Programok

2016.02.14. 12:25

Programok, rendezvények Fejér megyében február 15-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 15-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 9.

Bella-versmondások

Ötödik alkalommal hirdetik meg a Bella István versmondó versenyt a megye általános és középiskolásainak. Intézményenként egy felső tagozatos, illetve középiskolás versmondót lehet jelölni az április 9-én, szombaton reggel 9 órakor kezdődő vetélkedőre. A verseny helyszíne a székesfehérvári ciszterci gimnázium: ennek címén lehet jelentkezni. A jelentkezőknek egy Bella István-verset és egy szabadon választott, kortárs magyar költő művét kell tudniuk. (Figyelmükbe ajánlják a Hetek csoportját.) A verseny célja: tisztelgés a 75 éve született, Kossuth-díjas költő emléke előtt.

MÁRCIUS 11.

A Katyni mészárlásról

Dunaújváros - Március 11-én, pénteken 17 órakor mutatkozik be a „Katyni mészárlás " című fotókiállítás az Intercisa Múzeumban. A kiállítást megnyitja: Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere. A kiállítás március 11. és április 5. között várja az érdeklődőket a városi múzeumban.

Építők kerestetnek

Dunaújváros - A nemzetközi szintéren is páratlan helyi acélszobrász alkotótelep négy évtizedét kívánja bemutatni egy, a jövő hónapban jelentkező kiállítás. Építők kerestetnek. „VAS/MŰ" címmel március 11-én mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézetben a dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep négy évtizedét bemutató kiállítás, amely még várja az „építők" személyes visszaemlékezéseit. A kiállítás két ötletgazda-főszervezője Várnai Gyula Munkácsy-díjas alkotó és Nagy Annamária művészettörténész, a Kortárs Művészeti Intézet munkatársa, az Acélszobrász Alkotótelep történetének kutatója.  A jubileumi céllal is jelentkező kiállítás szervezői elmondták, az elmúlt hónapokban, hetekben több korábbi alkotót is megkerestek itthon és külföldön egyaránt. A tárlat érdemi része már összeállt, ám szeretnék, hogy a főként a Duna-parton elhelyezett acélszobrok kivitelezői, a gyártási folyamatban aktív szerepet vállaló dolgozók is jelentkezzenek és mondják el élményeiket, tapasztalataikat a munkák kapcsán.  A jelentkezéseket várják az [email protected] elektronikus levélcímen, valamint a Kortárs Művészéti Intézet telefonszámainak egyikén: (25) 412-220, 06/20-801-3316.

FEBRUÁR 27.

Kolbásztöltő fesztivál lesz

Székesfehérvár - Fekete László, Magyarország legerősebb embere, Palkovics Krisztián jégkorongozó és Benkő László, az Omega billentyűse is részt vesz a III. Kolbásztöltő Fesztiválon, amit február 27-én, a Jancsárkert termelői piac fűtött sátrában rendeznek meg. A zsűri délután értékeli a mestermunkákat, az ingyenes rendezvényen egész nap lesznek különféle programok.

Szűrőnap - nőknek

Székesfehérvár - Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot szerveznek február 27-én, szombaton. Az egészségügyi szűrővizsgálatok elsődleges célja a figyelemfelhívás: annak a tudatosítása, hogy a vizsgálatok hatalmas jelentőséggel bírnak. A nőgyógyászati szűrőnap szervezői a korhatárt és az időpontot is úgy határozzák meg, hogy minél több nő részt tudjon venni a vizsgálatokon. A Család- és Nővédelmi Központban (Várkörút 8.) zajló vizsgálatokat id. Nagy László és Schwarczinger Zsolt végzi 8-13 óráig. A bőrgyógyászati szűrést Doma Viktória, az egyéb méréseket a Humán Szolgáltató Intézet munkatársai végzik. A szűrőnapra korlátozott számban fogadnak jelentkezéseket február 22-től 25-ig, hétfőtől csütörtökig a 70/380-9512-es telefonszámon, 8-tól 16 óráig.

FEBRUÁR 26.

Emléknap Gárdonyban

Gárdony – A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, február 26-án 17 óra 30 perckor városi ünnepség kezdődik, majd 18 órától Földváryné Kiss Réka történész-néprajzkutató tart előadást a Nemzedékek Házában az 1956-os forradalom és megtorlás kérdései címmel.

