Nyitány: hadtörténelmi időutazás, emlékműavatással

2019.06.21. 15:00

Szombaton indul az Emlékparki nyár!

Hadtörténelmi időutazásra indulhatunk 1848-tól napjainkig az emlékparkban. Szombaton kezdődnek az Emlékparki nyár programjai, a többi között felavatják a Béke Lángja Emlékművet.

FMH

Egészen augusztus 10-ig számos program várja az érdeklődőket a Katonai Emlékparkban Fotó: FMH-archív

Színes, gazdag, interaktív családi programok sorjáznak egészen augusztus 10-éig a VII. Emlékparki Nyár rendezvénysorozatán a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. Az időutazás a hadtörténelem világába nyújt betekintést 1848-tól napjainkig. A szombati nyitányon 16 órakor köszöntőt mond Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Az ünnepélyes megnyitó keretében felavatják a Béke Lángja Emlékművet, mely a legnagyobb közjót, a békét szimbolizálja. Az emlékművet Herta Margarete Habsburg-Lothringen, a Béke Lángja Alapítvány elnöke és Cser-Palkovics András leplezi le, közreműködik a Székesfehérvári Helyőrség Zenekar.

Egészen augusztus 10-ig számos program várja az érdeklődőket a Katonai Emlékparkban
Fotó: FMH-archív

Az Igazgyöngy Alapítvány gyermekrajz-kiállítása 17 órakor nyílik, majd 18 órától Hagyományőrzés másként címmel Szantner Gábor, a József Ágost Emléktársaság elnöke tart előadást. A hadtörténelmi időutazáson 17 és 21 óra között megismerkedhetünk az 1848–49 honvédsereg születésével, a ’48-as alaki mozdulatokkal és a legendás huszárvágással. Bemutatják a Nagy Háború lövészárokharcait, felszereléseit és mindennapjait, továbbá napjaink hadseregét és fegyverzetét. A Bakaland elnevezésű próba, egészen sötétedésig az akadálypályára csábítja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt; a haditechnikai eszközök közötti tematikus tárlatvezetés 19 órától egészen 21 óráig tart. Az augusztus 10-éig tartó rendezvénysorozat programjai sorában hadtörténeti előadások, képzőművészeti kiállítások és katonazenekarok koncertjei szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!