indulhat a séta

2020.06.20. 07:05

Most már biztosan látogatható lesz a Károlyi-kastély

A Károlyi-kastélyban szorgoskodók mindegyike felkészült, hogy újraindulhassanak a botanikai séták a kertben. A kormány döntött, így részt vehetnek a természet szerelmesei a vezetett túrákon.

Palocsai Jenő

A kastély újabb attrakciója a mezítlábas ösvény Fotó: Károlyi-kastély

Korábban beszámoltunk róla, hogy a sokak által kedvelt botanikai sétákat a koronavírus-járvány miatt nem tarthatta meg a kastélyt üzemeltető Károlyi József Alapítvány.

A park fenntartásáért felelős személy, Imre Gábor környezetgazdálkodási és agrármérnök készen állt arra, hogy elinduljon a botanikai és történelmi értékekkel díszített úton, ám előtte meg kellett várni a jogszabályi változásokat. A kormány feloldotta a korábbi korlátozásokat, így mától ismét megnyitja kapuit a Károlyi-kastély a látogatók előtt, s az érdeklődők ismét részt vehetnek az óránként induló, vezetett kastélylátogatásokon.

Közleményükből az is kiderül, hogy június 21-én 14 órakor indul a koronavírus-járvány utáni első nyári séta. A kert szerelmesei felfedezhetik az újonnan telepített őshonos gyümölcsfákat, amelyek a közelmúltban leltek otthonra és szeretetre, tovább gyarapítva a gazdag gyűjteményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!