Szülő-pedagógus bál

Dunaújváros - A Gárdonyi Géza Általános Iskola Szülői Szervezete 2016. február 26-án Pedagógus - Szülő Bált rendez. A bálra szeretettel meghívják és várják az intézmény volt és jelenlegi pedagógusait, öregdiákjait és természetesen a szülőket is. A bált a hagyományoknak megfelelően batyus jelleggel szeretnénk megrendezni, így elemózsiát, némi itókát és jókedvet ajánlott mindenkinek magával vinnie. A mulatság a Gárdonyi iskola aulájában lesz. Kapunyitás 17 órától, a műsor pedig 18 órától kezdődik. A vendégeket ezt követően élő zene szórakoztatja.

FEBRUÁR 24.

Mammográfiás vizsgálatra várják a nőket

Rácalmás - A mammográfiás szűrőkamion Rácalmáson állomásozik február 24-től. A szakemberek várják azokat a 45 év feletti hölgyeket, akik meghívót kaptak a vizsgálatra!A Rácalmáson lakó 45-65 év közötti asszonyok, akik két éven belül nem vettek részt emlőszűrésen, névre szóló meghívót kapnak a mostani szűrővizsgálatra. A jól ismert piros, mammográfiás kamion február 24-én érkezik a településre, és március 1-ig várja a hölgyeket a szokott helyen, a Fő utcán lévő régi polgármesteri hivatal épülete előtti parkolóban. A rendelési idő hétfőtől péntekig 9 óra és 15.30 között lesz. A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy a saját egészsége érdekében vegyen részt a mellrákszűrésen! Ugyanis az emlődaganat, ha időben felfedezik, gyógyítható - a műtét is kisebb, a kezelések is egyszerűbbek. Aki a daganatnak időt ad a halogatással, annak később sokkal több baja lesz a betegséggel.

Logisztikától a marketingen át a fogyasztóvédelemig

Dunaújváros - Újabb szakmai nappal jelentkezik szerdán a Rudas középiskola. A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium magyar nyelvi és irodalmi szakmai napra várta a diákokat, amelyen több helyi szakképzési intézmény diákjai is részt vettek. Február 24-én, szerdán pedig következik a Szakmák Napja a Rudasban. A szervezők elmondták, a programsorozat célja, hogy a különböző ágazatok diákjai számára a kötelező tananyagtartalmon kívül új információkat nyújtsanak és felkeltség, ráirányítsák a tanulók érdeklődését a leendő szakmájuk iránt.

FEBRUÁR 23.

Sajtra fel! - kóstolással egybekötött előadásra várják az érdeklődőket

Dunaföldvár - A Népszerű Tudomány idei programsorozatának utolsó előadása a Sajtra fel! címet kapta. Hegedűs Imre sajtmestert hívta meg a Művelődési Központ munkatársa, a program lelkes házigazdája, Fafkáné Simon Ildikó. A korábbi években a helyiek már részesei lehettek kóstolóval egybekötött előadásnak. Így a csokoládé és a tokaji bor után most különleges sajtokat is ízlelhetnek. Hegedűs Imre, aki egyébként a Bicskei Mg. Zrt. igazgatója, több éve képezi magát a sajtkészítésben. Példaképei a Jura Alpok francia sajtkészítő mesterei. Maga is hegyvidéki jellegű sajtot állít elő. Előadásában bizonyára azt a hosszú folyamatot is megismerik a hallgatók, ahogy a speciálisan gazdag növényállományú legelőkön tartott állatok tejéből más ízű tejtermékek készülnek. De érdekes lesz hallani arról a szándékról és marketingről is, ahogy a sajtút programját igyekeznek fejleszteni és népszerűsíteni. A február 23-án 18 órakor kezdődő ingyenes előadásra várnak minden érdeklődőt.

