Programajánló

2019.01.25. 07:30

Kolbászfesztivál Szőke Andrással, ír táncház és fehérvári diákgála is vár a hétvégén Fejér megyében

Elképesztően színes hétvégi programokkal várnak mindenkit a Fejér megyei települések!

V. Varga József

A sörédi kolbászfesztivál házigazdája Szőke András lesz

Fotó: FMH

Színház

Péntek (január 25.)

Székesfehérvár, 10 óra: Ágoston, avagy egér a felhők között. Bábjáték a Pelikán Kamaraszínházban.

Székesfehérvár, 19 óra: Tallér Edina – Nagy Judit: Kaliforniai álom. Szociobörleszk. A Szabad Színház előadása az Igézőben (szombaton is).

Szombat (január 26.)

Bicske, 17 óra: Leszállás Párizsban. Vígjáték a Sensum Arts Színház előadásában a Petőfi művelődési Központban.

Vasárnap (január 27.)

Székesfehérvár, 11 óra: Az Aranyszamár Színház Pihi-Puhi babaelőadása 1-től 4 éves korig az Igézőben.

Kiállítás

Péntek (január 25.)

Csákvár, 16 óra: Vértes, a huszárok Doberdója. A Vitéz Mikecz Kálmán Hagyományőrző Egyesület, a Csákvári Lovas Barátok Köre Egyesület és a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület kiállítása a Csákvár Emlékházban (tűzoltótorony). A kiállítást vitéz Kiss László nyitja meg.

Nagyvenyim, 17 óra: Színharmóniák, Kelemen Marián Éva festőművész kiállítása a Palágyi József Könyvtár földszinti galériájában. Megnyitja Vargáné Kaiser Katalin polgármester. A tárlat február végéig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Székesfehérvár, 9.30 óra: Téli tárlat címmel Kerkay Rita, a Vörösmarty Színház színészének festményeiből nyílik kiállítás a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós lakótelepi Tagóvodájában. A tárlatmegnyitó koncerten fellép az óvoda pedagógus kórusa, téli dalokat, énekeket adnak elő gitárkísérettel. Karvezető: Brüchler Orsolya zenepedagógus. Az Ybl óvodában minden évben három alkalommal tartanak koncerttel egybekötött tárlatmegnyitót, ezzel is hozzájárulva a gyerekek művészeti neveléséhez.

Székesfehérvár, 10 óra: Acsa Szücs Imre képzőművész kiállítása február 20-áig látogatható az Öreghegyi Közösségi Házban.

Székesfehérvár, 10 óra: Várkonyi Gábor festménykiállítása február 13-áig megtekinthető a Köfém Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 18 óra: Szegedi Csaba kolorista Flow című kiállításának megnyitója a Pelikán Galériában. A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága szervezésében megvalósuló kiállítást Pataki Gábor művészettörténész nyitja meg. Megtekinthető február 15-éig, keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Rendezvény

Péntek (január 25.)

Gárdony, 18 óra: Fejér megye hangos irodalmi emlékfala – Zenés irodalmi estek sorozat a Nemzedékek Házában. Magam helyett: Németh László – Bakonyi István irodalomtörténész előadása. Zene: Boka Akusztik Band.

Kisapostag, 16.30 óra: Mozgás – Öröm – Agytorna. Közösségi mozgásforma idősebbeknek, kíméletes sporttevékenység, tánctudás és táncpartner nem szükséges. Minden érdeklődőt vár Gyöngyössy Katalin táncoktató.

Székesfehérvár, 10 óra: Ötödik alapfokú Szanyi Irma-zongoraverseny a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Tálos Edit Alapítvány rendezésében a zeneiskolában. A megmérettetésen Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megye tizenkilenc zeneiskolájának hetven diákja vesz részt.

Székesfehérvár, 11–16 óra: Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény farsangi mulatsága a Seregélyesi út 123. szám alatt. Műsort adnak a Vasvári Pál Gimnázium diákönkormányzatának diákjai, lesz jelmezes felvonulás és vidám tánc.

Székesfehérvár, 17 óra: XXII. Városi Diákgála a Művészetek Háza színháztermében. A város középiskolásainak művészeti bemutatóját a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezi. A résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester köszönti.

