játszóház és könyvbemutató

2020.02.08. 07:10

Táblajátékok napja lesz vasárnap a játékmúzeumban

Stratégiai táblás játékok bemutatójára invitálja az érdeklődőket a Hetedhét Játékmúzeum február 9-én, vasárnap 15 órától az Oskola utca 2–4. szám alá.

FMH, V. Varga József

Stratégiai táblás játék. A játék örök! Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Réber teremben Sütheő László táblajátékgyűjtő tart játszóházat és könyvbemutatót a fiataloknak és a fiatal lelkületű felnőtteknek. A szervezők nem véletlenül választották a rendezvény mottójának G. B. Shaw gondolatát: „Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem azért öregszünk meg, mert elfelejtünk játszani.”

Stratégiai táblás játék. A játék örök!
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Sütheő László korábban úgy nyilatkozott Lakat Csabával egyetemben (mindketten a Tudor Játékcsalád játékkészítői), hogy elsődleges céljuk a régi játékkultúra elterjesztése hazánkban. Fontosak számukra a játszóházak, a fesztiválok, ahol a játékokat testközelből megismerhetik az érdeklődők, kicsik és nagyok ki is próbálhatják az egyedi kivitelezésű táblákat. Az elmúlt években sok helyre eljutottak az országban, számos közösségi rendezvényen tartottak játszóházat; elsődleges számukra a játék történetének hitelessége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!