Gyerekek, szakmai kérdések

Dunaújváros - Az Útkeresés Segítő szolgálat Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálata érdekes szakmai előadásokkal szolgál a szakembereknek a keddi tanácskozáson. Az Útkeresés Segítő szolgálat Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata városi szintű gyermekvédelmi tanácskozást szervez. A rendezvény február 23-án, kedden 14 órakor lesz a városháza C-épületében. A programot Kálnay Adél pedagógus, József Attila-díjas költő nyitja meg, aki a család és a gyermek kapcsolatáról beszél. Kissné Fekete Éva intézményvezető folytatja a tanácskozást Dunaújváros gyermekvédelmi rendszerének áttekintésével: a gyermekjóléti szolgálat 2015. évi munkáját, valamint a jelzőrendszer tagjainak együttműködését összegzi mondandójában. Végül Mészárosné Libor Ágnes, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője zárja a sort előadásával, amelynek címe: Szervezeti változások a gyermekvédelem rendszerében.

FEBRUÁR 21.

Páratlan Trükkök

Február 21-én, vasárnap Párizs után a Recirquel Újcirkusz Társulat következő állomása a Bartók Kamaraszínház lesz. Mindenkinek más jut eszébe, ha meghallja a cirkusz szót. Színes bohócok, állattrükkök, mutatványosok képei peregnek le szemünk előtt. A Recirquel újcirkusz társulat viszont a legelragadóbb, mindenki által hihetetlennek titulált artista számokat emelte ki a cirkusz világából. A társulat artistái jelenleg négy előadást visznek rendszeresen színpadra, minket pedig egy exkluzív válogatással, a Trükkök c. produkcióval kívánnak elkápráztatni. A társulat közel áll a színházhoz, hiszen produkcióik alatt egy-egy történetet elevenítenek meg. A hihetetlen látvány, a hangzás és az artisták könnyed, de lélegzetelállító mozgása beszéd nélkül is mindent elárul.

Filozófiai kávéház

Székesfehérvár, 18 óra: Filozófiai kávéház a Ribillió kávézóban. A téma: Giordano Bruno a hősi megszállottságokról, avagy a szerelemről. Grúsz Róbert előadása.

Mi van a ládikóban?

Székesfehérvár - Február 21-én, vasárnap, 11 órakor kezdődik, az Igézőben a Holdfű Színház Mi van a ládikóban? című előadása.

Őrületes hangulatot csinálnak

Székesfehérvár  – A Tom White & The Mad Robots zenekar az idei Toros és pálinkafesztivál színpadát hódítja meg vasárnap 17 órakor. A fesztivált a Paloati kapu téren rendezik meg. Az együttes a rockabilly stílus egyik hazai képviselői nálunk, így aki nagy rajongója a Mistery Gang formációnak, neki biztosan nem okoz majd csalódást Fehér Tamás csapata.

FEBRUÁR 20.

Intermezzo: Tangóest

Dunaújváros - Február 20-án folytatódik a Munkásművelődési Központ zenei sorozata, az Intermezzo. Este hat órától Tótin Katalin és Juhos Melinda Tangóest című koncertje várja az igényes muzsika kedvelőit.

Vérbeli rockabilly

Dunaújváros - Február 20-án, szombaton első alkalommal lépünk színpadra Dunaújvárosban, nem máshol, mint a Kaptár Music Pubban. Várunk mindenkit egy vérbeli egész estés Garage/Rockabilly bulira, ahol nem kíméljük a dobhártyákat, a sör- és borkészletet, és megmozgatunk minden táncos lábat! Így szól a The Stinky Rodders beköszönője. Tegyenek hát belátásuk szerint!!!

Lemezbemutató

Dunaújváros - Szombaton este mutatja be friss lemezét a már nem annyira friss PASO és egyéb tettestársai a Galéria Jazz Klubban. Remek buli lesz, kérdés, ki fuvaroz majd haza.

Buli

ELSŐ A szekszárdi The Stinky Rodders zenekar először lép fel Dunaújvárosban szombaton 21 órakor, a koncert helyszíne a Kaptár Music Pub lesz! A banda tagjai egy vérbeli garage rock és rockabilly mulatságot ígérnek.

BULIBÁRÓ Szombaton este egy igazi klasszikus Dj. Géczy Dee szolgáltatja majd a farsangi mulatságot a dunaföldvári Hoffmann Cafe-ban. Legyenek ott!

Más arcukat mutatják meg

Székesfehérvár  – A 18 éve működő Belga zenekar stílusát sosem lehetett pontosan meghatározni. A srácok készítettek már metál, pop és rap dalokat is. A banda tagjai úgy érezték, itt az ideje új vizekre evezni. Ezért egy olyan hangzást fejlesztettek ki, ami előtte nem volt jellemző rájuk. Így született meg a Disco! című lemezük, amelyen diszkó stílusú dalokat hallgathatnak a rajongók. Sőt, a fiúk Székesfehérváron is bemutatják novemberben megjelent korongjukat a Parabában szombaton. A kapukat 21 órakor nyitják ki, érdemes minél hamarabb odaérkezni!

