Programok

2017.04.14. 14:10

Feltettem: hazámat szolgálom - A Kákics zenekar műsora

Kedden este A Szabadművelődés Házában mutatja be "Feltettem magamban, Hazámat szolgálom" című műsorát a Kákics zenekar.

FMH-információ

A zenés összeállítás egyfajta időutazás, '56 hőseinek és a diktatúra áldozatainak állít emléket. Ahogy a zenekar ajánlásában áll: A féltő, gondoskodó szeretteink és barátaink elbeszélésein keresztül fogjuk bemutatni a diktatúra, a forradalom és a megtorlás momentumait úgy, ahogy Ők mindig is látták.

Feltettem magamban, Hazámat szolgálom... - a Kákics zenekar műsora az '56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készült. A közönség április 18-án, kedden 19 órakor nézheti és hallgathatja meg újra A Szabadművelődés Házában a Rákosi-diktatúra áldozatainak és a forradalom hőseinek emléket állító népzenés összeállítást.

A Szabadművelődés Házában kedden hallható előadás három részből áll: a diktatúrától a forradalom kitörésén keresztül a szabadságharc eseményeit, majd a menekülést és a megtorlást is felidézi
Fotó: Kákics

A három részből álló műsor a diktatúrától a forradalom kitörésén keresztül a szabadságharc eseményeit, majd a menekülést és a megtorlást is felidézi. Megemlékezve többek között Janek József, Csoóri Sándor, Kodály Zoltán, Tárnok Gyula és Keszei István alakjáról.

Tavaly, a jubileumi évben a zenekar ezekkel a szavakkal ajánlotta műsorát: "56-ról ötvenhatféleképpen hallottunk az iskolában, a híradóban, a sajtóban. Csak egy helyen mondták mindig ugyanazt: otthon. A féltő, gondoskodó szeretteink és barátaink elbeszélésein keresztül fogjuk bemutatni a diktatúra, a forradalom és a megtorlás momentumait úgy, ahogy Ők mindig is látták."

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget