Hét helyszínen versengnek a fiatalok

2019.04.11. 07:05

Pénteken kezdődik a megyei diáknapok!

Április 12-én, pénteken megsokasodnak a fiatalok a városban, hiszen ezúttal ismét Fehérvár rendezi a Fejér Megyei Diáknapokat.

Bokros Judit

A kép a tavalyi diáknapokon készült: Szabó Gábor, a Teleki igazgatója (jobbra) a Fesztiváldíjat és a babzsákokat veszi át

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A tizenkét művészeti kategóriában meghirdetett versengésre közel ezer középiskolás fiatal nevezett be a megyéből 525 produkcióval, illetve alkotással. A legtöbben vers- és prózamondásban szeretnék megméretni magukat, e kategóriában a zsűri 76 produkciót bírál el a hétvégén. Ezenkívül azonban szólóének-társasének-kórus, diák színpad, könnyűzene, népdal-népzene-néptánc, komolyzene-szólóhangszer-kamarazene, sótájm-vegyes produkciók, képző-, nép- és iparművészet, honismeret, irodalom-, vers- és prózaírás, fotó-film-új vizuális kísérleti műfajok, médiakommunikáció kategóriákban lehetett indulni. Ezek közül többnél már lezajlott a zsűrizés, a színpadi műsorszámok értékelésére viszont pénteken és szombaton kerül sor. A zsűrizésben neves szakemberek, művészek működnek közre.

A kép a tavalyi diáknapokon készült: Szabó Gábor, a Teleki igazgatója (jobbra) a Fesztiváldíjat és a babzsákokat veszi át
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A beérkezett művekből április 13-án, szombaton 16 órakor nyílik kiállítás a Művészetek Házában, ahol vasárnap délelőtt is megtekinthetők az alkotások. A diáknapok gáláját vasárnap 14–16 óráig tartják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

A részt vevő diákokat szabadidős programok is várják, így például lesz számukra film vetítés a Barátság moziban, a Városház téren pedig Járai Márk zenél majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!