Programok

2009.09.16. 09:52

A kulturális örökség napjai a romániai Hargita és Kovászna megyében

Tanulmányúttal és kiállítással várja az érdeklődőket a romániai Hargita és Kovászna megye a hét végén, a kulturális örökség napjain. Hargita megye először csatlakozik az Európa több országában már hagyományosnak számító rendezvényhez.

feol.hu

Mivel a kulturális örökség napjainak idei témája Romániában a Hozzáférés a történelmi műemlékekhez, Magyarországon pedig a szakrális terek, a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ (HMKK) által szervezett kétnapos rendezvény olyan tanulmányúttal zárul, amelyen a résztvevők ingyenesen juthatnak el a Csíki térség néhány középkori templomához - olvasható a HMKK honlapján.
A szeptember 19-én és 20-án sorra kerülő tanácskozást a HMKK csíkszeredai székházában tartják meg. Ezen például ismertetik a megyei tanács által elindított Székelykapu programot, szó lesz továbbá arról, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak a műemlékek tulajdonosainak.
Az autóbuszos templomnéző tárlatvezető kiránduláson a résztvevők felkeresik például a szépvízi örmény katolikus templomot és a csíkszenttamási Csonka-tornyot is.
Kovászna megye székhelyén, Sepsiszentgyörgyön szeptember 19-én ingyenes programokkal és kiállítással várja a látogatókat a Székely Nemzeti Múzeum. A Balaton-felvidék és Székelyföld szokáshagyományait összehasonlító néprajzi kiállítás mellett egész napos családi programmal készül a Székely Nemzeti Múzeum idén a kulturális örökség napjaira.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!