Programok

2009.05.18. 15:01

Nemzetek utcája - gyermekeket várnak

Vetélkedők, kézműves foglalkozások, koncertek, arcfestés, minigolf, rajzverseny és nyereményparádé, valamint 13 ország specialitásai várják a családokat május 31-én, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat által szervezett gyermeknapi mulatságon.

feol.hu

Ismét benépesül a Városligetben a Nemzetek Utcája, amelynek idei programjairól hétfőn tartottak sajtótájékoztatót Németország budapesti nagykövetségén.
Immár 19. alkalommal tartják meg a kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatot, amelynek egyik legnépszerűbb programja a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szembeni füves terület, az úgynevezett Napozórét két oldalán megrendezett Nemzetek Utcája. Itt - nagyméretű sátrakban és standokon - a Budapesten akkreditált nagykövetségek, kulturális intézetek és idegenforgalmi képviseletek várják az érdeklődőket.
A Magyar Országgyűlés Hivatala már nem először vesz részt külön sátorral a Nemzetek utcáján, ezúttal is változatos programokkal várva a kicsiket és a nagyokat.
Dorothee Janetzke-Wenzel német nagykövet rövid köszöntő beszédében kiemelte: most, a gazdasági válság idején még fontosabb, hogy a gyermekek és szüleik ingyenes, szórakoztató, érdekes és értékes rendezvényen vehessenek részt. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy a gyerekek megismerkedjenek más országokkal, azok kultúrájával, és kialakuljon bennük a tolerancia a másfajta szokásokkal szemben. Tavaly 430 ezren látogattak ki a Városligetbe és abban bíznak, hogy idén sem jönnek el kevesebben.
Harrach Péter politikus, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke hozzátette: a jelenlegi időkben felértékelődik a civil szervezetek szerepe és felelősségvállalása, különösen azoké, amelyek a gyermekekkel foglalkoznak.
A német nagykövetség Úri utcai épületének udvarán ízelítőt kaphattak az újságírók a május 31-én felvonuló standok, sátrak színes, nemzetközi kínálatából. A hétfői tájékoztatón egyebek között bemutatkozott Madagaszkár, Németország, Mexikó, Kína és Lengyelország is. A május 31-i Gyermeknapon a romániai Allegretto gyermekkórus és a lengyel Polonéz táncegyüttes lép majd fel a helyszínen.
Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója évről évre részt vesz a rendezvényen. Mint az MTI munkatársának elmondta, kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a gyerekek, a fiatalok megismerkedjenek - egyelőre csak a prospektusokon és játékokon keresztül - Lengyelországgal. Ez jó lehetőség arra, hogy a mostani érdeklődőkből majdan turisták legyenek.
A Nemzetek Utcáját számos, elsősorban külföldi tulajdonban lévő, Magyarországon működő cég szponzorálja.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!