Frissen Fejérből

2021.06.16. 07:15

Operafesztivál: pénteken lesz a nyitógála

Június 18-án, pénteken kezdődik és június 20-ig, vasárnapig tart a Természet Operaháza programsorozat Velencei-tavi Operafesztiválja.

S. Töttő Rita

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes énekel a hang világnapján (World Voice Day) a budapesti Erkel Színházban 2015. április 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Első alkalommal kerül sor e rendkívüli esemény megrendezésére a térségben: június 18-án, pénteken este gálaműsorral veszi kezdetét a fesztivál a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon. A műsor házigazdája Bősze Ádám lesz. Fellép Miklósa Erika, Balázs János, Wiedemann Bernadett, Rácz Rita, Haja Zsolt, Horti Lilla, Szappanos Tibor, Kovács István, valamint Pataki Bence operaénekesek.

Másnap, azaz június ­19-én biciklivel tekernek körbe a résztvevők a Velencei-tó körül, hogy az egyes pihenőhelyeken, megállóknál újból élvezhessék a műsort: a Halász-kastélynál a Budapest Ragtime Band, a sukorói református templomnál a Vox Mirabilis Kamarakórus, a KEMPP-nél a Légierő Zenekar lesz a vendég. A DINPI Kutatóházánál az I Nuovi, a dinnyési Hagyományőrző Központnál Herczku Ági és Nikola Parov, az Iglice népdalkórus, valamint a Gilice néptánccsoport lép fel. Az ebéd elfogyasztása után az agárdi hajókikötő következik – ahol a Vintage Dolls zenél –, majd pedig a Velence Resort and Spa kertje, itt a Zeneakadémia ifjú operaénekes-növendékei örvendeztetik meg a biciklis közönséget. Majd pedig visszatérnek a Halász-kastélyhoz, ahol a Magyar Rhapsody Projekt és a Dr. Jazz Band koncertje után piknikkel és helyi termelői piaccal zárul a nap.

Június 20-án, vasárnap hajós, sárkányhajós kirándulás során hallhatók, láthatók a fellépők, azaz a Hot Jazz Band, Rezsnyák Róbert, Jász András, Horváth Márk, Iván Szandra és a MusiColore ének­együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!