Programok

2013.12.16. 21:09

Programok, rendezvények Fejér megyében december 16-tól

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 16-tól. Böngésszen, és válogasson!

feol-duol

JANUÁR 5.

Január 5-én avatják fel a megújult fehérvári kosárcsarnokot

Január 5-én avatják fel a bajnoki címvédő Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának felújított csarnokát. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a kibővített Vodafone Sportcentrumot a Körmend elleni bajnokin vehetik birtokukba először a szurkolók. A csapat még az idén visszaköltözhet megújult otthonába, jövő héttől már ott vezényelheti az edzéseket Carlos Frade. Az Alba a jelenlegi szezonban elindult az Európa Kupában is, melyben a hazai meccseit Veszprémben játszotta, s végül két győzelemmel és nyolc vereséggel búcsúzott.

 

DECEMBER 26.

Karácsony a száztagúval

Székesfehérvár - Karácsony másodnapján, december 26-án 19 órától a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar sztárzenekara ad ünnepi koncertet a Vörösmarty Színházban. A világhírű együttes mindenkinek felejthetetlen és felhőtlen szórakozást ígér.

 

DECEMBER 22.

Adventi koszorúünnep

Adony - A művelődési házban december 22-én délután négy órától rendezik meg a hagyományos adonyi ünnepi műsort Adventi koszorú címen. Ebben közreműködnek az óvodások, iskolások, és a városi művészeti csoportok. A közreműködők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Gyógykezelésre fordítják majd

Velence – A Sz-Épülő Velencét Egyesület adománygyűjtő adventi programját Szomor Csongor gyógykezelésének támogatására hirdeti. December 22-én, vasárnap 12 órától a katolikus plébánián várják azokat, akik  segítenének a családnak egy tál sütemény sütésével. A süteményeket 10 órától fogadják,  12 órától kezdődik a vásár, amelyen az  édességek mellett forralt bor, velencei festett bögrében vásárolható karácsonyi puncs, tea, virsli is színesíti a kínálatot.  A templomban 17 órától  koncert lesz.

Kulcsiak karácsonya

Kulcs – A kulcsi Falukarácsony december 22-én 15 órakor kezdődik a Faluházban. A műsorban fellépnek a Szironta Csengettyű Együttesen kívül a kulcsi diákok. Verset mond Csuhainé Erzsike. Szászvári Kitti grafikáiból és Szászvári Lilla szobraiból nyílik kiállítás a rendezvényen. A Faluház előtt a rácalmásiak betlehemes műsort adnak elő. A résztvevők közösen feldíszítik a falu karácsonyfáját. A nyugdíjasok forró teával várnak mindenkit a községi karácsonyi ünnepségen.

Adventi gyertyagyújtás és koncert

Polgárdi - 17 óra: Adventi gyertyagyújtás a katolikus templomban. Ünnepi műsorral közreműködnek a Széchenyi általános iskola 3.b osztályos diákjai, karácsonyi koncertet ad a Clara Voce Vegyes Kar. A szervezők meleg teával, forralt borral, harapnivalóval kínálnak mindenkit.

A Clara Voce karácsonyi koncertje

Polgárdi - A Clara Voce Vegyes Kar karácsonyi koncertet ad vasárnap 18 órától a katolikus templomban. Meggyújtják az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Adventi gyertyagyújtás és ünnepi műsor

Szabadbattyán, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár ünnepi műsora a művelődési házban.

Karácsonyi duettek

Sárbogárd - 18 óra: Karácsonyi duettek Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra előadásában a József Attila Művelődési Központban.

Táncház

Iszkaszentgyörgy, 16 óra: A helybeli néptáncosok műsora. Közreműködik Stamber Renáta (ének), valamint Antal István és zenekara. Az előadás után táncház.

 

DECEMBER 21.

Adventi hangverseny

Székesfehérvár – A Hermann László Kamarazenekar december 21-én, 18 órakor tartja adventi hangversenyét a Szemináriumi templomban (Petőfi u.). Műsoron szerepel Vivaldi 3 hegedűre és zenekarra írt versenyműve, Bach Magnificat-jából és Mozart c-moll miséjéből egy-egy ária, valamint Haydn: D-dur Sinfoniája. Elhangzik a zenekar római koncertjein nagy sikert aratott Liszt: Angelusa, valamint Mozart: D-dur Divertimento című műve is. A hangversenyen Takács Nándor püspök mondja el adventi gondolatait. A zenekar művészeti vezetője Major István.

Változik az ügyintézés

Székesfehérvár - A polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodája 21-én, 23-án, 30-án és 31-én zárva tart. Halaszthatatlan kérelem a hivatal portáján leadható. Anyakönyvi kivonatok átvételére ügyeleti időben a Városház tér 2. alatti anyakönyvi, vállalkozásigazgatási irodában lesz lehetőség. A zárva tartás a kérelmek feldolgozását nem befolyásolja, a szakirodák ugyanis a megjelölt időpontokban az ügyek érdemi intézését végzik. Az ügyfélszolgálati iroda január 2-től a szokott rend szerint fogadja ügyfeleit.