Az új lemezüket népszerűsítik nálunk!

Székesfehérvár – Két év után új nagylemezt adott ki az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Vad Fruttik. A decemberben megjelent Tudom milyen című korongot a Fezen Klubban mutatja be az együttes szombaton 20 órakor.Likó Marcell és csapata még 2005-ben tűnt fel Szerelmes dal című számával, melyet 2006-ban követett a Rózsikámnak digitálisan című nagylemez, rajta a Sárga zsiguli vagy a Nekem senkim sincsen, melyek országos ismertséget hoztak a zenekarnak. Reméljük, hogy az új számok mellett az említett klasszikusok is felcsendülnek a bulin.

Mi a téMA? Családi délután

Székesfehérvár - A Mi a téMA? szombati családi foglalkozáson, február 20-án, 15 órától ókori buliba invitálnak a Szent István Király Múzeumban, a Rendházban. Kérik, hogy az alkalomnak megfelelően öltözzenek. S hogy az milyen? Megmutatják, hogy mi a dresscode egy ilyen helyen...

Táncház lesz a Tilinkóval

Székesfehérvár - Február 20-án, 20 órakor kezdődik a táncház A Szabadművelődés Házában, Hahn-Kakas István vezetésével. A muzsikát a Tilinkó Zenekar szolgáltatja.

Hegedűvel hódít

Székesfehérvár  – Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Gálaestjének szólistája Illényi Katica, Artisjus-és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze lesz, aki hegedűjátékán kívül énekkel, tánccal, thereminnel bűvöli el közönségét szombaton 15 órakor és 19 órakor a Vörösmarty Színházban.

Jótékonysági tea-est

Sárkeszi, 17 óra: A református egyházközség alapítványának jótékonysági tea-estje és tortavására a faluházban a gyülekezeti ház felújítására. Fiatalok pantomim előadása, majd az Ászáf együttes koncertje.

Télűző jelmezes felvonulás

Úrhida, 14 óra: Télűző jelmezes felvonulás, indulás a közösségi háztól. 16 óra: A ceremónia a tájháznál folytatódik.

Disznóvágás

Bicske, 7 óra: A város kemencéjénél először rendez az önkormányzat disznóvágást, sütés-főzést.

FEBRUÁR 19.

A szívbe írt igazság útja

Vereb – A Verebi estek következő, február 19-én, 18 órakor, a művelődési központban kezdődő programjának címe és témája: A szívbe írt igazság útja – Mesék a mesékről, amelyek a hagyományt hordozzák. Az előadók: Buzás Kálmán várostörténész, Buzás Dániel és Buzás Krisztián.

Nagy János Experiment

Székesfehérvár – Február 19-én, 19 órakor a Nagy János Experiment formáció ad koncertet A Szabadművelődés Házában. Az együttesben Borlai Gergő dobon, Nagy János billentyűs hangszereken, Dominique Di Piazza basszusgitáron, Xavier Desandre Navarre ütőhangszereken játszik.

Játszani jó!: a báb lesz a pénteki téma

Székesfehérvár - Február 19-én, pénteken lesz az idei esztendő első Játszani jó! konferenciája a Fejér megyei Művelődési Központ Művészetek Házában. A báb lesz a témája az idei év első Játszani jó! konferenciájának a Művészetek Házában. A tanácskozás február 19-én, pénteken 9 órakor kezdődik, a szlogen a témához illő: Gyermek -báb-tánc-szín-játék. A tanácskozás bevezető előadását Mese, mese mátka - Miért pont a báb? címmel Sevella Zsuzsanna, az Alap Pedagógiai Központ játékpedagógiai szakembere tartja. Az előadás után a résztvevők bábok, hátterek és installációk készítésében szerezhetnek jártasságot forgószínpadszerűen - a két kiválasztott, ismert és közkedvelt mese története nyomán. A Jancsi és Juliskához kapcsolódó foglalkozást Gelencsér Julianna és Holczhauzer Anna vezetik: természetes anyagokkal, terményekkel (pl. gyékény, csuhé, csutka), és mézeskaláccsal dolgoznak. A másik mese a Hamupipőke, amit Sevella Zsuzsanna és Tamás Ildikó irányításával, papírtechnikákkal , az árnyjáték módszerével keltenek életre. (A programra előzetes bejelentkezés szükséges.)

