Érdemes lesz bejárni a teljes Ökocentrumot!

2018.08.31. 14:30

Vad ízek a „vadonban”: fesztivál lesz Soponyán

A soponyai Ökocentrumról több ízben is beszámoltunk már, hiszen a számos eseménynek otthonul szolgáló helyszín felettébb impozáns. Ebbe a miliőbe érkezik a XII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál is szeptember 1-jén.

Szanyi-Nagy Judit

A főzőverseny eredményeit szombaton 17 órakor hirdetik majd ki

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

Gasztronómiai fesztiválról lévén szó a nap fénypontja a vaddisznó, szarvas, őz és muflon kategóriában megrendezendő főzőverseny. Az induló csapatok részére 7.30 órakor sorsolják ki a feldolgozandó húst, a megmérettetés 8 órakor veszi kezdetét. Látogatóként érdemes már ezekben a pillanatokban is a helyszínre érkezni, hiszen a reggeli ébresztőt az Abai Sárvíz Fúvószenekar zengi. Őket 8.30 órakor a HM Helyőrségi Zenekar térzenéje váltja, amely produkcióban a Löfan mazsorettcsoport közreműködik. A gólyalábas szakácsok interaktív közön­ségjátékát és a lovagrendek felvonulását követően 10 órára datálható az ünnepélyes megnyitó, amelyhez a Bakony Vadászkürt Egylet asszisztál.

A délben kezdődő ételkínálást, zsűrizést megelőzően – s természetesen azt követően is – a gyermekek könnyedén elfoglalhatják magukat: erdei iskolai foglalkozást tart a Gilice Erdészeti Erdei Óvoda és Iskola, javában folyik majd a csuhézás, a lovas kocsis túra, a vadászattörténeti bemutató, de az ifjak egy kilencállomásos mobil kalandparkban is kedvükre bukdácsolhatnak.

A főzőverseny eredményeit szombaton 17 órakor hirdetik majd ki
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A főzőverseny eredményeit 17 órakor hirdetik ki. S amíg a Hamvas Zoltán Gundel Károly-díjas séf vezette zsűri tanakodik, 12.30 órától Mága Ernő és zenekara zenél, 13 órától néptáncshow-t mutat be a 4 for Dance, 14.45 órától pedig Péter Szabó Szilvia ad akusztikus koncertet. A felnőttek se felejtsék otthon játékos kedvüket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!