hétvégi programajánló

2019.11.15. 09:00

Madár-show, Diabétesz világnapi rendezvény, tánc és éneklés vár Fejér megyében

Nem tudod még, mit csinálj a hétvégén? Adunk pár tippet, ha nem szeretnél otthon ülni.

V. Varga József

Kiállítás

Vasárnap (november 17.)

Székesfehérvár, 10 óra: Szent István-emlékek Rómában. Kiállítás Simon Erika fotóriporter képeiből a Nyitrai úti Közösségi Házban. Megnyitja: Vakler Lajos szerkesztő-­műsorvezető.

Rendezvény

Szombat (november 16.)

Bicske, 22 óra: Őszi retró diszkó DJ Turánnal és DJ Golfával.

Mezőfalva, 19 óra: A Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány jótékonysági bálja az általános iskola tornatermében.

Mór, 20 óra: Edelweiss, 10. jubileumi jótékonysági hagyományőrző bál az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Sárszentágota, 14 óra: Egészségdélután a Magyar Rákellenes Liga sárszent­ágotai alapszervezete szervezésében a kultúrházban. Gyógyító kövek, szívpárnakészítés, kondigépek, szűrések. Emlőrákszűrés a szűrőkamionban.

Székesfehérvár, 9 óra: Gyi­mesi tánckurzus a Kákics Kulturális Egyesület szervezésében a Felsővárosi Közösségi Házban. André Csaba (Gyimesközéplok) 9 és 12, majd 13.15 és 16.15 óra között oktatja a csángó táncokat.

Székesfehérvár, 9.30 óra: Diabétesz világnapi rendezvény a Mol Aréna Sóstó rendezvényközpontban. Szakmai előadások. Díszvendég: Buch Tibor színművész, énekes. Az év diabétesz terméke. Tombola. Szűrések, kiállítások.

Székesfehérvár, 10 óra: Politikai útkeresés és konszolidáció 1919–1920 fordulóján (tudományos konferencia a városháza dísztermében).

Székesfehérvár, 10 óra: Közös imaóra, majd koncelebrált püspöki szentmise a Magyar Szent Család tiszteletére a Szent Imre-templomban. Előadás, majd szeretetvendégség a Szent István Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 10 óra: Színek és szőttesek a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében a Kézművesek Házában (Rác utca 27.). Előadás a növények titkos tudásáról, valamint a színtanról és a szín­elméletről. A gyakorlati foglalkozás a „Szőjünk, fonjunk színpárokkal” mottóval zajlik.

Székesfehérvár-Kisfalud, 10–13 óra: Madár-show a Vadmadárkórházzal a Kisfaludi Közösségi Házban. Madársimogatás és gyűrűzés.

Székesfehérvár, 17 óra: Kákics-táncház a Felsővárosi Közösségi Házban. Gyermektáncház Gáncs Katával. Felnőtt táncház André Csabával: gyimesi, moldvai és felcsíki táncok. Vendégzenész: Kiss Krisztián (koboz és furulyák).

Székesfehérvár, 15 óra: Backstage a Malom utcai táncházban. Márton-napi táncos hagyományok. Lámpás és filclúd készítése. 16 óra: Gyermekjátszó táncház a Szedtevette zenekarral.

Székesfehérvár, 18 óra: VII. Székesfehérvári Kórustalálkozó a Szent István Hit­oktatási és Művelődési Ház Szent István termében. Résztvevők: Alba Regia Vegyes Kar (karnagy: Kneifel Imre). Arconic-Köfém Nyugdíjas Férfikórus (Mihály György). Bástya Kamarakórus (Wágnerné Ughy Tünde). Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Vegyes Kara (Mihály György). MusiColore Ének­együttes (művészeti vezető Radics Éva). Primavera Kórus (Horányi Ottilia).

Vasárnap (november 17.)

Csákvár, 7.45 óra: Vitányvári túra a Csákvári Természetjáró Egyesülettel. Gyülekező a csákvári busz­meg­állóban. Útvonal: Kőhányás, Németh-völgy, Gesztes, Mátyáskút, Vitányvár, Körtvélyesi-kilátó, Szárliget.

Székesfehérvár, 17 óra: Színezzük lilára! A megyei kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályának közösségi programja a koraszülöttek világnapján. Lilába öltözik a püspöki palota. Figyelemfelhívás. Közös éneklés.

Koncert

Szombat (november 16.)

Kápolnásnyék, 11 óra: FüleMüle kastélykoncert gyerekeknek a Halász-kastélyban.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!