V. Toros Pálinkafesztivál

Székesfehérvár: a Palotai kapu téren pénteken 17 órakor kezdődik meg az V. Toros Pálinkafesztivál, igazi falusi, disznótoros hangulattal a fehérvári belvárosban. Szombaton 13 órakor lakodalmas vetélkedő lesz majd toros lakodalom, 19 órakor Charlie lesz a sztárvendég. vasárnap 13 órakor gólyalábas vásári komádia is várja a közönséget.

Jávor Pál életéről

Gárdony – Február 19-én színházi előadásra invitálnak mindenkit Jávor Pali utolsó mulatása – címmel, este 6-kor, a Nemzedékek Házába. Egy ragyogó tehetség és egyéniség, maga a megtestesült tekintély és elegancia. Akik csak filmvászonról ismerik Jávor Pált, talán nem is sejtik, mennyi megpróbáltatás és botrány, s ugyanakkor milyen erős élni akarás és féktelen szenvedély jellemezte. A Magyarországi Szerb Színházban színpadra állított, Jávor Pali utolsó mulatása című darab olyan eseményeket is felszínre hoz a színész életéből, amelyekről eddig még a színházi berkekben is csak kevesen hallhattak.

Pénteki Mirandolina

Dunaújváros - Február 19-én, pénteken este mutatkozik be a Bartók színpadán a teátrum új előadása, a Mirandolina, Király Attila rendezésében, Lapis Erika, Makranczi Zalán, Kiss Attila és Fritz Attila főszereplésével.

Helyi erő, helyi érték

Dunaújváros - A zenekar 2004 augusztusában alakult. A srácok kezdetben kizárólag feldolgozásokat játszottak, magyar előadóktól. Még ebben az évben megszületett az első saját dal. Tagcserék után a zenekar neve 2006 decemberétől Rockstone lett. 2007-ben elkészült első -garázsban felvett - demo anyag is. Szóval pénteken Rodinia és Rockbox játszik a Kaptárban. Csatára fel!

Bon Scott emlékére - kötelezők ismét

Dunaföldvár - Derék szerkesztőségünk dalos kottájában természetesen alapműként kezeljük az AC/DC-összest, ám nem minden bulin tudunk ott lenni.. Szerencsénk, hogy a pótlás szinte helybe érkezik. A leglényeg tehát: péntek este 21 órától az ország legjobb AC/DC tribute zenekara, az AB/CD zenél muzsikál majd az erre érdemes nagyérdeműnek. Hogy mi lesz a választékban? Hát.. ahogy mondani szokás: a legnagyobbak. A koncert az alapító Bon Scott számára lett címezve, így biztosan kiváló koktélt ízlelhet majd a hallgatóság. Egy kis kemény rakendroll? Kell-e ennél több? Szerintünk nem.

Matt a Galériában: itt a Road

Dunaújváros - A Road együttes 2004 óta zenél együtt. A fiúk az évek alatt rengeteg nívós fesztiválon megfordultak már, emellett óriási rajongó tábort szereztek maguknak. A hatodik lemezük novemberben jelent meg M.A.T.T. címmel. A következő célállomásuk pedig a dunaújvárosi Galéria Jazz Klub! A Road február 19-én, pénteken lép majd fel. Az előzenekar a Nomad banda lesz.

Gálaestet ad Illényi Katica

Székesfehérvár, 19 óra: A Vörösmarty Színházban gálaestet ad Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és az alba Regia Szimfonikus Zenekar . Vezényel Silló István.

Bulik

DISZKÓ  Az elektronikus zenék kedvelőinek nagy szerencséjük van, ugyanis a székesfehérvári Club Le Baron szórakozóhelyen Monolix és a The MNML Attack lemezlovaspáros is fellép. A buli pénteken 22 órakor kezdődik. A diszkó szombaton sem lesz üres, ugyanis akkor a február hónap szülötteit ünneplik meg. Az est hangulatfelelőse Dj Nyeste Attila lesz.

