O Sole Mio

2018.08.17. 13:00

Kemencés kenyérünnep lesz Gárdonyban

A Péntek esti hangtárlaton O sole mio címmel olasz és spanyol dalok, Verdi és Bizet operái­nak híres áriái csendülnek fel 18 órától a Velencei-tavi Galériában. Alberto Gonzalez Gonzalez spanyol bariton operaénekes és Marco Bianchi olasz zongoraművész lép a nagyérdemű elé.

Marco Bianchi és Alberto Gonzalez Gonzalez

Fotó: Velencei-tavi Galéria

Államalapító Szent István királyunkra augusztus 20-án, hétfőn délelőtt emlékeznek a városban. Az ünnepélyes zászlófelvonás 10.30-kor kezdődik az agárdi Országzászlónál, a Szent István-napi szentmisét 11 órától celebrálják a római katolikus templomban, a városi ünnepség pedig 12 órakor veszi kezdetét a templom előtti téren. Ünnepi beszédet mond Tóth István, Gárdony polgármestere, áldást mond Karl Melinda református lelkipásztor, az új kenyeret megszenteli Páli Balázs katolikus plébános atya. Átadják a Gárdony város bora kitüntető címet, közreműködik a Role együttes.

A Kemencés kenyérünnepnek délután a Dinnyési Ha­gyományőrző Központ szol­gál otthonul. A Banderia zászlóforgatói 15 órakor nyitják látványos bemutatójukat. A Role együttes „Az én magyarságom” címmel 15.30-tól tart ünnepi műsort, a csíkszeredai együttes tagjai: Bodor Emese (ének, billentyűk), Kozma Noémi (fuvola, furulyák), Nagy Edina (dobok, perkúció), Nagy Ferenc (basszusgitár, ének), Nagy Tivadar (gitár, hegedű, ének) és Sántha Zsuzsanna (ének, billentyűs hangszerek). A néptáncbemutatót 17 órától a Hórihorgas Hujákolók Perpatvar című óriásbábos előadása követi. A Kákics zenekar és néptáncos barátaik „Hajts, kocsisom szép hazámon át!” címmel 18 órától adnak műsort.

Marco Bianchi és Alberto Gonzalez Gonzalez
Fotó: Velencei-tavi Galéria

A perechajtogatás és a kenyérsütés a kerti kemencénél zajlik a Kemencebarátokkal, a kenyérösszekötő szalagszövést Tóth Ica vezényli, Kemencés Teki kenyérlángost kínál, s meg lehet kóstolni a város borát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!