nyárra nyitva

2020.06.19. 07:15

Strandolás helyett szedjenek levendulát!

A levendula a kora nyár egyik legismertebb, és talán legnépszerűbb virága, amelynek jó az illata, élénk a színe, ráadásul számtalan jótékony hatása is van. Konyhai felhasználhatóságának széles köréről már nem is beszélve.

Borsányi Bea

Nemcsak kellemes, de hasznos közös program lehet a levendulaszedés

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mivel az előttünk álló hétvége, úgy tűnik, nem hoz strand­időt, érdemes talán inkább kirándulásban, túrázásban gondolkozni. A kellemes a hasznossal ez esetben könnyedén összeköthető, hiszen megyénkben is van még lehetőség arra, hogy szedd magad akció keretében levendulát gyűjtsenek.

Nemcsak kellemes, de hasznos közös program lehet a levendulaszedés
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken, szombaton és vasárnap Daruszentmiklóson, a Dániel utcában található az egyik lehetséges helyszín, ahol 10 és 18 óra között várják a virágot szedni vágyókat. A levendulamezőre díjmentes a belépés, de a levendulaszedés kizárólag a helyszínen vásárolt aratótáskával lehetséges. A papírzacskóba viszont annyi levendulát szedhetnek, amennyit szeretnének. Egy másik lehetséges úti cél Jenőben a Battyhány Lajos utcai levendulás park, amely az orvosi rendelő mögött található. Itt még a jövő hét folyamán is gyűjthetnek levendulát.

Ollót vagy metszőollót vigyenek magukkal, a virág erős szárát azzal könnyebb elvágni, és csak az arra kijelölt területen, a levendulabokrokat nem rongálva szedjék a virágot! Napsütéses időben érdemes kalappal védekezni a napszúrás ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!