Néptáncosok, ha találkoznak

2019.11.22. 07:30

Sirkenjáró, sarkonjáró – Randevú és minősítő fesztivál lesz Fehérváron

Minősítő versenyt és találkozót rendez a hétvégén az Alba Regia Táncegyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ. A Közép-dunántúli régió amatőr néptáncegyüttesei minősítő fesztiváljának november 24-én, vasárnap 10.30 órától a Művészetek Háza ad otthont.

FMH

Találkozás és barátkozás: színpadon a Sárrét Néptáncegyüttes Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A korábban csupán Fejér megyei amatőr együttesek részvételével zajló eseményt a szervezők tavaly a Csoóri Sándor Program támogatásával kibővítették, és megnyitották a régió többi amatőr néptánccsoportja számára is.

A randevú célja találkozási, barátkozási, ismerkedési lehetőség biztosítása a megyében és a szomszédos megyékben működő amatőr néptáncegyüttesek számára, minősítő oklevelek szerzése, valamint szakmai, módszertani segítségnyújtás a csoportok részére. A találkozón résztvevő csoportok szakavatott zsűri véleményét kérhetik, akik útmutatást, fejlesztési javaslatokat is megfogalmaznak az együttesek és szakmai vezetőik részére.

Találkozás és barátkozás: színpadon a Sárrét Néptáncegyüttes
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A „Sirkenjáró, sarkonjáró…” néptáncos randevún a következő együttesek lépnek fel a szakmai zsűri – Zóka Éva Ágota, Horváth Tibor és Majoros Róbert – előtt: Alba Regia Táncegyüttes Senior (Székesfehérvár), Százszorszép Táncegyüttes (Martonvásár), Cserregő Néptáncegyüttes (Várpalota), Sárrét Néptáncegyüttes (Szabadbattyán), Ikarus Senior Táncegyüttes (Székesfehérvár), Berhida Táncegyüttes, TáncolKodo Táncegyüttes (Székesfehérvár), Pötörke Táncegyüttes (Tata), Mezőfalvi Néptáncegyüttes, Langallik Néptáncegyüttes (Kisbér), Batsányi Táncegyüttes (Tapolca), Mezőföld Népi Együttes (Alap), Homokbödöge Táncegyüttes, Ajka-Padragkút Táncegyüttes Senior, Nagyvenyimi Táncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!