Ünnepeljük a kicsiket!

2018.05.24. 10:55

Ezek a gyereknapi programok várják megyeszerte Önt és családját

Tudja már hol tölti családjával a hétvégét, vagy hova viszi a gyerekeket ugrálóvárba és vattacukorért? Segítünk! Összeszedtük a teljesség igénye nélkül Fejér megye legígéretesebb gyereknapi programjait.

feol.hu

Forrás: Pixabay

Hetedhét Játékfesztivál

Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztivál egy állati jó kalandra hívja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. A Hetedhét Játékmúzeum lelkes lakóin kívül a Deák Gyűjtemény festményeivel is találkozhattok a hétpróba során. Készüljetek, mert idén a lelkesedésen kívül szükségetek lesz a ravaszságotokra és az ügyességetekre is. No meg az állóképesség sem fog ártani. De ne féljetek, a nagy kaland alatt segítőkre is szert tehettek.

Plüssállat-sétáltatás Székesfehérváron

Ne hagyd tovább porosodni a kedvenc plüssöket. Hozd el magaddal május 26-án, délután a Vörösmarty Színház elé és sétáljatok egyet a tavaszi napsütésben. Az eseményt követően, ha szeretnéd, hogy új gazdára leljen, örökbe adhatod! Szeretettel várunk minden felajánlást: játékot, ruhát, könyvet is! Gyermeknap közeledtével gondoljunk a nehéz sorsú családokra is. A Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködik az adományok szétosztásában, hogy biztosan jó helyre kerüljenek.

Hozd el te is kedvencedet és mutasd meg neki a várost!
Fotó: Pixabay

Ezer Lámpás Éjszakája Székesfehérváron! – „Hogy minden gyermek hazataláljon”

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte. Családi- és gyermekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel várjuk az érdeklődőket. Civil sátrainkban a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító programokra és látványos rendőrségi bemutatókra kerül sor. Az est fénypontjaként minden helyszínen, összesen 20 000 világító lufit engedünk a magasba, hogy megmutassuk az eltűnteknek a hazavezető utat. Kezdési időpont: 17:00, fellépők: Szabyest, Cserpes Laura, Csondor Kata, New Level Empire.

Parázs-Varázs: Dunaújvárosban egész hétvégés programsorozat kezdődik

Dunaújváros egyik legkedveltebb rendezvényét a Parázs-Varázst idén május 25 és 27 között rendezik. Pénteken 19 órakor a Margaret ISLAND lép színpadra, majd este 21-kor a KARTHAGO koncerten tombolhatnak a már bulizni vágyók. Szombaton kezdődik délután az estig tartó grillparty, sütögetés közben pedig Pápai Joci szolgáltatja a zenét. Eredményhirdetés után a Dolly Plusssz lesz színpadon, majd este mindenki maga döntése szerint sörözik a BL döntőt nézve, vagy Deák Bill Gyulával együtt üvölti, hogy „Ott volt a postás, a rendőr, a villanyszerelő, a szomszéd, a gázos és a díjbeszedő…” Esténként pedig hajnalig tart a buli a sörsátorban.

A jó hangulat és a finom ételek garantáltak a Parázs-Varázson
Fotó: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

27-én vasárnap kezdődik az igazi gyereknapi program rendvédelmi bemutatóval és sárkányhajózással a Dunán. Napközben egész nap légvárak, trambulinok, kézműves játszóház, gyerekprogramok várják a kicsiket. Fellép 17 órakor a New Level Empire, utána László Attila, Mujahid Zoli, majd 20:30-tól Boggie. Az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvény keretein belül 21:30-kor felengedik a világító lámpásokat, hogy az eltűnt gyerekek hazataláljanak.

Nyílt nap a tűzoltóságokon

Május 27-én a megye 12 tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Sárbogárdon, Pusztaszabolcson, Bicskén, Móron, Polgárdiban, Válban, Pázmándon, Velencén, Csákváron és Fehérvárcsurgón. A katasztrófavédelem 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

Gyereknapi rendezvény Sukorón

Május 25-én, pénteken változatos programokkal várnak minden érdeklődőt. Lesz ugrálóvár, óriáscsúszda, kerékpáros akadályverseny. Az óvodásokat a Futurobi Ökomusical várja a Kultúrházban. A napot pedig a 16 órától kezdődő horgászverseny zárja.

Gyermeknapi kastélykaland a Halász-kastélyban

Kápolnásnyéken május 26-án különleges, zenés KastélyKalandra invitálják a gyerekeket. Gyermeknap alkalmából fellép Bartek Zsolt klarinétművész és a CrosSstrings. A Levendula Játszóház a kalandozáshoz varázslatos díszleteket és játéklehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak. A rendezvény kastélybelépővel látogatható.

Gyereknap Móron

Izgalmas, változatos programmal várják a szervezők a családokat a móri gyereknapon 2018. május 26-án. Helyszín: Mór, Szent István Park, rossz idő esetén a régi Mozi épülete. Lesz kézműves foglalkozás, ugrálóvárak, kiállítások. 17 órától pedig a Matiné zenekar koncertje szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A programok ingyenesek!

Sárbogárdi napok 2018-ban is!

