kultúra

2019.12.13. 15:00

Kiállítások a Szent István Király Múzeumban az ünnepre

A Szent István Király Múzeum a karácsonyi és szilveszteri-újévi ünnepek kivételével decemberben is várja látogatóit.

FMH, V. Varga József

A IV. Béla életéről, uralkodásáról szóló kiállítás még ez év végéig tekinthető meg Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Téli tárlat. A Székesfehérvári Művészek Társasága 29 tagjának 58 alkotása (festmény, lombkép, doboz, szerigráfia, elektrográfia, print, fotónyomat, porcelán, kerámia) december 20-áig tekinthető meg a Pelikán Galériában. (Nyitvatartás: keddtől péntekig 10 és 18 óra között.)

Hősök. Szentek. Hódítók – IV. Béla élete és uralkodása. A nagyszabású időszaki tárlat a múzeum Országzászló téri kiállítóhelyén december 31-éig tekinthető meg. (Keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.)

Van, aki marad… Ziffer Sándor (1880–1962), „az egyidejűen újító és hagyományőrző” festőművész „a 20. század egyik legjelentősebb erdélyi magyar művésze volt” – írta a róla szóló monográfiában Borghida István. A 2020. február 2-áig nyitva tartó kiállítás a Deák Gyűjteményben látogatható. (Keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.)

A IV. Béla életéről, uralkodásáról szóló kiállítás még ez év végéig tekinthető meg
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Ember. Pinke Miklós képzőművész rajzait a Biblia ihlette, a bibliai Ember története, a maga jó és rossz tulajdonságaival együtt. A tárlat a Deák Gyűjtemény Projekt Termében 2020. február 2-áig tekinthető meg. (Keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.)

A különutazás terei. Ujházi Péter képzőművész jelenlegi kiállítása a művész tereit, inspirációinak helyszíneit, alkotásainak színtereit mutatja be. A látogató egy utazáson vehet részt: Székesfehérvártól Lisszabonig, Nadaptól Móron át Rómáig. A kiállítás megtekinthető a Csók István Képtárban 2020. március 29-éig. (Vasárnaptól péntekig 10 és 18, szombaton 9 és 18 óra között.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!