áltudomány és ellentudomány

2019.11.08. 15:45

Ismét találkoznak a szkeptikusok szombaton

Fejér megye székhelyén szombaton már 25. alkalommal találkoznak azok, akik tenni szeretnének az áltudományos és tudományellenes nézetek terjedése ellen.

V. Varga József

Az üstökösökről is szó esik majd feltehetően Fotó: Shutterstock

A szkeptikusok 25. országos konferenciájának az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara ad otthont 10 órától. Nyitó köszöntőt mond Györök György, az egyetem műszaki karának dékánja és Kiss L. László akadémikus, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója. Amint a szervezőktől megtudtuk: a programban több téma is szerepel, hogy be tudják mutatni a tudományos kutatások hiteles és mégis színes, érdekes világát, egyben választ adva több olyan kérdésre is, amelyekről néha hajmeresztő tévhitek keringenek a közhiedelemben. A tervezett előadások témái: Csillagközi égitestek a Naprendszerben.

Az üstökösökről is szó esik majd feltehetően
Fotó: Shutterstock

Tudástársadalom, tudománykommunikáció, áltudományok… Mit üzennek nekünk a „laposföldesek”? Merre jár a szellem napvilága? Egészséges gyógyítás. Elektroszmog-riadó? A résztvevők Bencze Gyulára, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mesteroktatójára emlékeznek, és láthatók lesznek a fehérvári szkeptikus konferenciák képekben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!