ne ülj otthon a négy fal között!

2019.05.17. 07:45

Gyermeknapi programok és jótékonysági Kákics- koncert is vár a hétvégén Fejérben

V. Varga József

Forrás: shutterstock

Rendezvény

Péntek (május 17.)

Gárdony, 18 óra: Mozdulj minden-kor és minden-hol! Vendég: Monspart Sarolta. (Nemzedékek Háza.)

Mór, 16:30: Civil börze az egyesületek, alapítványok közreműködésével az Erzsébet téri Művelődési Házban. Színpadi produkciók és saját standok.

Székesfehérvár, 17 óra: Lányok a Matulából. Beszélgetés az Abigél című film szereplőivel: Bánfalvy Ágnessel, Egri Katival, Piros Ildikóval, Rátonyi Hajnival, Zsurzs Katival és Kovács Istvánnal. Az est háziasszonya Juhász Anna. (Vörösmarty Mihály Könyvtár, olvasóterem.)

Szombat (május 18.)

Daruszentmiklós, 9 órától: Lovas nap a Faluparkban. Fogathajtás, vadászhajtás, népi fogathajtó, csikós bemutató, puszta ötös.

Gárdony, 16 óra: Indián legendák és Szobák (avagy bent a fejben). Az AMI Színkör (Nagy Imre Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Budapest) előadása a Nemzedékek Házában.

Martonvásár, 7–12 óra: Termelői vásár, élelmiszerek és kézműves termékek. Bolhapiac. (A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ udvara.)

Martonvásár, 19 órától: Jótékonysági bál a Brunszvik Teréz Óvoda javára (BBK Központ).

Nagyvenyim, 13 órától: Gyermeknap az iskola udvarán. Dínó show. Kalandkamion. Buborékparti. Pónilovaglás. Sakkszimultán. Bicikli-akadálypálya. Rendőrautó.

Székesfehérvár, 8:45: Négylábú tanársegédek. A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület 10 éves, jubileumi konferenciája a Viktória Rehabilitációs Központban.

Székesfehérvár, 9:30: Az ország gerinctornája. Megnyitja Cser-Palkovics András polgármester. Az érdeklődők az egész napos programon mindent megtudhatnak a derékfájás okáról, és megismerhetnek több kezelési, terápiás lehetőséget is. Műsorvezető: Gundel Takács Gábor. (Mol Aréna Sóstó.)

Székesfehérvár, 10 óra: Minitábor és szakmai nap a Dűvő zenekarral a vonós hangszereken játszó népzenészeknek a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza Tükrös termében. (Vasárnap is.)

Székesfehérvár, 10 óra: Hálaadó istentisztelettel ünnepli 20. születésnapját az Olajfa Református Óvoda. (Széchenyi úti református templom.)

Székesfehérvár, 10 óra: Tavaszi Kulturális Fesztivál. Fejér Megye és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Nyugdíjas Baráti Egyesületének rendezvénye a Civil Központban.

Székesfehérvár, 15 óra: Családi nap a családok hete programsorozat részeként a Fehérvári Civil Központ előtti téren, a Székesfehérvári Család és Karrier Pont szervezésében. Tűzoltóautókkal, népi játszóházzal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, zenével várják a családokat.

Székesfehérvár, 18 óra: A TáncolKodo Táncegyüttes 25 éves, jubileumi gálaműsora a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. Muzsikál a Tilinkó és a Galiba zenekar.

Székesfehérvár, 17 óra: Kákics táncház gyerekeknek a Felsővárosi Közösségi Házban.

Székesfehérvár, 19 óra: „Meg is mosakodjál!” – Tisztaság és tisztálkodás a néphagyományokban és a népdalokban. Juhász Katalin előadása a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza Lila termében.

Vasárnap (május 19.)

Sárszentágota, 14:15: VII. Szent Ágota-nap a katolikus templomban és a zarándokhelyen. Megnyitó, köszöntők. Ingyenes szűrések. 14.30 óra: Motoros felvonulás az emlőbetegekért. 15 óra: Catania, Szent Agáta városa. Horváth Zoltán György egyetemi oktató előadása. 15:30: Zenés áhítat a budapesti Gyümölcsoltó Boldogasszony-kápolna Boldogasszony kórusával. Vezényel Bárdosné Molnár Katalin. 16 óra: Szentmise Spányi Antallal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspökével. Elhangzik Rathgeber Szent Agáta miséje, közreműködik a Boldogasszony kórus.

Székesfehérvár, 15 óra: Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hálaadó istentiszteletet tart a Budai úti református templomban, majd felszenteli az új református gyülekezeti házat.

Park téri vigadalom

Szombat (május 18.)

Szabadbattyán, 8 órától: Park téri vigadalom a Csíkvár téri parkban. Főzőverseny. Helyi termékek. Kirakodóvásár. 9 óra: Vesztergám Miklós tárogatóművész. 10:30: Tilinkó zenekar. 12 óra: Csiribiri együttes. 12:45: Csíkvár Énekkar, Happiness Táncegyüttes. Kora délutántól: Falutúra kisvonattal. 14 óra: A főzőverseny eredményhirdetése. 15:30: Dupla KáVé és Köteles Cindy. 17 óra: Tarnai Kiss László. 18 óra: Animal Cannibals. 20 órától: Utcabál, zenél Csőgör Zsolt.

Koncert

Péntek (május 17.)

Székesfehérvár, 19 óra: „Lövészárkunk menedékén, jajszó helyett szép dal fakadt.” Népzenés emlékezés korabeli írásokkal, fényképekkel a Nagy Háború hőseiről. A Kákics zenekar jótékonysági koncertet, estet rendez egy kárpátaljai magyar ápolónő életmentő műtétjének támogatására az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-templomban.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!