visszatérnek a megyeszékhelyre

2020.02.21. 07:15

Pesovár-válogató lesz pénteken a Ciszterciben

A Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny következő megmérettetése péntek délután, 14 órakor kezdődik, mégpedig a Ciszterci Szent István Gimnázium falai között.

Majer Tamás

Az alsó tagozatos iskolások döntőjét február 28-án tartják Fotó: FMH-archív / Fehér G.

Fotó: gaborfeherphoto

Az eseményen népzenét játszó hangszeres szólisták, kisegyüttesek és népdalt éneklő csoportok (6–24 éves korig) mutatkoznak, mutatkozhatnak be Fejér megyéből, szakmai zsűri előtt. A Pesovár-verseny 2019–2020-as évada még decemberben vette kezdetét Fehérváron, a Fejér Megyei Művelődési Központban (MMK) megtartott területi válogatóval. Hasonló válogatókat aztán szerveztek még Bicskén, Tordason, Dunaújvárosban, Lovasberényben és Abán is. Most visszatérnek a megyeszékhelyre.

Az alsó tagozatos iskolások döntőjét február 28-án tartják
Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Természetesen sehol sem kizárólag helyiek léptek színpadra, a megye megannyi települése képviseltette magát a válogatók során. Amelyeket rövidesen döntők követnek. Az alsó tagozatos iskolások, a 6–10 évesek döntőjét február 28-án, pénteken tartják, a felső tagozatosokét pedig egy héttel azután, március 6-án. A „felsős” kifejezés itt kicsit becsapós, ebben 10–24 év közötti gyerekek és fiatal felnőttek is előfordulnak. Mindkét döntő Fehérváron, az MMK-ban lesz, s mindkét döntő 10 órakor kezdődik. Egyelőre viszont arccal – hanggal és hangszerrel – a pénteki válogató elé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!