Ajánló

2018.06.08. 07:04

Jön az Ünnepi könyvhét, indul a diákhonvédelmi nap – Izgalmas hétvége lesz Fejérben

A következő pár napot sem kell a négy fal között töltenünk, izgalmasabbnál-izgalmasabb lehetőségek közül választhatunk.

V. Varga József

Színház

Péntek (június 8.) és szombat (június 9.)

Székesfehérvár, 19 óra: Kafka a tengerparton, kortárs színmű (Vörösmarty Színház).

Vasárnap (június 10.)

Székesfehérvár, 11 óra: A kiskakas gyémánt félkrajcárja az Igézőben, a Holdfű Színház előadása.

Székesfehérvár, 19 óra: Pletykák, vígjáték (Vörösmarty Színház).

Ünnepi könyvhét

Péntek (június 8.)

Székesfehérvár, a könyvtárak nyitvatartási idejében: 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok, Vörösmarty Mihály Könyvtár. Kalandos könyvtártúrával egybekötött családi játék.

Székesfehérvár, 15 óra: Saitos Lajos költő dedikálja a Líra Vajda János Könyvesbolt asztalánál A tizenegyedik parancsolat és Saitos Lajos legszebb versei című könyveit (Központi könyvtár, Árkádsor).

Székesfehérvár, 16 óra: A Tarsoly Egyesület asztalánál dedikálja Állati illemtan című könyvét Egri Mónika illusztrátor (Bartók Béla tér).

Székesfehérvár, 17 óra: A Vörösmarty Társaság vendége Hargitai Lajos író, szerkesztő. Bemutatják Horváth Lajos Gyalog megyünk vagy Elvis Presley című könyvét. Házigazda Bobory Zoltán (a Vörösmarty Társaság terme).

Székesfehérvár, 18 óra: Golenya Ágnes Éva Szerelem terror idején című könyvét mutatják be a Szabadművelődés Házában. Az estet perui vetítéssel és pódiumbeszélgetéssel fűszerezik, a háziasszony Oszter Alexandra színművésznő.

Rendezvény

Péntek (június 8.)

Székesfehérvár, 8 óra: Diák honvédelmi nap a Vasvári Pál Általános Iskolában.

Székesfehérvár, 13 óra: A Honvédség és Társadalom Baráti Kör, valamint a Katonai Emlékpark Pákozd a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódó rendezvénye, amelyre gyergyószentmiklósi fiatalokból álló delegáció érkezik. A baráti kör fehérvári szervezete, a katonai emlékpark és a nagyváradi Tanoda Egyesület hatodik alkalommal hirdette meg a hadtörténelmi alapú, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázatát. A hazai és felvidéki pályamunkák kiállítása és a rajzpályázat eredményhirdetése, közreműködnek gyergyószentmiklósi és szigetszentmiklósi diákok (Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, valamint városháza).

Székesfehérvár, 14 óra: A Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vakációvárója a Palotavárosi központi parkban (Sziget utca 7.). Szabadidős program a gyermekes családok számára. Foci, aerobik, kosárlabda. Slackline. Origami, kavicsfestés, színező. Rendőrségi és mentőbemutató. Tranzitszolgálat. Csillámtetoválás. Zene. 16.30 óra: Az Idő Van zenekar koncertje.

Székesfehérvár, 17 óra: Kanga­Help, jótékonysági flashmob a Kanga­training Magyarországgal az Ország­almánál. A szervezők az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal közösen az anyaotthonokat támogatják az összegyűlt pénzösszegből.

Szombat (június 9.)

Ercsi, 11 óra: Julcsika–Tercsike dalos találkozó az Eötvös József Művelődési Házban. Rác kórusok fellépése.

Mór, 16.45–22 óra: Ezerjó borünnep a Lamberg-kastély díszudvarán. 17 óra: Ünnepélyes megnyitó. Az országos Ezer­jó borverseny eredményhirdetése és a 2018-as Wekerle-emlékbor díj­át­adása. 17.30 óra: Pincészetek bemutatkozása, borok kóstolása és térzene. Dj.

Sáregres, 8 óra: Családi nap a Sár­egresért Közhasznú Egyesület szervezésében. A rendezvény védnöke Varga Gábor országgyűlési képviselő. Főzőverseny. 9 óra: Kispályás focitorna. Korongozás, agyagozás. Csocsó, pingpong, ugrálókötél. 11 óra: A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület programja (harci íjászat, tábori életkép, középkori játékok, kézműves-foglalkozás, jurtaépítés). 12 óra: Ebéd. 13 óra: „Cirkusz az egész világ!” Gyermekprogramok. Arcfestés, csillámtetoválás. Lufis játékok. Óriás fajátékok. Óriás buborék. Bűvész. 17 óra: Apák köszöntése. 17.15 óra: Eredményhirdetés.

