Programok

2015.07.29. 10:17

Ligetben táncol a világ - Húsz éves jubileumot ünnepelnek, újdonságokkal

Székesfehérvár - Húsz éves a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. A szervezők, házigazdák a jubileumhoz méltó találkozóval kedveskednek a hűséges közönségnek.

Szabó Zoltán

Augusztus 19-e és 23-a között rendezik a fesztivált, a nagy városi ünnep részeként és egyik kiemelkedő látványosságaként. Az idén a szoksásosnál több együttest hívtak meg: Chiléből a Ballet Folklorico Tupa Marka, Indiából a Panghat Performing Arts Group, Lengyelországból a Folk Song and Dance Ensemble of Warsaw School of Economics, Oroszországból a Razdolie, Malajziából a Persatuan Mahasiswa Aktif Seni (Prismaseni), Szerbiából az AKUD Dimitrije Koturovic, Tajvanból a Winning Dance Troupe, Erdélyből a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Felvidékről az Ifjú Szivek Táncszínház, Vajdaságból a Cirkalom Táncegyüttes nevű csoportokat. További fellépők a További fellépők a Besh O Drom és a Zselic Táncegyüttes. A házigazda az Alba Regia Táncegyüttes.

Mint arról röviden már beszámoltunk, változik a fesztivál helyszíne, a központi rendezvények a Zichy-ligetben lesznek (amelynek egy része, Fesztiválligetté alakul), és termésszetesen a közeli Táncházban, ahol a rendkívül népszerű folkestekre várják idén is az érdeklődőket.

A néptáncfesztiválra meghívták az indiai Panghat Performing Arts Group együttest is  Fotó: királyi napok

Más újdonságokkal is szolgálnak. Flashmobot tartanak például június 19-én, 18.30-tól a vendégegyüttesekkel az Alba Plazánál, a Városház téren, a Mátyás király emlékműnél és a Zichy színpadon, amely a nyitó és a záró gálának is helyet ad, június 19-én és 23-án, 20 órakor. a Fesztiválliget különböző stílusó zenés-táncos programoknak is helyet ad: a nyitó napon, 22 órakor például latin party, 21-én, pénteken sramliparty, 22-én, szombaton délszláv party szórakoztatja a közönséget a hangulatos parkban. a zenepavilon különböző koncertek helyszíne lesz.

A királyi gyermekjátszóról se feledkezzünk meg, ami hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend. Augusztus 20-án, 19 órakor Táncra magyar címmel a határon túli együttesek adnak gálaműsort a Zichy színpadon, a Fesztiválligetet pedig magyar mulatság tölti ki. A záró napon a nagyszabású felvonulás sem marad el, 18.30-kor indul a menet a Táncháztól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!