kempp

2020.09.23. 07:30

Ismét fesztivál lesz Pákozdon a csata emlékezetére

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Honvédfesztivált a pákozd–pátka–sukorói csata tiszteletére.

Palocsai Jenő, ÖKK

Idén is megrendezik a Honvédfesztivált a pákozd–pátka–sukorói csata tiszteletére szeptember 25–29. között. Az országos honvédelmi járőrversennyel veszi kezdetét a fesztivál szeptember 25-én, pénteken. Szombaton 10 órától a magyar műszaki kontingens megalapításának 25. évfordulója alkalmából gyűlnek össze az egykori bajtársak.

A vasárnapi Csatatéri sokadalomban olyan katonai hagyományőrzők tartanak bemutatót, mint az I. András Király Lovagrend tagjai, a Fehérvári Huszárok Egyesülete és a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje. A Budai 2. Honvédzászlóalj a honvéd gyalogság életébe ad betekintést, majd ezután a Magyar királyi „Szent István” 3. honvéd gyalogezred Hagyományőrző Egyesület előadása következik.

Szeptember 28-án 17 órakor lesz megemlékezés és ökumenikus ima Sukorón a református templom előtti téren az 1848. szeptember 28-i haditanács 172. évfordulójáról és a szabadságharc hőseiről. Szeptember 29-én a csata 172. évfordulója alkalmából tartanak koszorúzást, s megemlékeznek Gyuricza Béla vezérezredesről, aki a HTBK megalapítója és a Katonai Emlékpark megálmodója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!