Programajánló

2018.09.28. 07:30

Kutatók éjszakája, Szent Mihály-napi mulatság és Fenyő Miklós is vár a hétvégén

Nem tudja, mihez kezdjen a hétvégén? Ezúttal is elképesztő mennyiségű műsor közül válogathat egész Fejér megyében!

V. Varga József

Színház

Péntek (szeptember 28.)

Bicske, 10 óra: Padlás – a Szegedi Tinicsillagok előadása a művelődési központban.

Székesfehérvár, 19.30 óra: Káosz – vígjáték 18 éven felülieknek az Igézőben (szombaton is).

Kiállítás

Péntek (szeptember 28.)

Székesfehérár, 18 óra: Szécsi Katalin Zs. festőművész és Szarka Tamás keramikusművész Szubsztancia című kiállításának megnyitója a Pelikán Kamarateremben. A tárlatot Pataki Gábor művészettörténész ajánlja a közönség figyelmébe. 18.30 óra: Az opolei Camerton Férfikórus énekel.

Szombat (szeptember 29.)

Székesfehérvár, 10 óra: Mert mindenkinek kell egy mackó! Textiljáték-kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegében a Jenka Stílusiskola vezetésével.

Székesfehérvár, 11 óra: A tengerészet világnapja jegyében. A Magyar Duna-tengerhajózás története, kiállítás a Szabadművelődés Házában.

Honvédfesztivál

Péntek (szeptember 28.)

Pákozd, 9-17 óra: IX. Honvédfesztivál a pákozd-sukorói csata és a Magyar Honvédség születésének 170. évfordulója tiszteletére. Iskolák csatája, játékos hadtörténelmi verseny a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen.

Sukoró, 17 óra: Megemlékezés és ökumenikus ima az 1848. szeptember 28-ai haditanács 170. évfordulója alkalmából a református templomban.

Szombat (szeptember 29.)

Pákozd, 9.30 óra: A pákozd-sukorói csata emléknapja. Megemlékezés Gyuricza Béla vezérezredes emléktáblájánál. 10 óra: Koszorúzási ünnepség a csata emlékművénél. 12.30 óra: Pákozd 1848 – A reményt adó győzelem. Az Esztrád Színház zenés történelmi játéka: a 170 éve zajlott csata felelevenítése huszár és katonai hagyományőrzők, valamint ifjú nemzetőrök közreműködésével. Ifjú nemzetőr toborzó. (Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. A rendezvény ingyenes. Parkolás a pákozdi ipari park területén, az érdeklődőket autóbusz szállítja a rendezvény helyszínére.)

Vasárnap (szeptember 30.)

Pákozd, 10-16 óra: Csatatéri sokadalom – 170 éves a Magyar Honvédség. Katonai hagyományőrző szervezetek bemutatói, családi foglalkoztatók, vetélkedők, közelharc bemutató, filmvetítés, a jövő hadserege technikai eszköz bemutató, a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kiállítása, a Kákics zenekar és a Military Girls koncertje a katonai emlékparkban.

Rendezvény

Péntek (szeptember 28.)

Csősz, 10.30 óra: Idősek világnapi rendezvény a községháza dísztermében. Óvodások és iskolások műsora.

Gárdony, 18 óra: „Járd ki lábam, járd ki most!” Kákics-táncház a Velencei-tavi Galériában.

Lepsény, 17 óra: Húszéves a Nemzetőr-emlékmű, megemlékezés a pákozdi csata nemzetőreiről. Iskolások műsora és köszöntő, közreműködik az Esthajnal Nyugdíjasklub énekkara, koszorúzás. A könyvtárban kiállítást nyitnak.

Sárbogárd, 15 és 17 óra: Országjáró kultúrkamion. Retro az egész családnak. Találkozzunk a régi szerelemmel és csavarjuk fel együtt a szőnyeget! A legsikeresebb magyar dalok a Hősök terén.

Székesfehérvár, 9-15 óra: Fejér megyei helyi termék konferencia a kormányhivatal dísztermében. A hazai minden előtt! Kerüljön magyar termék az asztalra!

