Programok

2010.10.13. 06:33

Moldvai csángó táncház, szombattól újra

Székesfehérvár - Az elmúlt évben indította el a Kákics együttes a moldvai csángó táncházat, amely a nyári szünet után folytatódik a helyőrségi klubban.

Bokros Judit

A moldvai csángó zenére, táncokra épülő, de időnként mesemondással, dalokkal, más néptáncok tanításával kiegészülő, havonta egyszer megrendezett programnak népes közönsége lett. A visszatérő résztvevők mellett alkalmi táncosok is akadtak, vagy olyanok, akik csak a látvány, a zene élvezetének kedvéért ülték végig a jó 3-4 órás alkalmakat. Az estek végén nem egyszer előfordult, hogy a gyerekek a színpadon ismerkedtek a hangszerekkel, vagy spontán éneklésbe kezdtek a mikrofonok előtt.
A táncház "koreográfiája" állandó, vagyis a Kákics együttes húzza a nótákat a színpadon, a közönség pedig Gál Dávid vezetésével tanulja a táncokat. A kisebb szünetekben evés-ivással lehet pótolni az energiát.
Aki kíváncsi a moldvai csángok táncaira, zenéire, annak ismét van lehetősége bekapcsolódni a táncházba, az első alkalom október 16-án, szombaton 18 órakor lesz a helyőrségi klub színháztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!