Programajánló

2019.03.22. 07:20

TeSzedd!-mozgalom, Fábry Sándor és különleges koncertek is várnak a hétvégén Fejérben

Most hétvégén sem lesz érdemes a négy fal között tölteni a szabadidőt.

V. Varga József

Opera

Vasárnap (március 24.)

Székesfehérvár, 18 óra: Henry Purcell: Dido és Aeneas. Opera premier a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termében. Rendező Kozáry Ferenc, vezényel Kneifel Imre.

Kiállítás

Péntek (március 22.)

Székesfehérvár, 18 óra: Arche, Székács Zoltán festő tárlata a Pelikán Galériában. A kiállítást Wehner Tibor művészettörténész, író ajánlja a közönség figyelmébe.

Székesfehérvár, 18 óra: Színek és formák világa, Fröschl Mónika képzőművész kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja Oláh László, a Magyar Kultúra Lovagja.

Rendezvény

Péntek (március 22.)

Bicske, 17 óra: A Magyar Vöröskereszt működése az első világháború alatt. Nacsa Anett történész előadása a könyvtárban.

Bicske, 18 óra: Gudics Máté klubkoncertje a Kultúrkúriában.

Csákvár, 16 óra: Miért éppen Csákvár? Vendég Faludi Erika, beszélgetőtárs Tóth Árpádné. (Csákvár Emlékház.)

Gárdony, 18 óra: Dobd ki a szemetest! Beszélgetés a hulladékmentes háztartásról és a szemétproblémákról a Nemzedékek Házában. Vendég Tóth Andrea zéró hulladék aktivista, blogger, háromgyermekes édesanya, háziasszony, a Dobd ki a szemetest! című könyv szerzője.

Mór, 12.45 óra: Környezetvédelmi és madárbarát nap diákoknak a Lamberg-kastélyban és a kastély hátsó parkjában. Játékos vetélkedő. Ökológiai lábnyomunk. Zöldtársasjáték. A gombák világa. Madároduk ellenőrzése. Interaktív vetélkedő. Keresd az állatot! 14.45 óra: Felelős állattartás, kutyás délután Krausz Dóra állatorvossal.

Mór, 18 óra: A Táncsics Mihály Gimnázium jótékonysági diák­gálája az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Sárbogárd, 18 óra: Dumaszínház, Kiss Ádám és Hajdú Balázs műsora a művelődési központban.

Székesfehérvár, 16 óra: Vízből és a víz által. Az éltető víz. Murácsik Beáta előadása a víz világnapja alkalmából a Fekete Sas Patikamúzeumban.

Székesfehérvár, 16.30 óra: Úton-útfélen, beszélgetés Ozsgyáni Mihállyal, A fátylam kicsit oldalra billent című könyv szerzőjével a Vörösmarty Színház kávézójában. Közreműködik Závodszky Noémi színművész.

Székesfehérvár, 19 óra: Arany János: Toldi, Somos Ákos előadása az Igézőben, cimbalmon kísér Szabó Dániel.

Szombat (március 23.)

Bicske, 11 óra: Bicske Barátok találkozója a Fiatalok Házában.

Gyúró, 17.30 óra: Mécsesúsztató verseny a víz világnapja alkalmából a Szent László-patakon. Rajt a piros hídtól.

Martonvásár, 10–14 óra: Családi hétvége az Agroverzumban, a víz világnapja jegyében. Agro-játszóház, festés növényi festékekkel (3–10 éveseknek). Martonvásár, 19 óra: Lorca: Bernarda Alba háza. A MASZK Egyesület előadása a kulturális központban.

Pázmánd, 11 óra: Minden született gyermeknek ültessünk egy fát! (Történelmi emlékpark.)

Polgárdi, 9 óra: Jótékonysági sportnap az iskoláért. Tégy az egészségedért, és támogasd az általános iskola hátrányos helyzetű tanulóit! 10 óra: A 3 és 6 kilométeres futóverseny rajtja. 13 órától: Jóga, torna és társaik (Helyszín: piactér, tornacsarnok, Seuso fitnesz.)

Polgárdi, 9–12 óra: Fabrikáló kézműves foglalkozás, házikókészítés a városi könyvtárban.

Szabadbattyán, 10 óra: Faültetés az újszülötteknek a Csíkvár téri parkban.

Székesfehérvár, 9 óra: Mozdulj, Fehérvár! Tematikus sportnap a Mol Aréna Sóstó központban. Közösségi futás Kaufer Tamással, jóga, spinracing, egészségőrző program, egészségügyi szűrés.

Székesfehérvár, 19 óra: John Mighton – Nagy Judit: Fél élet, a Szabad Színház előadása az Igézőben.

Székesfehérvár, 20 óra: Görög táncház és koncert a Taverna görög népzenei együttessel a Szabadművelődés Házában. A tánclépéseket Gábor Ferenc oktatja.

Vasárnap (március 24.)

Székesfehérvár, 11 óra: Brumi maci születésnapja, a Mese­erdő Bábszínház előadásában az Igézőben.

Székesfehérvár, 17 óra: Fábry Sándor – Dr. Máriás: Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára című albumának bemutatója a Királykút Emlékházban.

Koncert

Szombat (március 23.)

Martonvásár, 17 óra: Kamara­koncert a Budapesti Filharmóniai Társaság zenészeinek közreműködésével az Agroverzum előadótermében. Műsoron Beethoven: Bagatellek, op. 119 (részletek) és F-dúr vonósnégyes, op. 18, no.1, Schumann: Esz-dúr zongoranégyes, op. 47. Közreműködik Csalog Gábor (zongora), Tury Enikő (hegedű), Bíró Tamás (hegedű), Török Mátyás (brácsa), Rönkös Ildikó (cselló).

Székesfehérvár, 19 óra: A Marker együttes (USA) koncertje az Öreghegyi Közösségi Házban. Zenél Andrew Clinkman, Steve Marquette, Macie Stewart, Phil Sudderberg és Ken Vandermark.

TeSzedd!

Péntek (március 22.)

Gárdony, 14 óra: TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért. Gárdony, Vörösmarty utca végén, a homokbánya felé. Agárd, Őrház utcában, az új telephely bejáratánál. Dinnyés, vasúti átjáró mellett.

Szombat (március 23.)

Polgárdi, 9 óra: TeSzedd! Találkozó a városháza parkolójában.

Sárkeszi, 9 óra: TeSzedd! Találkozó a kultúrháznál,

Székesfehérvár, 14 óra: TeSzedd! Találkozás a Hübner András utca 18. számnál. 15 óra: Az önkénteseket a Kelemen Béla utca 30/A számnál várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!