Agárdi Szabadstrandon

2018.07.20. 09:00

Kezdődik az Ütős Fesztivál – Palya Bea és Parno Graszt is az agárdi fellépők sorában

Családias, emberléptékű, mégis a komfortzónából kirobbantó zenei fesztivál kezdődik ma délután 3 órakor az Agárdi Szabadstrandon. Három napon keresztül az ütőhangszerekkel kombináló zenekaroké és játékoké a terep. Pethes Adrienn főszervezővel beszélgettünk. 

Majer Tamás

A tavalyi helyszín bevált: marad Agárdon az Ütős

Fotó: szervezők

Milyen filozófia mentén szerveztétek meg – immár harmadik alkalommal – az Ütős Fesztivált?

A szórakoztatást, az ismeretterjesztést és a minőségi idő eltöltését szeretnék egybegyúrni, egységes egésszé alakítani. A tapasztalatok szerint ennek ellenére, vagy tán éppen ezért, de ez a fesztivál képes megmaradni emberléptékűnek. A ritmus adja majd a dinamikát, a mindenkori közös nyelvet és annak dialektusait. A számtalan kiegészítő program pedig populárissá téve a témát, olyan közösségi élményekre épít, ami egy tökéletes helyszínen öleli magába azt a generációkon és kultúrákon átívelő gondolatot, ami az Ütős alapvetése.

Fényes nappal idén is számtalan off-program lesz
Fotó: szervezők

Emelj ki, kérlek, néhány fellépőt a sok közül!

Pénteken 15 órakor a Girassol közreműködésével nyitjuk ki a képzeletbeli kapukat. Hadd jegyezzem itt meg: minden program ingyenes. Az első napon színpadra lép többek között az Ataru Taiko Japán Dobszínház, a DaWhy és a Kerekes Band. Utóbbi zenekar Kikivel, az Első Emelet énekesével érkezik. Különleges előadásra számíthatunk, mert első közös koncertjüket éppen nálunk, az Ütős Fesztiválon adják a fiúk. Szombaton, mások mellett hallhatjuk a Talamba ütőegyüttest, a HolddalaNap koncertjét, s itt lesz velünk Palya Bea és Zenekara is. Úgy tudjuk, új, még meg nem jelent dalokat is hoznak magukkal. Az esti örömdobolás előtt pedig a Parno Graszt muzsikál.

A tavalyi helyszín bevált: marad Agárdon az Ütős
Fotó: szervezők

Mire számíthat a közönség napközben?

Ahogy korábban, úgy idén is egy csomó táncos, művészeti és közösségi történés részesei lehetnek a látogatók. A napközben interaktív élményeket kínáló, óriás foglalkoztatóként funkcionáló partszakasz jurtájában ütős hangszereket simogathatnak a fesztiválozók, a fák alatt pólót festhetnek, jógázhatnak velünk, kipróbálhatjuk a slackline-t, a beatboxot. A gyerekekkel érkezők Danny Bain meséibe, az Artcsóka játékműhely titokzatos világába, vagy akár a BélaMűhely őrületeibe is bekapcsolódhatnak. A délutáni családias fesztiválból két pillanat alatt egyfajta dimenzió ugrással kerülünk át az esti koncertek sorába, új és kísérleti produkciókkal megtűzdelt „tópartiba”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!