programajánló

2018.12.14. 08:00

Botanikai séta, a harmadik adventi gyertya és jégszobrászat is vár még vasárnap Fejérben

Nem tudják még, hogy mihez kezdjenek a harmadik adventi hétvégén? Mutatunk pár tippet, ha már letudták a vásárlást!

V. Varga József

Színház

Vasárnap (december 16.)

Székesfehérvár, 11 óra: A kobold karácsonyi titka. Mesejáték (Igéző). 19 óra: Jövőre veled ugyanitt 2. Kortárs színmű (Vörösmarty Színház, Kozák András Stúdió).

Advent

Vasárnap (december 16.)

Mezőfalva, 15.30 óra: Adventi vásár a téren. Kristofory Valter plébános adventi gondolatai. Műsort ad a Német Nemzetiségi Önkormányzat. Gyertyát gyújt a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a gazdakör és a nyugdíjasklub.

Sárszentmihály, 17 óra: Adventi gyertyát gyújt Mayer László katolikus helyettes esperes a református templomban. Vers és ének.

Székesfehérvár, 10–13 óra: Jégszobrászat, angyal készítése (Távírda utca). 10–13 óra: Mézeskalács-díszítés (Távírda utca). 10–19 óra: Jótékonysági és kézműves vásár (Püspöki palota, Adventi udvar). 15 óra: Családi karácsony a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében (regisztrációhoz kötött). Adventi kreatív foglalkoztató és mesedélután, benne 16.30-tól A kobold karácsonyi titka című mesejáték (Igéző). 15–19 óra: Hasznos holmik 4. Karácsonyi fénybefőttek és örömüvegek készítése (Hiemer-ház). 15–19 óra: Társasjátéksarok, közös játéklehetőség családoknak (Hiemer-ház). 16 óra: Adventi városnéző séta, karácsonyi hagyományok nyomában a néprajzi tárlaton (Hiemer-ház). 17.35 óra: Zsigmond Lala karácsonyi dalai (Adventi színpad). 18 óra: A harmadik gyertyát Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Bobory Zoltán, Székesfehérvár díszpolgára gyújtja meg a város adventi koszorúján (Adventi színpad). 18.05 óra: Veres Mónika Nika karácsonyi műsora (Adventi színpad).

Rendezvény

Vasárnap (december 16.)

Bodajk, 10–15 óra: Utazó Planetárium.

Fehérvárcsurgó, 13 és 15 óra: Botanikai séta a Károlyi-kastély parkjában.

Székesfehérvár, 9 óra: A megyeszékhelyre érkezik a baba- mama-gyermek dizájner vásár, a Pici Piac. Magyar tervezők hazai termékei kifejezetten kismamáknak, babáknak, gyermekeknek (Best Western Plus Lakeside Hotel).

Gárdony, 10–14 óra: Mikulásos tókör. Indulás a VVSI-től.

Koncert

Vasárnap (december 16.)

Székesfehérvár, 17 óra: A Pocsai-Oláh Duó, Pocsai Kriszta (ének) és Oláh Dezső (zongora) koncertje a Szent István Király Múzeum Deák Gyűjteményében (Oskola utca 10.). Igazi csemege a mainstream jazz és az intim kamarazene kedvelőinek. A koncerten újraértelmezett, népszerű jazz örökzöldek és karácsonyi dallamok is felcsendülnek a két művész előadásában.

Székesfehérvár, 18.45 óra: Az Ars Musica Zenebarátok Egyesületének adventi hangversenye a Ciszterci Nagyboldogasszony- templomban. (Előtte 18 órakor szentmise.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!