A nevéből is vicces dolgokat faragnak

2018.09.13. 09:00

Tökfesztivál lesz Rácalmáson

Helyi programnak indult, ehhez képest már tizenötödször rendezik a hét végén, a régió legnagyobb fesztiváljává vált és országos hírnévre tett szert.

DH, Sági Zoltán

Mosolyokból nem volt hiány a Tökfesztivál nyitónapján

Fotó: Zsedrovits Enikõ

A Rácalmási Városvédő és -szépítő Egyesület külföldi ötlettől vezérelve 2004-ben rendezte az első tökfesztivált. Az időközben háromnapossá terebélyesedő rendezvény szervezőinek legnagyobb gondja manapság már az: miként kezeljék az odalátogató tömeget. A rendezők azt ígérik, idén szeptember 14–16-án, vagyis pénteken, szombaton és vasárnap ismét igazi családi programban lesz részük az érkezőknek, akik megismerhetik a nemzeti, a nemzetiségi és a nemzetközi kultúra mellett a helyi hagyományokat is. Ha már hagyományok: a 15. rácalmási tökfesztiválra is egy hatalmas figura hívja fel a figyelmet a kisváros főutcája és a 6. számú főút találkozásánál. Ebben az évben a tök ászt választották. A színpadi programok pénteken délelőtt 10 órakor kezdődnek, és vasárnap este 10-ig szórakoztatják a nagyérdeműt. Az érdeklődők szinte minden zenés műfajba belekóstolhatnak az operettől a diszkóig, a fúvósoktól a cimbalomig, a retrótól a népzenéig – de lesznek kiállítások is, a Dorogi József ikonfestő és Steixner István bőrműves alkotásait bemutatók mellett még számosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!