Ajánló

2018.05.25. 09:30

Gyermeknap, repülőmajális, kórusfesztivál: izgalmas programok lesznek a hétvégén Fejérben

V. Varga József

Szombaton repülőmajális Börgöndön

Fotó: FMH-archív

Színház

Péntek (május 25.) Székesfehérvár, 18 óra: MegaDance gálaműsor (Vörösmarty Színház). Szombat (május 26.) Székesfehérvár, 15 és 19 óra: A Pál utcai fiúk (Vörösmarty Színház). Vasárnap (május 27.) Székesfehérvár, 17 óra: Balfácánt vacsorára (Vörösmarty Színház).

Hősök napja

Péntek (május 25.) Székesfehérvár, 11 óra: Megemlékezések néma koszorúzással a hősök napja alkalmából: Izraelita temető. 11.45 óra: Rác temető. 12.30 óra: Hosszútemető. 13.15 óra: Szentlélek katonatemető. 14 óra: Repülős és ejtőernyős emlékmű. Vasárnap (május 27.) Enying, 15 óra: Megemlékezés az Árpád-szobornál, majd a művelődési ház előtti Szentgyörgyi Dezső-emléktáblánál. Székesfehérvár, 12 óra: Megemlékezés az I. világháborús emlékműnél (Hősök tere).

Gyermeknap

Péntek (május 25.) Szabadbattyán, 14–17 óra: Gyermeknap a Csíkvár téren és az iskola udvarán. Játékok, a Kutyaszerviz bemutatója, pónilovaglás, ugrálóvár, körhinta. Palancsintázás a nyugdíjasklub jóvoltából. Szombat (május 26.)

Kápolnásnyék, 10–13 óra: Zenés kastélykaland a Halász-kastélyban. Bartek Zsolt klarinétművész és a CrossStrings koncertje. Hangszersimogató, Levendula játszóház.

Sárkeszi, 10 óra: Gyermeknap a faluháznál. Mobil játszóház, lufi hajtogatás, játékos akadályverseny. 11 óra: Kislángi mazsorettek. 13 óra: Gólyahír Táncegyesület. 14 óra: Drop the Beat Tánccsoport. Hároméves a falukemence, kemencében sül a malachús.

Sárszentmihály, 9–24 óra: Gyermeknap és falunap a focipályán. Vidámpark. Palacsintázás. Hüllőkiállítás. Fegyverbemutató. 9 óra: A Kutyaszerviz bemutatója. Tűzoltó bemutató. 10 óra: Interaktív dínóshow. 11.15 óra: Habparty. Színpadi programok. 14 óra: Singh Viki. Unique. Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar. 16.10 óra: Iskolások műsora. 17 óra: Jam Show Band. 19 óra: Retró diszkó.

Székesfehérvár, 9 óra: A nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyerekek gyermeknapi rendezvénye (családi akadályverseny, aszfaltrajzverseny, agyagozás, mesekuckó) a Bregyó közi Szabadidő Központban.

Székesfehérvár-Kisfalud, 14 óra: Gyermeknap a Kisfaludi Közösségi Háznál. Pitypang zenekar, pónilovaglás, ügyességi játék, csillámtetoválás. 16 óra: Íjászbemutató, íjászkodás.

Repülőmajális Börgöndön

A repülő majálist szombaton 10 és 18 óra között rendezi meg az Albatrosz Repülő Egyesület a börgöndi repülőtéren. Régi magyar repülőgépek találkozójával, sétarepüléssel, vitorlázó repüléssel, ejtőernyős ugrásokkal és gyerekprogramokkal várják a családokat.

Vasárnap (május 27.)

Gárdony, 9 óra: Legóváros-építés, gyermeknapi program az Agárdi Közösségi Házban. Legóékszerkészítés. Hét állomásból álló játékfolyam (Agárdi Ovisokért Szülői Alapítvány).

Polgárdi, 8 órától: Ujjé, a ligetben! Városi gyermeknap, egyesületi nap és gulyásfőző verseny a Batthyány ligetben. 8–13 óra: Főzőverseny Benke Laci bácsival. A pogácsasütő versenyre 11 óráig a helyszínen lehet nevezni. 13–19 óra: Ingyenes gyermeknapi vidámpark. 16 óra: Bubi show. 17 óra: Bábjáték.

Székesfehérvár, 12 óra: A nemzetközi gyermeknap alkalmából adják át a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ kis lakóinak azokat az adományokat, amelyek a hét folyamán gyűltek össze a Vörösmarty Színház felhívására (Városház tér).

Kiállítás

Péntek (május 25.) Gárdony, 18 óra: Mesék a Tejúton túlról. Az Aranyszamár Bábszínház előadása a Nemzedékek Házában.

Sárbogárd, 17 óra: Háttér, Fekti Vera kiállítását Stern Pál Miksa kandidátus nyitja meg a művelődési központ kiállítótermében (Sárbogárdi Múzeum Egyesület).

Székesfehérvár, 15 óra: Kiállítás az Igazgyöngyös tanulók alkotásai ból az Európa Klubban. A tárlatot L. Ritók Nóra közszereplő és Ecsedi Mária képzőművész nyitja meg. A kiállítás ideje alatt, június 16-áig jótékonysági tanszergyűjtést szerveznek az Igazgyöngy Alapítvány támogatására.

Székesfehérvár, 18 óra: Messziről jött ember – Deák Péter kiállításának záróeseménye, beszélgetés Fülöp Gyula régésszel a Szabadművelődés Házában.

Rendezvény

Péntek (május 25.) Enying, 17 óra: Az Enyingi Borkedvelők Rendje Szent Orbán-napi hagyományőrző megemlékezése a szőlőhegyen.

