KÖRKÉP

2018.04.30. 12:00

Programdömping május első hetében Fejérben

A települési majálisokon kívül is számtalan program várja az előttünk álló héten a kikapcsolódni vágyókat, Ezek közül szemezgettünk.

V. Varga József

A XI. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon:

Kedd (május 1.), 11 óra: Májusfa-állítás. 14 óra: Sing Sing – musical show, a többiek között Vastagh Csabával (nagyszínpad). 16 óra: Fesztiválzárás. Kirakodóvásár és portéka vásár a fesztivál minden napján.

Majális, csodahegedűvel

SÁRKESZI Az önkormányzat május elsején 10 órától aztán a majális színes forgatagába, programjaira invitál mindenkit. „Töltsük együtt, közösségben ezt a napot!” – olvasható a meghívón. A Tihanyi Vándorszínház 11 órától A csodahegedű című zenés mesejátékát mutatja be, ebédre babgulyást szolgálnak föl, 13 órától pedig a Drop the Beat Tánccsoport szórakoztatja a nagyérdeműt.

Romantikus túra a Bory-várba

SZÉKESFEHÉRVÁR Romantikus vártúra, kisvonatos kirándulás indul kedden 14 órakor a Bory-várba a Belvárosból, a Tourinform Irodától. Az idegenvezető egyúttal a városról is elmeséli mindazt, amit tudni érdemes, majd a várban is végig kalauzolja a csoportot. A Bory-vár Székesfehérvár legkülönösebb építménye, a romantika 20. századi fellegvára. A lenyűgöző alkotás egyetlen ember alkotása, az építész-szobrász Bory Jenő maga tervezte és két kezével építette fel álmai várát közel 40 esztendőn keresztül. A Bory-vár azon túl, hogy otthont adott a Bory családnak, komplex műalkotás, amely folyamatosan változott, formálódott, bővült.

Légiparádé, repülő majális

POLGÁRDI A településen repülő majálisra és légi parádéra invitálják az érdeklődőket május elsején 10 és 18 óra között a városháza mögötti területre. Az ünnepélyes megnyitót követően helikopteres sétarepülés indul térítés ellenében, a gyerekeket ingyenes játszóház és ugrálóvár várja. A kézműves sátorban papírsárkányok készülnek, és a sárkányreptetés sem marad el. A sárkányrepülővel való ismerkedést gyrokopter és műrepülő, valamint ejtőernyős ugrás bemutató követi. „Nézd meg Polgárdit a magasból!” – erre csábít a hőlégballonos függeszkedés.

Mindenkit megillet!

SZÉKESFEHÉRVÁR Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet! Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése. A Fejér megyei egyenlőbánásmód-referens, dr. Szatmári Éva a Székesfehérvári Regionális Álláskeresők Egyesületében május 2-án, 16-án és 23-án, a Fejér Megyei Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Házban május 9-én, valamint a Sárosdi Önkormányzat polgármesteri hivatalában május 30-án egyaránt 11.30 és 15.30 óra között tart ügyfélfogadást.

Festőszakkör a galériában

SZABADBATTYÁN A Simon István vállalkozó támogatásával létrejött Festőszakkör kiállítását május 3-án 13 órakor nyitják meg a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában. Bevezetőt mond Soproni Kiss Sándor festőművész, szakkörvezető. A kiállítás június elejéig látogatható 8 és 17 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!