Ünnepre hangolva

2019.12.20. 07:05

Gyertyafényes, áldott karácsonyra készülnek a Velencei-tónál

Csillagszórós, gyertyafényes, áldott karácsonyra készülnek a tópart városában. Adventi varázslattal, koncertekkel, szeretetünneppel és jótékonysági vásárral.

V. Varga József

Az ajándékkészítő műhelyben varázspapíros karckép, üdvözlőkártya, illetve gömb, csengettyű és angyalka karácsonyfadísz készül

Fotó: FMH-archív

Falukarácsonyt rendeznek pénteken 16 órától Dinnyésen. A szervezők a közös gyertyagyújtásra szeretettel várnak mindenkit a hagyományőrző központba. Közreműködik a Csicsergő Óvoda számos ovisa, az Iglice Népdalkör és az Éneklők Református Kórusa (vezényel Mohai Judit). A Fedák Sári Színház A szeretet ünnepén című zenés műsorát 17 órától a kastély színháztermében mutatja be. Szeretetkarácsonyt tartanak szombaton 10 és 16 óra között az Agárdi Közösségi Házban. Az ajándékkészítő műhelyben varázspapíros karckép, üdvözlőkártya, illetve gömb, csengettyű és angyalka karácsonyfadísz készül, valamint ünnepi mézeseket sütnek és díszítenek.

Az ajándékkészítő műhelyben varázspapíros karckép, üdvözlőkártya, illetve gömb, csengettyű és angyalka karácsonyfadísz készül
Fotó: FMH-archív

A jótékonysági vásáron a fogyatékkal élők alkotásaiból kínálnak ajándéktárgyakat. Bemutatják a Frim Jakab otthon fiataljainak és Vimmer Gergő Szeretném magam megmutatni című kiállításának anyagát. A Kalap Jakab Ebenguba bábkoncertje 11 órakor kezdődik, a Még Egy Kört Gipsy Jazz Trio 14 órától muzsikál. Adventi varázslat Gárdonyban. A karácsonyváró ünnepség szintén szombaton 14 órától veszi kezdetét a Nemzedékek Házában. Műsort adnak az óvodások és az általános iskola drámacsoportosai. Az Alborada Vegyeskar 14 óra 50-től koncertezik, a negyedik adventi gyertyát Oláh-Nagy Éva karnagy gyújtja meg. A kiskakas gyémántfélkrajcárja című zenés bábjátékot a Cimbora Produkció Utazó Bábszínház mutatja be, Horváth Márk és művészbarátai 16 órától zenélnek, majd Nagy Mária és Julia Kristensen ad adventi koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!