Programok

2009.08.12. 10:13

Királyi napok közelednek

FMH - Ha augusztus, akkor a fehérvári közönség biztos lehet abban, hogy megélénkül a belváros, és tartalmas rendezvények sora veszi kezdetét a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelyből idén már a tizennegyediket rendezik meg.

feol.hu


A meghívott ország vendégegyüttesei a belvárosban és a Táncházban is bemutatkoznak. Utóbbi helyszínen a műsort közös tánctanulás, mulatozás követi
Fotó: FMH-archív

A Királyi Napok 2009. programjai augusztus 14-én, pénteken elkezdődnek, egy nagyszabású táncelőadással.
Este fél kilenckor, a Városház téri nagyszínpadon a Prima Primissima közönségdíjas Magyar Állami Népi Együttes adja elő Táncos magyarok című műsorát, amely a magyarság ősi, keletről hozott és a nyugati kultúrából átvett táncainak egyvelege. 
A meghívott külföldi együttesek felvonulása és az utcatánc szombaton este 7 órakor kezdődik, színes forgataggá változtatva a belváros lassan hömpölygő életét. A hivatalos megnyitó és a gálaműsor nyolc órakor lesz, majd a csoportok és az őket kísérő zenészek fáklyás felvonulással indulnak vissza a Tácházba este tíz órakor. Itt nemzetközi folkestet rendeznek, az első bemutatkozó ország Thaiföld.

A programok vasárnaptól egészen augusztus 20-áig, csütörtökig folytatódnak, folkestekkel a Táncházban, bemutatkozó műsorokkal a Városház téri színpadon. A közel egyhetes rendezvényt a hagyományok szerint gála zárja augusztus 20-án. 

A részletes, napi programokról, a meghívott együttesekről ide kattintva tájékozódhat!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!