programajánló

2021.06.13. 21:00

Múzeumok Éjszakája lesz az Intercisában

A Múzeumok Éjszakája országos rendezvény keretében Dunaújvárosban is megrendezik a kedvelt éjszakai program az Intercisa Múzeumban június 26. szombaton, 18-22 óra között.

duol.hu

Programok

17:00 – 21:30 óra: Szelfizz és fedezd fel a várost 2. – interaktív várostörténeti játék az Intercisa Múzeummal, Feladatlapok átvétele a múzeumban, a kitöltött feladatlapok visszajuttatása személyesen a múzeumban vagy az [email protected] címre.

17 órától csak a feladatlapok átvétele történik, egyéb program nincs az épületben!

18:00 – „Néprajz az otthonainkban” című tárlat megnyitó

A kiállítást megnyitja: Farkas Lajos, múzeumigazgató

A kiállítást szakmailag bemutatja: Kiss Rebeka, néprajzkutató

18:00-22:00 óra – Ismerd meg Intercisát! – Játékos ismerkedés a római korral gyerekeknek az állandó kiállításban.

18:00-22:00 óra – Találd ki, mi vagyok? – Tárgykereső játék gyerekeknek a néprajzi szobában

18:00-22:00 óra ­– Malomjáték, az Intercisa Múzeum udvarában

19 óra – Keszi Tamás régész tárlatvezetést tart a „Múltba ásott város – Dunaújváros a dunaújvárosiak előtt” című időszaki kiállításban.

A múzeumok éjszakája ideje alatt a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók. A régész és történész munkatársakhoz fordulhatnak a kiállításokkal kapcsolatos felmerült kérdésekkel.

20:00 óra – Kronászt Margit történész vetített képes előadást tart „Képes levelezőlap történelem” címmel. Helyszín: II. emelet, előadóterem

21:00 óra – Nagyné Hodik Mónika történész vetített képes előadást tart „Ahol egy új város született. A kezdetekről az építkezés hőskorszakáról” címmel. Helyszín: II. emelet, előadóterem

A múzeum védettségi igazolvány bemutatásával látogatható. A múzeum területén az egészségügyi előírások betartása és a szájmaszk használata kötelező!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!