ZAMATOS Jazz akusztik estet tart Mits Marci szaxofonos pénteken 19 órakor a székesfehérvári Beat étteremben. Másnap ugyanezen a helyszínen Kincses Szabi lemezlovas szórakoztatja az étterem közönségét 22 órától.

Antal Judit Igazgyöngy2 című könyvének bemutatója

Kőszárhegy, 18 óra: Antal Judit Igazgyöngy2 című könyvének bemutatója a művelődési házban. Író-olvasó találkozó, dedikálás.

FEBRUÁR 18.

Kiállítás

Csütörtök – Cece, 10 óra: A Csók István-emlékház állandó kiállítása szerdától szombatig 10 és 18 óra között látogatható.

Maksa Zoltán kabaréestje

Dunaújváros - Február 18-án este hat órától az MMK Kamara Kabaré keretében Maksa Zoltán Öninterjú című estje várja az az érdeklődőket a Munkásművelődési Központ 310-es termében.

VÉRADÁS

A Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete csütörtökön 8.00-10.00 óra között Dunaújvárosban, a Vérellátóban (Vasmű út 10.), illetve 15.00-18.00 óra között Székesfehérváron, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában (Sziget u. 1.) szervez véradást.

Magony Imre tart vetített képes előadást

Székesfehérvár, 17 óra: A Vörösmarty könyvtár Zsolt utcai tagkönyvtárában Magony Imre tart vetített képes előadást Székesfehérvár szobrairól.

KONCERT

Székesfehérvár, 18 óra: Hangfestészet & Hangszobrászat A Szabadművelődés Házában: fellép Filep Sándor (gitár) és Vörös Tamás (basszusgitár)

Simon M. Veronika festő kiállítása

17 óra: Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóterméban Simon M. Veronika festő kiállítása, Boros képek, régi mesterségek címmel.

Szerdócz Ervin rabbi tart előadást

18 óra: A Fejér Megyei Művelődési Központban folytatódik a zsidó egyetem és a fehérvári zsidó hitközség szabadegyetemi sorozata. Szerdócz Ervin rabbi tart előadást A misztikus nő a szentírásban címmel.

FEBRUÁR 16.

A nyaraló polgár

Székesfehérvár – A Hetedhét Játékmúzeum Játék szalonjában, a Tudomány könnyedén egy csésze tea mellett sorozat vendége február 16-án, kedden 16.30 órakor Fónagy Zoltán (történész, MTA BTK Történettudományi Intézet). Előadásának címe: Fő az elmenés – A nyaraló polgár a boldog békeidőkben. A helyszín a Hetedhét Játékmúzeum Réber-terme.

Négykezes kedd: papír

Székesfehérvár - A Hetedhét Játékmúzeumban kedden, 10 órakor kezdődik a Négykezes kedd nevű foglalkozás. A gyerekek Novák Edith és Németh Bogi segítségével ismerkedhetnek meg a papírfonás rejtelmeivel.

Művészet, képeslapokon

Székesfehérvár - Magyar művészet a 14. és a 15. században, képeslapokon címmel nyílik kiállítás a Tolnai utcai Tagkönyvtárban, kedden 11 órakor. Sárosi István jóvoltából rendezték meg a tárlatot, amely február 27-ig látható.

FEBRUÁR 15.

Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete 15.00-17.30 óra között Fehérvárcsurgón, a Művelődési Házban (Petőfi S. utca 14.) szervez véradást. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. A résztvevőknek fényképes igazolványt kell bemutatniuk adataik felvételéhez, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinniük kell a véradásra.

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik. A rendelési idő az alábbi: hétfő, péntek 7.30-13.30-ig kedd, szerda és csütörtök: 7.30-17.30-ig. 

Szeretettel várják az iskolába készülő óvodásokat és szüleiket a vidám, játékos suliváró foglalkozásaira a Talentum Református Általános Iskolába (Széchenyi út 20.): február 15. hétfő 16.30 órakor, valamint február 22. hétfő 16.30 órakor. A foglalkozást a leendő első osztályos tanítók tartják. Nyílt órák a 4. osztályban: április 5. kedd 7.40-10.45 órakor.

Palotaváros a középkorban

Székesfehérvár – 17 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában Palotaváros a középkorban címmel tart vetítéssel kiegészített előadást Siklósi Gyula történész, régész.