A 27. Sárbogárdi napokat május 26–27-én tartják. A programsorozatot élő koncertek, tánc- és sportbemutatók, termékbemutatók, amatőr produkciók, gyermeknapi programok, családi főzőverseny és tűzijáték tarkítja. A szombati, hagyományos gasztronómiai seregszemle a családi főzőverseny elnevezést kapta. A tánckavalkádot 18 órakor a Margaret Island, valamint 21 órától a Vad Fruttik koncertje követi. A vasárnap délelőtt a gyermeknap jegyében telik, vásári bábjátékkal, népi fajátékokkal és kézműves sarokkal. A Bikini-koncert 18 órakor kezdődik, Fenyő Miklós pedig az esemény közösségi oldala szerint 21 órára érkezik színpadra.

Lego város építése Agárdon

Lego város építéssel kedveskednek a kicsiknek és nagyoknak gyermeknapon 2018. május 27-én az Agárdi Közösségi Házban 9.00 órai kezdettel. Itt csak a fantázia szab határt! Építsetek bármit Legoból, amit csak szeretnétek! A lényeg, hogy TI találjátok ki, a gyári (dobozos) építmények a versenyben nem vesznek részt! Nevezési díj: 500 ft/építési telek. A legjobb alkotásokat díjazzák.

Babák Rózsakertje és gyereknapi rendezvény Velencén

Május 26-án, 10:00–16:00 óráig tartják Velencén a Gyereknap – Babák Rózsakertje nevezetű programot a Babák Rózsaparkjában. A rendezvényen többek között megnézhetik a Meseliget Óvoda óvodásainak műsorát, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola diákjainak műsorát. Átadják a Rózsa-díjat és rózsatöveket ültetnek az elmúlt évben született babák tiszteletére. A gyerekekre pedig arcfestés, csillámtetoválás, lufibohóc, kerékpáros akadálypálya, ugrálóvár és számtalan meglepetés vár.

A gyereknapok elengedhetetlen kelléke a vattacukor
Fotó: Pixabay

Gyermeknappal egybekötött családinap Besnyőn

Nagyszabású programsorozattal készül Besnyő május 26-án szombaton. Sportprogramokkal és népszerű előadók műsorával, színvonalas programokkal örvendeztetjük meg az érdeklődőket május utolsó hétvégéjén. Délelőtt a sportpályán, délután az iskolaudvaron. Az országosan is ismert előadók mellett a falu minden korosztálya színpadra léphet, bemutatkozhatnak néptáncos gyermekeink, művészeti csoportjaink. Fellép 17 órakor a Kerozin együttes, majd a Dance Kids és Bunyós Pityu mulattatja a népet. 19 órától színpadon a Kozmix, amit a tombolasorsolás és a hajnalig tartó utcabál követ.

KEMPP gyereknap Pákozdon

Május 27-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Katonai Emlékpark Pákozd vendégül lát Gyergyószentmiklósról és Nagyváradról érkező diákokat, az összetartozás jegyében. A KEMPP Gyermeknapon 10-16 között különleges gyermeknapi programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat.

Lesz katonai bemutató technikai eszközökkel és gázálarcba beöltöztetés, tájékozódási terepverseny a Zöldpont Egyesület szervezésében. A belépőjegy megvásárlásával (karszalag) lehetőség van a programokon részt venni.

Martonvásári Gyereknap

Tartalmas programokkal várja a családokat a Martonvásári Gyereknap május 27-én. Útjára indul a városnéző kisvonat, és megtelik a Brunszvik Teréz Óvoda és a Beethoven Általános Iskola udvara vetélkedőkkel, bemutatókkal és kürtöskalács illattal.

Május 27-én ismét gyermeknap és egyesületi nap Polgárdiban!

Gulyásleves főző versennyel startol a vasárnap Polgárdiban, amit Benke László négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács és mestercukrász fog értékelni. Mindenki Laci bácsija már a délelőtt folyamán jelen lesz a rendezvényen és tanácsaival segíti a versenyzőket. Az idei évben először pogácsasütő versenyt is hirdettek, amelyre bármilyen fajtájú pogácsával lehet nevezni!

Szappanbuborék bemutató is lesz Polgárdiban
Fotó: Pixabay

Délutántól a gyerekeké lesz a főszerep. Ingyenes lánchinta, kisvasút, rodeóbika, ugrálóvárak és játszóház várja a legifjabb polgárdiakat. 16 órától óriás szappanbuborék bemutatón vehetnek részt a gyerekek, majd a Brémai Muzsikusok c. bábjátékot tekinthetik meg a kilátogatók. Lesz még arcfestés, tűzoltó-bemutató, ügyességi játékok. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Gyermeknapi vidámpark Sárszentmihályon

A sárszentmihályi önkormányzat gyermek- és falunapot május 26-án rendezi. Az aprónépre vidámpark és hüllőkiállítás vár, no meg fagyi és palacsinta. A kutyás bemutató 9 órakor kezdődik, majd az interaktív dinó show-t habparti követi. Koncertet ad Singh Viki, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.

Jótékonysági gyereknap Csóron

Szombaton 10 és 18 óra között gyereknapi programokat tartanak Csóron. A rendezvény ingyenes, de adományokat elfogadnak. A befolyt összeget idén is a közösségi játszótér fejlesztésére fordítják: padokat és asztalokat szeretnének kihelyezni a játékok köré. 16 órakor kezdődik a Pitypang zenekar fellépése, ez ad majd módot a májusfa kitáncolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!