Jubileumi évadnyitó

2019.03.08. 07:45

Kalandok Pákozdon: emlékfutás és huszárpróba

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely tizedik évadának ünnepélyes megnyitóját szombaton délelőtt tartják, egybekötve a más ünnepi alkalmakról való megemlékezéssel.

V. Varga József

A pákozdi katonai emlékpark a hazafias nevelés zarándokhelye

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A katonai emlékparkban március 9-én, szombaton tartják a tizedik, jubileumi évadnyitót. A program 9 óra 45-kor, az Emlékfutás a hősökért elnevezésű kegyeleti sportesemény résztvevőinek beérkezésével veszi kezdetét, majd 10 órakor kezdődik az ünnepség, amelyen többek között Görög István, az emlékpark ügyvezetője és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mond köszöntőt.

Megemlékeznek hazánk NATO-csatlakozásának 20. évfordulójáról, melynek tiszteletére kiállítás nyílik, a tárlatot Vezekényi Csaba, a Honvédelmi Minisztérium külügyi helyettes államtitkára nyitja meg. A programokkal teli délelőttön a résztvevők sétát tehetnek a parkban is.

 

A pákozdi katonai emlékpark a hazafias nevelés zarándokhelye
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A katonai emlékpark főhajtás és egyben tájékozódási pont – erősítette meg lapunknak Görög István. Főhajtás az elődök, a honvédek előtt, akik becsülettel és tisztességgel teljesítették szolgálatukat, illetve tájékozódási pont, identitáskereső, hogy van hova tartoznunk.

Az emlékpark az idén is számos programmal várja látogatóit, március 10-étől immár naponta 10 és 18 óra között.

A Márciusi ifjak programsorozatot március 15-én 10 óra 30-kor az „Én is Kossuthtal tartok” című rendezvénnyel nyitják, a Kákics zenekar verbuváló műsorát a táncos Gula Miklós „vezényli”. A gyermekfoglalkozáson huszárcsákót készítenek az ifjak, az ólomkatona-öntés déli 12 órakor kezdődik. Március 17-éig a kicsikre apródképző vár, a nagyobbak huszárpróbán vehetnek részt, a kihívást keresők szellemi haditornán élesíthetik az elméjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!