Ingyenes parkolás

Székesfehérvár - December 21-étől 2014. január 1-jéig, szerdáig díjmentes lesz a parkolás Fehérváron. Ekkor nem működnek majd az új parkolóautomaták a városban. A belvárosba ekkor is csak engedéllyel lehet behajtani. A 2013-as egész éves bérletek 2014. január 31-ig érvényesek. A következő évre szóló parkolóbérleteket január 2-től lehet megvásárolni.

Adventi irodalmi délután

Lepsény - 16 óra: Gyertyagyújtással egybekötött ökumenikus adventi irodalmi délután a művelődési házban Szűcs-Nagy Kinga református lelkésszel, Szűcs Sándor református teológussal, Récsei Norbert katolikus helyettes plébánossal, Bezzeg János költővel és Németh Györgyi lelkipásztori munkatárssal.

Karácsonyi ajándék Soponyának - Méltó helyen Kerkovics Gyula könyvtári hagyatéka

Soponya - A megújult és nemrégiben átadott közösségi ház és községi könyvtár Kerkovits Gyula magánkönyvtárával gyarapodott. A család Kerkovits Gyula, a település díszpolgárának mintegy kétezer kötetből álló, felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét a 2006-ban elhunyt tudós orvosdoktor szülőfalujának ajándékozta. A gyűjteményt az adventi gyertyagyújtást követően szombaton 16.30 órakor adják át a közösségi házban. Az ünnepségen a Kerkovits család is részt vesz, köszöntőt mond Béndek József polgármester, közreműködik Vörös Dóra és a helyi Tábortűz Singers együttes. Az alkalmon a 2010-ben megjelent Élete példa - in memoriam Dr. Kerkovits Gyula című emlékkötetet a kiadvány szerkesztői, Ambrózyné Kerkovits Andrea és Káliz Sajtos József mutatják be. Az értékes könyvgyűjtemény, a tudós orvosdoktor magánkönyvtári hagyatéka immár az olvasók rendelkezésére áll.

 

DECEMBER 20.

Szöszmötölő játszóház

Polgárdi - 15 óra: Szöszmötölő játszóház, karácsonyi készülődés a városi könyvtárban.

Karácsonyi műsor

Szabadbattyán - 11 óra: A Gróf Batthyány Lajos Általános Iskola karácsonyi ünnepi műsora a tornateremben.

Falukarácsony

Úrhida - 17 óra: A szeretet csillagára nézek - falukarácsony a katolikus templomban. Ünnepi műsort adnak az óvodások, a diákok, a nyugdíjasklub és az ifjúsági közösség tagjai.

Régi idők karácsonyairól

Csór - Karácsonyi baba-mama klubot szerveznek Csóron, pénteken, 10 és 12 óra között az óvodában lévő klubhelyiségben. A vendég ezúttal Csehiné Ilonka lesz, aki a régi idők karácsonyáról mesél majd. Várják azt, aki szeretné megismerni és továbbadni gyerekeinek ezeket a hangulatos, néha torokszorító történeteket.

Betlehemi állatsimogató

Kisláng - Karácsonyi vásárral és betlehemi állatsimogatóval nyitják meg december 20-án, pénteken 11 órakor az adventi udvart a művelődési háznál. Az ünnepi műsor 16 órakor kezdődik.

 

DECEMBER 19.

Szinetár és Bereczki is jön

Székesfehérvár - Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán előadóművészek is fellépnek a városi nyugdíjas karácsonyon. A rendezvénynek ezúttal a Videoton Oktatási Központ ad otthont december 19-én, azaz csütörtökön, délután háromtól. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai is. A belépés ingyenes.

Élelmiszeradomány a gyerekeknek

Velence - A Fáy András Alapítvány és a Budai Középiskola ebben az évben is tartós élelmiszergyűjtést szervezett partnerei bevonásával. Az idén a Fejér megyei Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület által támogatott nehéz sorsú, árva, gyermekotthonban, nevelőszülőknél, utógondozásban élő gyermekek, illetve az állami gondozásból kikerült fiatalok számára folytattak gyűjtést. Az ötven zsáknyi adományt az alapítvány, az országos oktatóközpont és a középiskola képviselői - Azurák Csaba, az alapítvány kurátora, Virágos Gábor, a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjának intézményvezetője és a középiskola diákjai - ma, csütörtökön 10 órakor adják át a Velencei Gyermekotthonban. Az adományokat Janó Andorné Ildikó, az egyesület elnöke veszi át, és a csomagokat a Vigyázó Kéz juttatja el a következő napokban a Székesfehérváron és környékén, saját családjuk nélkül élő ifjaknak.

Ma ismét Segíts  az angyalnak!

Dunaújváros – Ma este hat órától tizenötödik alkalommal jelentkezik a hajléktalanokat támogató Segíts az angyalnak jótékonysági akció.