Székesfehérvár, 10 óra: A Történelmi Vitézi Rend Észak-dunántúli Törz­s­székének ünnepélyes eskütétele vitéz Pintér Kornél területi törzskapitány vezetésével a ciszterci templomban.

Székesfehérvár, 10.30 óra: Meditáció. Mi az élet szeretet, boldogság és öröm nélkül? Kailash Andreas Beyer elő­adása a Művészetek Házában.

Székesfehérvár, 14 óra: A 9. Tündérszó – Határok nélküli meseíró-pályázat díj­átadója a Hiemer-ház Réber-termében.

Székesfehérvár, 16 óra: Hajrá, Zenemanók! Jótékonysági futás, amelynek résztvevői a Tálos Edit Alapítvány zeneovis csoportjait támogathatják. Start többféle távon. Találkozási helyszín a zeneiskola.

Vasárnap (június 10.)

Csákberény, 9.15 óra: Herbarius gyógynövénygyűjtő túrák a Fekete Sas Patikamúzeum szervezésében. Ezúttal erdei gyógynövényeket ismernek meg a résztvevők. Túravezető Lencsés Rita gyógynövényszakértő. Indulás a Csákberényi Vadászati Múzeum parkolójából. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges. A nyár kezdetén nincs is kellemesebb, mint egy séta az erdőben, megismerve az ottani élővilágot. Célszerű vinni kullancsriasztót, vágószerszámot, papírzacskót, napvédő felszerelést, innivalót. A túra várhatóan 13 óráig tart.

Gárdony, 12–22 óra: Ismerős Arcok családi nap és Gyümölcsünnep a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központban. 12 óra: Lekvárfőzés, lekvárkóstoló. Nagymamák sütikóstolója a kastély­épületnél. Kemencés Teki kemencés finomságai az udvari kemencénél. Gyümölcsvásár, lekvárvásár, szörpkóstoló. Gyümölcsös játékpark a főépület mellett. 19 óra: Good Company-koncert. 20 óra: Ismerős Arcok-koncert.

Székesfehérvár, 11 óra: A Herosz Fehérvári Állatotthonának hagyományos nyílt napja a Takarodó úton. Kutyaséta. Cicasimogató. Kisállat-simogató (önkéntesek, Tűzhal kisállat-kereskedés). Pónilovaglás és pónisimogatás (Royal Rose Lovarda). A Dog Garden kutyaiskola bemutató foglalkozása. A Dog Garden agility csapat bemutatója, valamint agility menhelyes kutyákkal. A Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány terápiás tanuló kutyáinak bemutatója. Tombola. Ismerkedés, örökbefogadási lehetőség. Az állatotthonban jelenleg 136 kutya és 61 macska él.

Roadshow

Szombat (június 9.)

Székesfehérvár, 10–18 óra: Családok éve roadshow a Palotai kapu téren. Színes családi programok, izgalmas kalandok. Meglepetések, játékok, kreatív foglalkozások, nyeremények. Gyermekprogramok: arcfestés, csillámtetoválás, lemosható tetoválás, hajfonás, kreatív bababirodalom, baba-mama-papa sarok. Aliz csodaországban, tematikus játékok. Ifjúsági programok: „Játsszatok velünk a négy Sziget-hetijegyért!”, Batak-verseny a Sziget-bérletekért. Gifie Me fotóautomata. 10.10 óra: Kaláka-koncert. 11.50 óra: Vastag Csaba. 13.50 óra: Tóth Gabi. 15.30 óra: Sugarloaf. 17 óra: Caramel. A Sziget Fesztivál-hetijegyeket június 19-én sorsolják, a szervezők a nyerteseket 48 órán belül értesítik a megadott e-mail-elérhetőségen.

Családok éve roadshow – Tóth Gabi szombaton kora délután koncertezik Fehérváron
Fotó: Roadshow

Hangverseny

Vasárnap (június 10.)

Székesfehérvár, 17 óra: „Mint a szarvas… – Vágyaink égen és földön” címmel a Primavera Kórus hangversenye a Hotel Magyar Király kupolatermében. A kórus a zene rózsafüzérére illeszti fohászait és epekedéseit. Közreműködik Vadászy Barbara (szoprán), György Roland (klarinét), Szarka Andrea (zongora). Vezényel Horányi Ottilia karnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!