programajánló

2019.03.29. 08:00

Irodalmi kávéház, medvehagyma-, szemétszedés és falmászás is vár még a hétvégén Fejérben

Még nem tudod, mihez kezdj a hétvégén? Adunk pár tippet, hogy merre indulj el a megyében!

V. Varga József

Forrás: shutterstock

Rendezvény

Vasárnap (március 31.)

Bakonykúti, 9.15 óra: Irány a medvehagyma! Herbarius gyógynövénygyűjtő túra Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével. Találkozás a Kúti kocsmánál lévő parkolóban. (Előzetes bejelentkezés szükséges.)

Gárdony, 15 óra: Irodalmi kávéház az Élet Fája Református Gyülekezeti Házban. Vendégek: Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke, Bakonyi István irodalomtörténész, Nehrer György író. Bemutatják Bobory: Ima-Vers-Könyv, valamint Nehrer: A Bakonyi Kovács című kötetét.

Székesfehérvár, 10 óra: Rotpunkt nehézségi falmászó verseny az István Király Általános Iskolában. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület ötödik viadala. Öt kategória versenye: ifi B (2005-2004), ifi A (2003-2002), junior (2001-2000), nyílt (2005 és előtte születettek), senior (1979 és előtte születettek).

Székesfehérvár, 10 órától: A 26. Kor-Társ Nyugdíjas Ki mit tud? záró gálaműsora a Vörösmarty Színházban. A részvevőket Cser-Palkovics András polgármester köszönti.

Székesfehérvár, 11 óra: A kiskakas gyémánt félkrajcárja. A Holdfű Színház előadása az igézőben.

Hétfő (április 1.)

Sárbogárd, 17 óra: Perlawi Nándor könyveit és szerzői pályafutását a Madarász József Városi Könyvtárban mutatják be.

Székesfehérvár, 18 óra: A Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő döntője a Vörösmarty Színházban.

Székesfehérvár, 18 óra: Közéleti és Kulturális Szalon a Krisztus Király Plébánia Közösségi Házban. Bakonyi István irodalomtörténész a SAMPO Finnbarátok Köre vezetőivel, Prépost Károlyné elnökkel és Raitsits Tivadar titkárral beszélget. A rendezvény vendégei képes beszámolót tartanak a 150 éves fennállását ünneplő Kemiben – Székesfehérvár testvérvárosában – tett útjukról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!