Székesfehérvár, 10 óra: NépmesePontot adnak át a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Az egyesület célja a hagyományos magyar népmesemondás, a mesei gondolkodás művelése és népszerűsítése.

Székesfehérvár, 13 óra: XIII. Székesfehérvári Nebuló Kupa a Csónakázó-tónál.

Székesfehérvár, 16 óra: Kutatók éjszakája, tudományos, ismeretterjesztő program az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Előadások és bemutatók. Fókuszban a robotok és a mesterséges intelligencia. Emberszabású, játék és ipari robotok. QR-kódos kincskeresés, 3D nyomtatás, fény graffiti és Lego robotverseny.

Székesfehérvár, 17 óra: Egészség, zene, barokk címmel Grabarits Ágnes lelkigondozó, zenész, zenetanár, az Adeia Bibliatörténeti gyűjtemény projektvezetője tart előadást a Fekete Sas Patikamúzeumban.

Székesfehérvár, 18 óra: Kutatók éjszakája a Szabadművelődés Házában. Előadások és kísérletek. Tiszta égbolt esetén távcsöves bemutató.

Szombat (szeptember 29.)

Alap, 12.30 óra: Szüreti mulatság, felvonulás. 21 óra: Bál a művelődési házban a Boros zenekarral.

Bicske, 8 óra: Szent Mihály-napi sokadalom a Kossuth téren. Kisbíró. 10 óra: Traktoros felvonulás a városban. 11 óra: Bicskei ízek udvara és Mihály-napi vásár. Falak nélküli könyvtár. Bálavári mesék. 13 óra: Parasztolimpia. Állati jó játszópark és állatsimogató. 15 óra: Csudatáska Társulat. 17.30 óra: Ládafia Bábszínház. 19 óra: Zoltán Erika. 20.30 óra: A Mihály-napi pásztortűz meggyújtása.

Csákvár, 8 óra: XIX. Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozó (Berény út, „csikóakol”). Gulyás- és csikóprogramok. Fogathajtás. Gyermekprogramok. Gasztronómiai kínálat. Kulturális programok. Este gulyásbál.

Dég, 10.30 óra: Idősek világnapi rendezvény a közösségi teremben. Köszöntő, az óvodások, a Forgócska 1-2 néptánccsoport és a Margaréta Nyugdíjasklub műsora. Ebéd után Csuti Csaba nótázik.

Jenő, 9-13.30 óra: Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! Kézműves bemutatók és íjászat a Hősök utca elején. Láncfűrészes fafaragás Bálint József faszobrásszal. Játszóház, jurtasátor. 14 óra: A Jenői Alkotói Társulás kiállítása a könyvtárban. Vendégük Ormándi Márta csuhészobrász. 15 óra: Sütemény kiállítás és kóstoló. 16 óra: Kulturális műsor a művelődési házban. Eredményhirdetés: A legszebb konyhakertek. 18 órától: Tábortűz, szalonnasütés, közös éneklés (Hősök utca).

Káloz, 10 óra: Szüreti mulatság. Felvonulás, a díszes menet a sportcentrumtól indul. 20 óra: Felvonulók bálja, zenél Őrsi István.

Mór, 17 óra: Bábos mesekuckó és mesés torna, komplex bábos foglalkozás 1,5- 4 éveseknek a Hétkúti Wellness Hotelben.

Sárszentmihály, 10 óra: Szüreti felvonulás, gyülekező az általános iskola udvarán. 11 óra: A díszes menet indulása. 18 óra: Szent Mihály-napi tűzgyújtás és szalonnasütés a betonos pályánál.

Székesfehérvár, 7 óra: Fejér megyei helyi termék vásár a Jancsárkert Termelői és Biopiacon, kapunyitás. 10 óra: Vásármegnyitó és oklevelek átadása. 10.30 óra: Mészáros János Elek műsora. 13.45 óra: Gasztro Randi. 14 óra: A vásárzárás után tanyalátogatások.

Székesfehérvár, 9 óra: XIII. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál a Csónakázó-tónál.

Székesfehérvár, 9 óra: Mellrák elleni séta az Országalmától a Palotai kapu térig. A megelőzés és a szűrővizsgálatok fontossága, tanácsadás. (A séta gyülekezője 8 óra 40-től.)