Másfél évtizeddel ezelőtt Bakonyi Ferenc vállalkozó a Kortárs Művészeti Intézet Art Cafe kultúrpresszójában hívta életre a Segíts az angyalnak névre keresztelt jótékonysági akciót. A kezdeményezés célja tizenöt éve nem változott: a karácsonyi ünnepek alatt, valamint szilveszter napján meleg ételt biztosítani a Kandó Kálmánt téri hajléktalanszálló lakóinak. A város másik, hajléktalanokat befogadó és segítő intézményét a Magyar Mentőszolgálat Alapítványt is támogatják a jótékonysági est bevételéből. Ma este hat órától az Art Cafe-ban rendezett jótékonysági csapolást Kozma Imre atya és Farkas Bertalan űrhajós is segíti majd. Az esten a Madaram együttes szórakoztatja majd az adakozókat.

ADVENT - Csütörtök-vasárnap

Székesfehérvár: Adventi programok, karácsonyváró műsorok, koncertek a Városház téren és városszerte, a negyedik gyertyát vasárnap, 17 órakor gyújtják meg az adventi koszorún, az adventi színpadon, a Városház téren.

Szombat Lepsény, 16 óra: Gyertyagyújtással egybekötött ökumenikus adventi irodalmi délután a művelődési házban

Vasárnap Polgárdi, 17 óra: Gyertyagyújtás a katolikus templomban. Ünnepi műsort a Széchenyi általános iskola 3.b osztályos diákjai, karácsonyi koncertet a Clara Voce Vegyes Kar ad.

Szabadbattyán, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár ünnepi műsora a művelődési házban.

Adventi forgatag

Dunaújváros – A Dózsa mozi előtti téren csütörtökön és pénteken is folytatódik a karácsonyi vásár programkínálata, és a moziban is tart még az iskolabemutató.

A vásár mai kínálata, 16.30 óra: Dózsa iskola karácsonyi műsora. 17 óra: Széchenyi gimnázium énekkara. 17.30 óra: Vasvári iskola kórusának karácsonyi műsora. 18 óra: No Control Dance Group tánc show.

December 20. péntek, 17 óra: Vasas Táncegyüttes műsora. 17.30 óra: Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület műsora. 18 óra: Seasen 7 zenekar (Széchenyi gimnázium) koncertje. 18.30 óra: Revolver zenekar akusztikus koncertje.

A Dózsa mozi előterében 12 és 18 óra között, az iskolaexpó keretében csütörtökön az Adu iskola mutatkozik be.

 

DECEMBER 18.

Óvodai karácsony

Előszállás - December tizennyolcadikán a Patakparti Óvoda Cinege csoportja mutatja be műsorát, majd előkerülnek a fa alól a meglepetések, elkezdődik az ajándékozás.

Kiállítások Dunaújvárosban

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Makhult Gabriella grafikusművész Papír- és linómetszetek karácsonyról, királyokról, sárkányokról, madarakról, sivatagokról, erdőkről és csillagokról című kiállítása látható a hónap végéig.

Kamara Galéria: Év végi összegző kiállítás, az év folyamán kiállításon szereplő művészek alkotásaiból január 7-ig.

Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D): Kósa János festőművész kiállítása. Megtekinthető 2014. január 31-ig 10-18 óra között (zárva: vasárnaponként)

Evangélikus Templom: Kaiser Gitta festőművész kiállítása a hónap végéig

Duna Ökoturisztikai Központ, Rácalmás: A helytörténeti, halászati és Afrika kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében, keddtől péntekig 10-től 16-ig, szombaton 13-16-ig.

Intercisa Múzeum: Állandó kiállítás – Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig. Megtekinthető a múzeum nyitva tartási idejébenkeddtől péntekig 10-16 óráig .

Széchenyi Gimnázium, Szivacs Galéria: Gimisokk - tíz fiatal alkotó műve kapott helyet a földszinten, míg a tetőtérben az intézmény múltját feldolgozó kiállítás látható.

Dunaújvárosi Főiskola főépülete: SKICC - Határ-talan című kiállítása. Megtekinthető az év végéig.

 

DECEMBER 17.

Jót tenni jó

Előszállás - A Patakparti Óvodában az óvodások egy része különleges esemény részese lehet december 17-én is: Jót tenni jó – tartják Előszálláson is, és úgy döntöttek, karácsonyi műsorral lepik meg a Nyugodt Évek Idősek Otthonának lakóit. Közben készülnek a karácsonyi díszek, mézeskalács illata lengi be a termeket, a nagycsoportos szülőket pedig titkos ajándékkészítő estre várják hamarosan.

Bagdi Bella koncertje

Székesfehérvár – A lélek zenéje címmel Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő és zenekara ad jótékonysági koncertet ma, kedden délután 17 órakor a Viktória Rehabilitációs Központban, a rehabilitációs központ javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!