Jótékonysági tókerülő futás is lesz

2020.08.07. 07:10

Tánc, zene, görög piknik és még sok más program vár a hétvégén Fejérben

Az alábbiakban a hétvége sokszínű programkínálatából szemezgetünk. Mindenki találhat köztük kedvére valót.

S. Töttő Rita

Szombaton megint láthatók lesznek az óriásbábok a fehérvári belvárosban

Fotó: Nagy Norbert / archív

Sláger született

Augusztus 7-én, pénteken 18 órától Agárdon, a Velencei-tavi Galériában lesz elő­adás Sláger született címmel. Perjési Hilda színművész és Zsiga László színművész tolmácsolásában lesznek hallhatók az ismert slágerek, melyeket eredetileg Korda György, Harangozó Teri, Szécsi Pál, Zalatnay Sarolta, Máté Péter vagy Cserháti Zsuzsa énekelt.

Frank Sinatra életéről

Frankie címmel látható augusztus 8-án, szombaton 21 órakor a Frank Sinatra élete és művei alapján megálmodott önálló est Bakos-Kiss Gáborral. A kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpad előadásából megtudjuk, hogy Frankie egy törekvő, tehetséges fiatal srác volt, aki énekelni akar mindenáron. Az élet azonban nem adja könnyen a sikert, így az ő történetét is vér és verejték borítja. Hogyan vezetett az út a kisvárosból Los Angelesbe a maffiózók, elnökök, barátok és ellenségek, a szerelmek és feleségek útvesztőjében? A Jászai-díjas Bakos-Kiss Gábor Sinatra hangján tárja elénk a felemelkedést, a bukást, a szerelem küzdelmeinek történeteit.

Mazsola és Tádé

Bálint Ágnes Mazsola és Tádé című művét láthatják a gyerekek zenés előadás formájában augusztus 8-án 18 órakor a Nemzedékek Házában Gárdonyban.

Szombaton megint láthatók lesznek az óriásbábok a fehérvári belvárosban Fotó: NN (archív)

Hozd a szatyrod is

Kistermelői és kézműves vásárt tartanak augusztus 8-án 14 és 20 óra között a pákozdi Kultúra Házában Hozd a szatyrod is címmel. Színes programok, kézművesek, workshopok, kistermelők, népzene, néptánc és tombola várja a látogatókat.

Nyáresti görög piknik

Augusztus 8-án 17 órától egy laza, hangulatos, vakációs nyárestét szerveznek Martonvásárra, az Óvodamúzeum kertjébe és a Ludwig Hotel, illetve a Bisztró hátsó teraszára. A tengerparti nyaralás érzését igyekeznek visszaadni, biztonságos, itthoni keretek között, melyből a görög, homokos tengerpartok hangulata és a jégbe hűtött ouzo sem maradhat ki. A gyerekeknek homokvárépítő versennyel és kézműves alkotóműhellyel készülnek már délutántól, de ebbe korhatárra való tekintet nélkül bekapcsolódhat bárki. A tárgyalkotó, kézműves közreműködők segítségével a résztvevők elrepülhetnek a görög mozaikok, az amforák és a levendulababák világába, s kis kézműves vásár is várja az érdeklődőket. A tavernák vérpezsdítő hangulatát ezúttal két neves élő zenekar, az Akropolis Compania és a Pyrgos együttes biztosítja.

Orgonák éjszakája

Augusztus 8-án, szombaton 19 órakor a móri kapucinus templomban rendezik meg az Orgonák éjszakáját. Az eseményen Somlyai Zsombor Gergely lép fel, akitől válogatást hallhat a közönség reneszánsz, barokk és romantikus zeneszerzők orgonaműveiből.

Kertmozi előadásai

A Fehérv-ART kertmozi programja a székesfehérvári Öreghegyi Közösségi Ház kertjében pénteken, illetve szombaton is folytatódik. Pénteken a Seveled magyar romantikus vígjáték lesz látható, szombaton pedig egy angol vígjátékon nevethetnek a nézők, a címe: Emma. A férőhelyek száma rögzített, ezért saját széket, plédet nem lehet vinni.

A nyárutó virágai

Lencsés Rita gyógynövényszakértő iránymutatásával indulhatnak Nadapra a gyógynövénygyűjtő túrák résztvevői augusztus 9-én, vasárnap 9.30-tól. Találkozó a nadapi focipálya melletti parkolóban lesz, s ezúttal a nyárutó virágait veszik szemügyre az érdeklődők.

Futás Nolináért

Augusztus 8-án 8 órakor kezdődik az a jótékonysági tókerülő futás, mellyel a beteg Nolinának gyűjtenek a szervezők. A rajt a bakonycsernyei horgásztavaknál lesz. Az összegyűlt támogatást át is adják a családnak a csernyei sportpályán, ahol ezután megrendezik az Adni jó focikupát is.

Művészkorzó

A Művészkorzó programjai szombaton folytatódnak a székesfehérvári belvárosban. Aki idén is szeretné látni az órásbábokat, az jöjjön el augusztus 8-án, szombaton 16 órakor a Városház térre, ahol Géza fejedelem, Sarolt fejedelemasszony és Asztrik püspök óriásbábjaival találkozhat. A színház mellett Szent István, Gizella királyné és Szent Imre herceg óriásbábjai várják a látogatókat. A Városház téren 17 órakor a Székesfehérvári Balett Színház Bohócok című produkciója lesz látható, majd Varga Gabriella, Varga Lili és Kricsár Kamill, a Vörösmarty Színház művészei lépnek fel. A Sub Rosa régi­zenei együttes műsora követi az előadást, őket pedig a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület harcművészeti bemutatója. A Zenepavilonnál zárul szombaton este a Művészkorzó, mégpedig a Stringers Vonósnégyes műsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!