vezető csatornák. A legújabb régészeti leleltek Előszállásról. A kiállítás 2016. január 31-ig látható. Sár a tűzben című kiállítás. A kerámia története. Megtekinthető: február 29-ig. Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

Klub Hotel különtermében Skicc Művészeti Egyesület nyári alkotótáborában készült munkáiból látható kiállítás.

Kortárs művészeti intézet: Rendezetlen nőügyek címmel csoportos kiállítás a kortárs magyar képzőművészeti szcéna női szereplőivel foglalkozik. Látogatható január 22-ig.

József Attila Könyvtár: Janikovszky Éva Emlékkiállítás január 20-ig látogatható a gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében.

Sándor Frigyes zeneiskola: Molnár Józsefné és lányai, Fehér Teréz és lánya munkáiból látható kiállítás január végéig.

Szivacs Galéria: Nemlétező létezők címmel látható kiállítás. Megtekinthető a nyitva tartási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!