DH-PROGRAMAJÁNLÓ

Alsósok farsangja – A pénteki felsős farsang után hétfőn 14 órától az alsósok jelmezes rendezvénye lesz a Gárdonyi iskolában. A „nagyok” rendezvényén felvonulás, zsákbamacska, tombolasorsolás és természetesen büfé és diszkó tete teljessé a télűző mulatságot. Az alsós farsangot pedig február 19-én, 14 és 16 óra között tartják az intézményben. Tombolasorsolás, zsákbamacska, jelmezes felvonulás, büfé és táncverseny szerepel a programok között.

 

KIÁLLÍTÁSOK

Arany János Általános Iskola Arany Galéria: A volt diákok munkáiból Széles paletta címmel nyílt kiállítás.

Bartók Aula Galéria: Nemes Károly velencei álarckészítő kiállítása látható az aulában, amelyet február 29-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Dunaújvárosi Egyetem: C-pont kiállítás Mesél az erdő címmel. A dunaújvárosi képzőművészeti műhely alkotóitól. Megtekinthető március 8-ig

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-16-ig, szombaton 13-16-ig látogatható.

Dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár: Csipkekiállítás látható Áttört csodák címmel Tamási Józsefné gyűjtő Móga-csipkéiből. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható február végéig.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Bellák Ica, Kovács Lilla, Lichner Barbara, Szenográdi Barbara kiállítása február 18-ig tekinthető meg a nyitvatartási időben.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás - Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Sár a tűzben című kiállítás. A kerámia története. Megtekinthető: február 29-ig. Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10-16 óráig. Minden hónap első vasárnapján 14-18 óráig.

Klub Hotel különtermében Skicc Művészeti Egyesület nyári alkotótáborában készült munkáiból látható kiállítás.

Kortárs Művészeti Intézet: Hakni című kiállítás Karácsonyi László munkáiból. Zárt kert című kiállítás Martinkó Márk munkáiból. A két kiállítás megtekinthető március 4-ig

Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola: Középiskolai kiállítás a színház jelmezterveiből. A Lorántffy és a színház közös kiállítása a Magyar Kultúra Napjának tiszteletére. A kiállítás február közepéig tekinthető meg az iskola galériájában.

Munkás Művelődési Központ Galéria: Szőke Ivett kiállítása Éveim címmel egy hónapon keresztül, február közepéig látható.

Szivacs Galéria: Kis Viktória kiállítása Kirakós címmel látható, amely megtekinthető a nyitva tartási időben.

Műkedvelők

Székesfehérvár - Két olyan kiállításra hívjuk fel a figyelmet, amelyen nem hivatásos festők szerepelnek munkáikkal. A Kisfaludi Közösségi Házban Hackfelner Ferenc képeit láthatjuk, a Fejér Megyei Művelődési Központban pedig a Lovasberényi Szín-Kör Egyesület népes tagsága vonultatja fel a közelmúlt termését. Mindkét kiállításon boldog emberek mutatkoznak be: olyanok, akik nagy kedvüket, örömüket lelik hobbijukban, az alkotásban.

ESEMÉNYEK

Munkásművelődési Központ: Rejtvényfejtők Klubja 16-18 óráig a fszt. 209-es teremben. Rosti Pál Fotóklub 18-20 óráig a 106-os teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Anonim Alkoholisták Klubja 18-20 óráig a 211-es teremben. Horvátok és Szerbek Dunaújvárosi Egyesülete 17-18 óráig a 203-as teremben. Sakk Kör 16-20 óráig a 105-ös teremben. Mah-Jong Klub 17-21 óráig a 011-es teremben. Barcsay Képzőművészeti Stúdió 15-19 óráig a 102-es teremben. Vakok és Gyengén látók Írisz Klubja 15-17 óráig a 207-es teremben (minden hó első és harmadik hétfőjén). Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület 16-18 óráig a 106-os teremben (minden hó első és második hétfőjén). Siketek és Nagyothallók Dunaújvárosi Csoportja a 207-es teremben (minden hónap első és harmadik hétfőjén).

József Attila Könyvtár: Nyitva tartás: felnőttkönyvtár: 10.00-18.30 óráig, a gyermekkönyvtár: 10.00-18.00 óráig. Béke fiókkönyvtár: 13-18 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!