Programok

2012.01.31. 08:30

Esti csillagles a belvárosban

Székesfehérvár - Az égbolt titkait kémlelőknek újabb lehetőségeket biztosítanak a héten arra, hogy távcsővel nézhessék meg a Hold krátereit.

feol.hu

Ma, január 31-én 18.00 és 20.00 óra között folytatódik az Égi plázázás című program, melynek keretében a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló tagjai távcsöves bemutatót tartanak az Alba Plaza előtti téren.

Az érdeklődök egy 20 cm átmérőjű tükrös távcsővel nézhetik meg a Hold krátereit. Az újhold utáni időszak és az első negyed környéke a legkedvezőbb erre, ugyanis égi kísérőnk felszínére súrolófényben esnek a Nap sugarai. Ilyenkor láthatók a legrészletesebben a kráterek és más érdekes alakzatok.  Az égi kínálatban szerepelnek még a Jupiter holdjai és felhősávjai, továbbá a híres Orion-köd, amelyben ma is születnek csillagok. Nézelődni és beszélgetni is lehet a csillagda szakembereivel, akik szívesen válaszolnak a kérdésekre.

A programot a hét további három napján, február 1-jén (szerdán), 2-án (csütörtökön) és 4-én (szombaton) 18.00 és 20.00 óra között ismétlik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!