piros ikarus

2018.06.20. 21:20

Hová kirándulhatunk a városnéző cabrio busszal?

A cabrio busszal a Velencei-tó környékét fedezhetjük fel, a túrák során megtekinthetjük a környék leghíresebb látványosságait.

Tringli Alexa

Szerdán mutatták be Székesfehérváron a piros cabrio Ikarus buszt, mely városnéző túrákra szakosodott. Az alábbiakban a buszos túrákat ismertetjük.

A túrák június végétől augusztus végéig tartanak, minden szombaton.

Az első program az ún. Hadak-vizek-várak útja. Ennek során Székesfehérvár – Pákozd – Dinnyés – Székesfehérvár kört járja be buszunk 4 óra alatt. Megnézzük Miska huszárt, a pákozdi Katonai Emlékpark interaktív kiállításait, áthajózunk a Velencei-tavon. Innen a dinnyési Várparkba tartunk, ahol egy Guinness-rekordot láthatunk: a 35 vármakettet bemutató kiállítást.

Az alábbi időpontokban vehetünk részt a kirándulásokon:

Július 7-én, 21-én, augusztus 4-én és 18-án. A busz a Skála mögötti parkolóból indul.

A részvételi díj: 4900 Ft felnőtteknek, 4000 Ft nyugdíjasoknak és 18 év alatti diákoknak, 4 év alatti gyermekeknek ingyenes. Az árban az idegenvezetés, a busz és a hajó transzfer díja, belépőjegyek vannak.

 

A második túra az ún. Frissítő kultúra nevet kapta. Ennek során Székesfehérvár – Velence – Kápolnásnyék – Velence – Székesfehérvár kört járjuk be. Miska huszár, sétahajózás a Velencei-tavon, Kápolnásnyéken a Vörösmarty Emlékházat látogatjuk meg és a felújított Halász-kastélyt. Végül Velence új kilátóját is megtekintjük.

Az alábbi időpontokban vehetünk részt a kirándulásokon:

Június 30-án, július 14-én, 28-án, augusztus 11-én és 25-én. Indulás a Skála mögötti parkolóból.

A belépődíjak a következők: 4900 Ft felnőtteknek, 4000 Ft nyugdíjasoknak és 18 év alatti diákoknak, 4 év alatti gyermekeknek ingyenes. Az árban az idegenvezetés, a busz és a hajó transzfer díja, és belépőjegyek vannak.

A programokra előzetesen regisztrálnunk kell a Tourinform székesfehérvári irodájában. Az alábbi telefonszámon érdeklődhetünk: 22 537 261, és az alábbi emaileken érdeklődhetünk: [email protected] www.turizmus.szekesfehervar.hu

A kirándulások minimum 10 fő jelentkezése esetén indulnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!