ezek a programok várnak a hosszú hétvégén

2019.04.18. 10:00

Húsvét minden mennyiségben, Fejér megye szerte

Még nem döntötted el, hol töltenéd el szabadidődet a hosszú hétvégén? Adunk pár tippet, hogy legyen miből válogatnod!

V. Varga József

Forrás: Shutterstock

Fotó: Serenko Natalia

Hétfő (április 22.)

Martonvásár, 10 és 13 óra: Tavasz a parkban. Föld-napi felfedező séta az Agroverzum ismeretlen ösvényein.

Nadap, 9 órától: Húsvéti virágdíszben. Herbarius gyógynövénygyűjtő túra, Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével. Találkozás a futballpálya melletti parkolóban. A húsvéthétfői túrán a résztvevők virágos hajtást gyűjtenek galagonyáról, valamint csalánt, pásztortáskát, gólyaorrfüvet, bodzavirágot és talán akácvirágot is.

Nádasdladány, 9-11 óra: Húsvéti vigadalom a közösségi háznál az önkormányzat, a környezetvédelmi egyesület és a karitász csoport szervezésében. Húsvéti népi locsolkodás a magyar hagyományokhoz illően (népi ruhában, palócosan). 11-13 óra: Kézműveskedés gyerekeknek, felnőtteknek a húsvét, a tavasz témakörében (asztaldíszek, ajtókopogtatók, virágdobozok), arcfestés, csillámtetoválás, óriáskifestő. 12-13 óra: Terülj, terülj asztalkám medvehagymás ételekkel! Mit lehet készíteni medvehagymából? Medvehagymás ételek kóstolója. Húsvéti kalács. Saját recept szerinti ételek kínálása, kóstolója. 13.30-14.30 óra: Aszfaltrajzverseny családokkal. 15 óra: A piros tojás legendája – Hova tűntek a húsvéti tojások? Zenés mesejáték, interaktív részekkel, a Hahota Színház előadásában. 11-15 óra között: Mobil játszóház. Húsvéti játszópark, körhinta. Húsvéti fajátékok. Kosaras körhinta. Tojáságyú. Nyuszisimogató.

Polgárdi, 10 órától: Game of Thrones, online kvízjáték. Töltsd ki a városi könyvtár kvízét, és nyerd meg a Trónok harca képregényt! Mi kell tenned? Regisztrálj a redmenta.com oldalon. Írd be a direktcím keresőbe: Stark vagy a keresőbe Trónok harca, és már el is kezdheted a játékot. A játék ideje: április 22-28. (Részletek a városi könyvtárban vagy az intézmény közösségi oldalán.)

Velence, 10-14 óra: PFB – Velencei-tó Kör, tavaszi forduló. Tókör futás. (Velence Korzó, Tópart utca 47.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!