izgalmas programok

2018.07.13. 13:00

Motoros találkozó, tuningfesztivál és középkori témanap vár a hétvégén

Péntektől vasárnapig az egész megyében jobbnál-jobb programokon vehetünk részt.

V. Varga József

Koncert

Péntek (július 13.)

Pákozd, 18 óra: VI. Emlékparki Nyár. Tolcsvay Béla énekmondó önálló estje a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen.

Szombat (július 14.)

Székesfehérvár, 16–21 óra: Fehérvári Fúvós Fesztivál a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar szervezésében a Városház téren és a Belvárosban. Fellépők: Dunakeszi, Martonvásár, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Várpalota. A koncerteket két egymáshoz közeli helyszínen, a püspöki palota és a városháza előtt felváltva hallgathatja végig a közönség, melyet a Magyar Király Szállótól az Országalmáig tartó felvonulás, majd egy közös koncert követ: a program zárásaként a barokk évhez kapcsolódóan Purcell-műveket ad elő az egyesített fúvószenekar.

Vasárnap (július 15.)

Székesfehérvár, 14 óra: Jótékonysági koncert Geszti Sára javára az Öreghegyi Közösségi Házban. A fellépők között a Pitypang, az Ellenméreg zenekar, Szikra László, The False, László Attila és még sokan mások. A fellépők a bevételt teljes egészében felajánlották Sára javára.

Rendezvény

Péntek (július 13.)

Székesfehérvár, 10 óra: Berkényi Tamás, a Székesfehérvári Vadmadárkórház állatorvosa tart interaktív bemutatót a Napraforgó napközis tábor résztvevőinek (Bregyó köz).

Szombat (július 14.)

Isztimér, 14 órától: Herbarius-tábor a Károly-lak turistaháznál. Lehetőség nyílik betekinteni a tábor életébe. A kétnapos gyógynövényes foglalkozáson belül lesz terepszemle, kirándulás, növények felismerése és begyűjtése. Alkalom nyílik kipróbálni a gyógynövények felhasználásának lehetőségeit (szárítás, tárolás). A programban szirupok, szörpök, lekvárok, tinktúrák, olajos macerátumok és kenőcsök készítése is szerepel. Megközelítés: a 8-as úton Várpalotáig, ott a temető után a Tési útra kell fordulni. Körülbelül 5,5 kilométer után (a királyszállási elágazói buszmegállónál) kell jobbra fordulni, majd Királyszálláson és Hétházpusztán áthaladva, a kitáblázást követve lehet a szállást megközelíteni. (Magyar Természetjáró Szövetség.)

Sáregres, 8 órától: Családi nap a sportpályánál. Főzőverseny. 9 óra: Kispályás focitorna. Korongozás, agyagozás. Csocsó, pingpong, ugrálókötél. 11–16 óra: Cirkusz az egész világ! – gyermekprogramok. Arcfestés, csillámtetoválás, lufis játékok, népi fajátékok, óriás buborék, bűvész. 12 óra: Mindenki ebédel! 17 óra: Apák köszöntése. 17.15 óra: Eredményhirdetés.

Székesfehérvár, 10 óra: Romantikus vártúra a Tourinform irodától a Bory-várig. A kisvonatos várlátogatáson az idegenvezető a városról is mesél, és a várban is végigkalauzolja a vizitálókat.

Székesfehérvár, 18 óra: Királyok a Belvárosban. Hangolódj a Székesfehérvári Királyi Napokra a Fő utcán! A királyi óriásbábok hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. Szombaton a legkalandosabb életű magyar király, a tízéves korában megkoronázott Salamon mellett Szent László és felesége, Adelhaid, valamint lányuk, (Szent) Piroska képviseli az immáron 19 tagú óriásbábcsaládot a látványos felvonulásban. A királyokat a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület tagjai kísérik, és bemutató is tartanak, amint az agárdi Bandeira zászlóforgató, zászlódobáló csoport is. Az aláfestő zenét Máhr Dániel (koboz) és Jeszenszki Márton (furulya) szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket Mészáros Kira mutatja be a közönségnek. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Varkocs-szobornál, a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek.

Tác-Gorsium, 10–15 óra: Tác–Föveny középkori témanapot tartanak Gorsiumban. Felelevenítik IV. (Kun) László király uralkodását, valamint a középkori magyar és kun életmódot és harcmodort. A csatajelenet és életmód bemutatók mellett lovagi tornával, középkori játéktérrel várja az ingyenes rendezvényre a családokat a Szent István Király Múzeum. (Tác, Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítóhely.)

Vasárnap (július 15.)

Székesfehérvár, 13 óra: Vasárnapi kutyaséta. Indul a hagyományos vasárnapi kutyaséta a Herosz Fehérvári Állatotthonától. A közösségi programon önkéntesek és állatbarátok viszik ki a szabadba a menhelyen gondozott kutyákat. A programot minden vasárnap megtartják és várják az érdeklődőket. Gyülekezés 12.30 órakor.

Kiállítás

Péntek (július 13.)

Székesfehérvár, 10 óra: Mary T. Csajághy író, amatőr festő és Káldy Imre amatőr festő Látni és láttatni című közös kiállítása július végéig látogatható a Szabadművelődés Házában.

Fekete Sas Party Polgárdi

Szombat (július 14.), 16 óra: XXII. Fekete Sas Party nemzetközi motoros találkozó a benzinkút melletti területen. Vasak, koncertek, buli. 16.30 óra: Kvíz verseny. 17 óra: Ügyességi verseny. 18.30 óra: Streetfighter show Bozsoki Zsolttal és Csonták Attilával. 19 óra: Hörpölő verseny. 20 óra: Effekt. 22 óra: Pokolgép. 24 óra: Keleti Sor Rock Band.

Szombat (július 14.), 10 óra: Veteránmotor kiállítás egész nap. Fezen Rádió a helyszínen. 15 óra: Kvíz verseny. 15.30 óra: Hangerőverseny. 16.10 óra: Szénatúrás wellness hétvégéért. 17 óra: Motoros felvonulás. 18.10 óra: Streetfighter show a Demény testvérekkel. 18.50 óra: Motorfóliázás bemutató. 19.10 óra: Köszöntő. 19.25 óra: Tombolahúzás, a fődíj egy robogó. 20 óra: Paranoid. 22 óra: Üstökös. 24 óra: Blues Company.

Vasárnap (július 15.), 10 óra: Veterán börze.

Tuning fesztivál Sárbogárd

Szombat (július 14.), 10 órától: 9. Sárbogárdi Tuning Fesztivál az Ifjúsági parkban. A jármű szépségversenyre kapunyitástól lehet nevezni, koordinál és értékel Zsobrák Róbert és csapata. RC show Csabai József vezényletével. K-Stunt Team: streetfighter show. Autós limbó három kategóriában: airride; fix és állítható futóművek; extrém, forgalomban nem résztvevőknek. dB Race Nagy Dezső Zsödével: hangnyomás és kipufogó hangnyomás verseny. Squad Team: látványos és forró szexi autómosás kicsit felturbózva. Burnout bemutató, gumifüstöltetés. Burnout Taxi driftautó. Szirénák közt túra állomás: a Pázmándi Nosztalgia-Jármű Egyesület veteránautó bemutatója. AK26-koncert. Hangulatfelelős: Frankie Jambrik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!