Székesfehérvár, 13 óra: Szent Mihály-napi sokadalom a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház udvarán. Kemence-átadási ünnepség. Színpadi műsorok. 15.15 óra: Váradi Eszter Sára és Keller János. 16 óra: Fourtissimo. 17 óra: Boka Akusztik és Boogie Band. 17.45 óra: TáncolKodó Táncegyüttes. 18.10 óra: Artons Rock. 20 óra: Fenyő Miklós koncertje.

Székesfehérvár, 14.30 óra: VIII. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál a Szent István teremben. Kórusműhely. 17 óra: Kórusok hangversenye. A Vox Mirabilis-díj átadása.

Székesfehérvár, 15 óra: Egyed Antal bonyhádi plébános, dunaföldvári apát, költő, műfordító, táj- és népkutató, a Magyar Tudományos Akadémia tagja emléktáblájának avatása a Ciszterci Gimnázium Oskola utca 7. szám alatti régi épületénél.

Vasárnap (szeptember 30.)

Székesfehérvár, 9 óra: Őszi éremgyűjtő találkozó a Művészetek Házában. Ötvenéves a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Fejér megyei Alba Regia szervezete. Éremcsere és vásár, kiállítás, könyvbemutató, emlékérmek és emlékkönyvek átadása.

Székesfehérvár, 9-13 óra: Tengerre fel! Mesés várlátogatás a Bory-várban, az Otthon Segítünk Alapítvánnyal.

Székesfehérvár, 11 óra: Edu-show. Bűvészműsor kicsiknek-nagyoknak az Igézőben.

Székesfehérvár, 18 óra: Fehérvári irodalmi napok. Ördög a részletekben, Áron András Apey és Babiczky Tibor verses-zenés műsora az Új Magyar Képtárban.

Quartettissimo – Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély

Péntek (szeptember 28.),

20 óra: IX. Európai Vonósnégyes Fesztivál, koncertek. Quatour Yako (Franciaország).

Szombat (szeptember 29.), 20 óra: Alba Regia String Quartet (Magyarország).

Vasárnap (szeptember 30.), 17 óra: Dolezal Quartet (Csehország).

Koncert

Péntek (szeptember 28.)

Székesfehérvár, 17 óra: Isten veled nyár! – lengyel, olasz és magyar slágerek. Az opolei (Fehérvár lengyel testvérvárosa) Camerton Férfikar nyárbúcsúztató koncertje a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház díszudvarán.

Egészségváros

Szombat (szeptember 29.)

Székesfehérvár, 9.25 óra: Egészség ezreknek, milliók a kórháznak! Richter Egészségváros, az önkormányzat együttműködésével a Palotai kapu téren. 10 óra: Köszöntők. Színpadi programok, 10.45 óra: Pápai Joci koncertje. 14.15 óra: Torna Katus Attilával. 17 óra: Szent György Kórus. Egészségséta. Adománygyűjtés. Beszélgetések a Richter a nőkért sátorban, 11.30 óra: Ne szorongj! (Tari Annamária), 13 óra: Veszteségből talpra állni! (Jaksity Kata), 15 óra: Szenvedéllyel égni jó, de kiégni nem (Szily Nóra). Beszélgetések az Agora sátorban, 12 óra: Férfiasság és szívügyek, 15 óra: Ép lélekkel ép test, 16 óra: Női egészség. Egész nap: szűrések, tanácsadások. Családi programok.

Falunap

Szombat (szeptember 29.)

Magyaralmás, 7 óra: Főzőverseny a faluháznál. Vásártér. 8 óra: Egészségpavilon. Gyermekprogramok. 10 óra: Újszülöttek köszöntése. 12 óra: Közös ebéd. 13 óra: Szüreti felvonulás (indulás az iskola mögötti dombról). Cifra karaván a faluháztól a sportpályáig. Zirci fúvósok fellépése. 15.30 óra: Kulturális műsorok: óvodások, iskolások, gyermek néptánccsoport. 16.30 óra: Zalatnay Sarolta. 18 óra: Kertész Ricsi humorista. 19 óra: 21 Gramm Akusztik. A nap zárása a Viking zenekarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!