Székesfehérvár, 11 óra: Ünnepség a Vöröskereszt és a Vörösfélhold mozgalom világnapja alkalmából a Novotel Hotelben.

Székesfehérvár, 15 óra: Tavaszköszöntő, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon dolgozóinak és ellátottjainak rendezvénye a Fehérvári Civil Központ színháztermében.

Székesfehérvár, 18 óra: A Katolikus Szeretetszolgálat és az Országos Papi Otthon jótékonysági koncertje a Kármel-hegyi Boldogasszony szemináriumi templomban. A műsorban fellép Tóka Ágoston orgonaművész és a MusiColore énekegyüttes.

Székesfehérvár, 18 óra: Mesekuckó-Meseföldrajz Csóka Judit meseterapeutával a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Német mesék.

Székesfehérvár, 20 óra: A Tilinkó zenekar folkestje a Szabadművelődés Házában.

Szombat (május 26.) Martonvásár, 17 óra: A művészeti iskola néptáncgálája a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

Székesfehérvár, 9 óra: Feketehegy–Szárazrét focikupa az utcák csapatainak részvételével (Feketehegy, Bébic utcai műfüves pálya).

Székesfehérvár, 10 óra: 11. Katonanóta – Katonadal-bemutató a Helyőrségi Klubban. (Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja.)

Székesfehérvár, 14 óra: Majális (Feketehegy és Szárazrét) a Farkasvermi út 2. szám alatt. Óvodások és iskolások műsora. Alba RG- bemutató. Slágerkoktél Grasics Anitával és Bokányi Zsolttal. 16 óra: Magyar Királyi Kardforgatók rendje. Horváth Elemér hege

dűművész és Horváth Péter zongoraművész. 17.30 óra: Band of Streets. 18.30 óra: Szili és a Jazztelen. 20 óra: Republic-koncert.

Székesfehérvár, 14 óra: Jótékonysági plüssállat-sétáltatás a Vörösmarty Színház előtt. A plüssállat új gazdára is lelhet. Adománygyűjtés.

Sárbogárdi napok

A 27. Sárbogárdi napokat május 26-án és 27-én az Ifjúsági parkban rendezi az önkormányzat. A kínálat színes és változatos.

Szombaton 9 órakor a hagyományos családi főzőversennyel nyitnak, majd kezdetét veszi a gastro stand up a tetovált séffel és kuktájával. Délután tánckavalkád szórakoztat, 17 órakor színpadra lép Korda György és Balázs Klári, azután a Margaret Island és a Vad Fruttik következik. A vasárnap a gyermeknap jegyében telik vásári bábjátékkal, népi játszóházzal és kardforgatók kunsztjaival.

Dombóvári István 16 órától a rekeszizmokat teszi próbára, este a Bikini együttes, illetve Fenyő Miklós koncertezik, sötétedéskor tűzijáték szikrázik.

Programfüzet:

Szombat (május 26.), 9 óra: 27. Sárbogárdi napok az Ifjúsági parkban. Családi főzőverseny. Gastro stand-up. 14.30 óra: Tánckavalkád. 17 óra: Korda György és Balázs Klári. 19 óra: Margaret Island. 21 óra: Vad Fruttik. 22.30 óra: Jam Show Band.

Vasárnap (május 27.), 10 óra: Gyermeknap. Vásári bábjáték. Magyar Királyi Kardforgatók Rendje. Népi fajátékok. Kézműves játszóház. RC modell. Tűzoltó, rendőrségi és kempóbemutató. 14.30 óra: Control Five. 16 óra: Dombóvári István. 18 óra: Bikini. 20 óra: Fenyő Miklós. Tűzijáték.

Hétvégi kikapcsolódás és szórakozás
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

Játékfesztivál

Székesfehérvár Szombat (május 26.), 10 óra: 6. Hetedhét Játékfesztivál a Városház téren és a belvárosban. Köszöntő, közreműködik a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar. Az óvodák képviselőinek átadják a Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában című kiadványt. Bábszínház, koncert. Vasárnap (május 27.), 10 óra: Palya Bea családi koncertje. Bábszínház, koncert. 12 óra: Kerkay Rita, Váradi Eszter Sára és Keller János, a Vörösmarty Színház művészeinek műsora. Mindkét napon: Hetedhét hétpróba a belvárosban. Ládavasút, régi játékok, játékpark, felhővadászat, Tudor játékok, kézműveskedés, varroda, lovagi torna, élményműhely, képzőművészet gyerekeknek, játéksarok, baba-mama sátor.

Szombaton repülőmajális Börgöndön
Fotó: FMH-archív

Kórusfesztivál

Székesfehérvár Péntek (május 25.), 10 óra: 15. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus-fesztivál és a „Szállj elő, zöld ág!” néptánctalálkozó, fesztiválhangverseny a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. 16 óra: Az Órajátékot hallgatják meg a részt vevő kórusok. 16.15 óra: Ünnepélyes megnyitó a Városház téren. 16.30 óra: Utcai szerenádok a belvárosban. 19.30 óra: A gyermekkarok hangversenye a ciszterci, valamint a Szent Imre-templomban.

Szombat (május 26.), 10 óra: Fesztiválhangverseny. 15 óra: Szakmai értékelés. 19.30 óra: Táncház a Szent István Teremben, muzsikál a Tilinkó zenekar. Vasárnap (május 27.), 9 óra: A kórusfesztivál folklórprogramja és „Szállj elő, zöld ág!” néptánctalálkozó a Lakeside Hotel rendezvénycsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!