Székesfehérvár, 17.30 óra: A 2020-as budapesti Nemzetközi eucharisztikus kongresszus felkészülési évében „Add meg nekünk mindennapi Kenyerünket ma…” címmel Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész tart előadást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 17.30 óra: Ciszterci diáknapok a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az osztályok között meghirdetett verseny zsűrizése. Királyválasztás. Öregdiák találkozó.

Szombat (január 26.)

Gárdony, 19 óra: Gárdony város jótékonysági bálja a Nádas étteremben. Műsor, tánc, tombola.

Martonvásár, 19 óra: A Szent László Huszáregyesület tizenharmadik huszárbálja a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. „Vizet vetek” – az Egymás Vagyunk Táncegyüttes, valamint Dresch Mihály és Szigony zenekar előadásában. Táncrend: keringő, polka, tangó; mezőkölpényi, kalotaszegi, széki és moldvai táncok.

Mór, 19.30 óra: Szülők – Nevelők bálja a Petőfi Sándor Általános Iskola szülői szervezetének rendezésében az Erzsébet téri Művelődési Házban. Fellép a Rozmaring Tánccsoport, zenél Horváth László.

Seregélyes, 9 óra: Farsangi amatőr tollaslabda verseny különféle korcsoportok számára a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornacsarnokában. A küzdelmek a kora délutáni órákig tartanak tudásszint szerinti csoportos bontásban.

Söréd, 9–15 óra: Kolbászfesztivál Szőke Andrással. A Sörédi kolbásztöltő, kolbászsütő fesztivált ötödik alkalommal rendezik meg a Rákóczi utca 54. szám alatt. A fesztivál házigazdája: Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr, színész, humorista.

Székesfehérvár, 10–12 óra: A Székesfehérvári Balett Színház nyílt napja a Táncházban. Egerházi Attila igazgató és a társulat tagjai táncgyakorlatot, majd egy repertoárpróbát mutatnak be a résztvevőknek, akik beszélgethetnek és együtt is táncolhatnak a művészekkel.

Székesfehérvár, 21 óra: Holdkő ír táncház az Ikon Clubban. Ír muzsika és világzene a Holdkő együttestől. Egy este profi tánctanárokkal, élő zenével, tradicionális ír kocsmahangulattal.

Vereb, 15 óra: Verebi esték 2019. Bormustra, az újborokat Erdő János, Mati Károly és Nagy Gábor értékeli. Verebért Egyesület, Vajda János út 5.

Vasárnap (január 27.)

Cece, 15 óra: A Tehetség Művészeti Iskola félévzáró gálaműsora a művelődési központban. A gálaműsor résztvevői az iskola balett, modern­tánc és néptánc tanszakának cecei, dunaföldvári, mezőszilasi, nagylóki, paksi, sárbogárdi és simontornyai növendékei.

Csákvár, 15 óra: Furulyaszó Lajtától Moldváig. Zenés vasárnap délután Bán Györggyel a Csákvár Emlékházban. A Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület rendezvénye.

Gárdony, 10–17 óra: Mega játszóház Agárdon, a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában. Légvárak, csúszdák, bohóc műsor, arcfestés és csillámtetoválás, járgányok.

Koncert

Péntek (január 25.)

Székesfehérvár, 20 óra: A Follow the Flow zenekar koncertje a Petőfi Kultúrtanszéken.

Szombat (január 26.)

Székesfehérvár, 20 óra: Kaukázus lemezbemutató koncert a Petőfi Kultúrtanszéken. A KpOp című album mindenféle dologról szól: a nagy idomulástól kellemesebbé tetsző emlékekről, érzelmi hajlékonyságról, nem várt világi bulvárosodásról, az utolsó űrhajó kilövéséről és természetesen rólunk, emberekről. Az új szerzemények mellett elhangzanak a régi „kötelező” nagy dalok is. Vendég a Jóvilágvan.

Székesfehérvár, 20 óra: Hiánypótló buli a Nyolcas Műhelyben! Első ízben a műhelyben az Ann my Guard, vendég a Dystopia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!